Μίσθωση 3 χώρων στην πλαζ Τσαμάκια

O πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης και το μέλος του ΔΣ και μέλης της επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού Παντελέων Βερρής O πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης και το μέλος του ΔΣ και μέλης της επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού Παντελέων Βερρής Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Δεύτερο «φάουλ» από την νέα Διοίκηση της ΑΔΕΛ

14/06/2024 - 15:34 Ενημερώθηκε 15/06/2024 - 13:44

Δεύτερο «φάουλ»  από την νέα Διοίκηση της ΑΔΕΛ καταγράφεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το «σκάνδαλο» των ανορθόδοξων διαδικασιών μίσθωσης σε ακίνητα της εταιρείας στην Λουτρόπολη Θερμής.

Κοινή συνιστώσα και αυτή τη φορά οι διαδικασίες μίσθωσης. Το θέμα έχει τίτλο «εκμίσθωση και αξιοποίηση τριών χώρων εντός της πλαζ Τσαμάκια» που έχει προκαλέσει «σύγχυση» σε πολλούς δημότες.

Το μεμπτό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ενώ η αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος θέλει 3 υποψηφίους με την αρχική απόφαση να ικανοποιεί και τους 3 ενδιαφερόμενους αυτό θα αλλάξει στην συνέχεια. Αποφασίζεται εκτάκτως διενέργεια διαγωνισμού όπου υποβάλλεται προσφορά από έναν και μόνο υποψήφιο – εκ των τριών- με το ποσό της προσφοράς να  συμπίπτει με το κατώτατο ποσό πρώτης προσφοράς, (!), γεγονός που σηματοδοτεί ότι η διοίκηση της ΑΔΕΛ ενδεχομένως φρόντισε με κάποιον τρόπο να μην υπάρξουν άλλες.

Από 3 ενοικιαστές περιοριζόμαστε σε έναν δημιουργώντας ολιγοπωλιακές καταστάσεις για τους δημότες. 

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΔΕΛ σε έκτακτη συνεδρίασή του, μετά από πρόσκληση του προέδρου Βασίλη Τσαγκάρη, τον οποίο αντιπροσώπευσε στην συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Βράνης, εγκρίθηκε η «Επικύρωση Πρακτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση και αξιοποίηση των τριών χώρων εντός της πλαζ Τσαμάκια».

Σύμφωνα με την εισήγηση σε συνέχεια της δημοσίευσης της διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού  για την μίσθωση των 3 χώρων στις 31/05/2024 συνήλθε η επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού συνεπικουρούμενη από τον δικηγόρο Χαράλαμπο Βερβέρη.

Σύμφωνα με το Πρακτικό Κατακύρωσης Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση Δημοτικών ακινήτων στην πλαζ (αρ. πρωτ: 234/07.06.2024), προσήλθε ένας και μόνο υποψήφιος, ο κος Δημητρακόπουλος Παναγιώτης του Νικολάου, ο οποίος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της ΚΛΕΟΣ Ε.Π.Ε. και κατέθεσε τρεις προσφορές μίσθωσης, μία για κάθε ακίνητο. Το ΔΣ της ΑΔΕΛ με απόφασή του κατακυρώνει την δημοπρασία στον μοναδικό πλειοδότη με καταβλητέο μίσθωμα 1500ευρώ πλέον χαρτοσήμου 3,6% για κάθε τμήμα και για μία λουτρική σεζόν από την υπογραφή της σύμβασης έως τις 30-09-2024.

Τα μέλη του Δ.Σ της ΑΔΕΛ Α.Ε Βασίλη Τσαγκάρη, Παντελέων Βερρή, Ιάκωβο Βράνη, Γιώργο Κατουσέλλη και Βασιλεία Αγγελή, λευκό ψήφισε ο  Δήμος Καραμπεάζης αποφάσισαν ομόφωνα την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Η συνεδρίαση της 27ης Μαΐου

Λίγες ημέρες πριν, στις 27 Μαΐου 2024 συνήλθε εκτάκτως το ΔΣ της ΑΔΕΛ με μοναδικό θέμα συζήτησης περί ενοικίασης χώρων της πλαζ Τσαμάκια και επανεξέταση της 112/2024 απόφασης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ, κος Τσαγκάρης Βασίλειος εισηγείται την ακύρωση της υπ’αριθμ.112/2024 απόφασης του Δ.Σ της ΑΔΕΛ Α.Ε. Επίσης, εισηγείται τον Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση των τριών χώρων εντός της πλαζ Τσαμάκια και τη δημοσίευση στον τοπικό τύπο.

Οι Τσαγκάρης, Βερρής, Παπαθεοδώρου, Κατουσέλλης, Αγγελή συμφωνούν ενώ λευκό ψήφισε ο  Δήμος Καραμπεάζης.

Σύμφωνα με την απόφαση οι κλειστές προσφορές θα κατατεθούν έως τις 7 Ιουνίου 2024 και ορίζεται κατώτατο όριο πρώτης προσφοράς για τον κάθε χώρο 1500 ευρώ.

Η τριμελής επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους Παντελέων Βερρή, Γιώργο Κατουσέλλη και Βασιλεία Αγγελή.

3 οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μία και μόνο προσφορά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις 17 Απριλίου 2024 στα πρακτικά συνεδρίασης του ΔΣ της ΑΔΕΛ είχε εξεταστεί το «Αίτημα κας Χατζηιωαννίδου Φωτεινής, για ανανέωση συμφωνητικού μίσθωσης, χώρου στην Πλαζ Τσαμάκια και ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ για ενοικίαση του ίδιου χώρου της Πλάζ».

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΑΔΕΛ Α.Ε., κος Τσαγκάρης Βασίλειος, ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ σχετικά με το υπ’αριθμ.πρωτ.: 126/05.04.2024 αίτημα ανανέωσης συμφωνητικού μίσθωσης της κας Χατζηιωαννίδου Φωτεινής και με το υπ’αριθμ.πρωτ.: 146/ 12.04.2024 αίτημα της ΚΛΕΟΣ ΕΠΕ για ενοικίαση χώρου στην λουτρική εγκατάσταση της Πλάζ στα Τσαμάκια.

Το πρώτο αίτημα κατατέθηκε στα γραφεία της ΑΔΕΛ Α.Ε. και με το αίτημα αυτό, η κα Χατζηιωαννίδου Φωτεινή ζητάει την ανανέωση συμφωνητικού μίσθωσης του χώρου στα δεξιά της εισόδου της πλαζ για την επιχείρηση OXYGEN ACADEMY σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης, για εκμάθηση κολύμβησης, κωπηλασίας και αθλημάτων τις πρωϊνές ώρες, σε παιδιά δημοτικού. Το δεύτερο εκ των παραπάνω αιτημάτων, απεστάλη στην ΑΔΕΛ Α.Ε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον κο Δημητρακόπουλο Παναγιώτη και με το αίτημα αυτό ζητάει την ενοικίαση χώρου στην λουτρική εγκατάσταση της Πλάζ στα Τσαμάκια για την ανάπτυξη δραστηριότητας «Ημερήσιας Φύλλαξης –Κατασκήνωσης για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών» για διάρκεια 3 ετών και δικαίωμα ανανέωσης άλλα 3 έτη ή όποιας άλλης χρονικής μίσθωσης.

Μετά την κοινοποίηση της πρόσκλησης της ΑΔΕΛ Α.Ε. προέκυψε το υπ’αριθμ.πρωτ.: 148/16.04.2024 αίτημα χρησιμοποίησης ενός χώρου της πλαζ Τσαμάκια (αριστερή πλευρά, δίπλα στα γήπεδα) της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠΑΣ ΛΕΣΒΟΥ κας Παυλέλλη Θεραπείας . Το παραπάνω αίτημα, κατατέθηκε στα γραφεία της ΑΔΕΛ Α.Ε και με το αίτημα αυτό η πρόεδρος του συλλόγου ΠΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ζητάει τη χρησιμοποίηση ενός χώρου (αριστερή πλευρά ,δίπλα στα γήπεδα) ώστε οι αθλητές του συλλόγου να χρησιμοποιούν. Το υπ’αριθμ.πρωτ.: 148/16.04.2024 αίτημα, έγινε δεκτό από τα μέλη του Δ.Σ της ΑΔΕΛ Α.Ε. και το θέτουν προς συζήτηση.

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνουν δεκτά και τα 3 αιτήματα και έκαστος θα πάρει έναν χώρο.

Μπαλής: «Να δώσουν χώρο για τα παιδιά του ΝΟΜ»

Σε επικοινωνία του «Ε» με τον πρόεδρο του ΝΟΜ Τάσο Μπαλή, διευκρινίστηκε ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την ΑΔΕΛ ως προς την διενέργεια του διαγωνισμού παρότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον φέτος και ενώ υπήρξε συνεργασία τα προηγούμενα έτη. Εξηγεί μετά την πρώτη επαφή και ενώ είχε ακυρωθεί η δεύτερη συνάντηση ήταν εν αναμονή περιμένοντας την εταιρία να τους ενημερώσει ως προς την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Τελικά πληροφορήθηκαν από τρίτους ότι και τους 3 χώρους τους παίρνει ένας και μόνο ενδιαφερόμενος. Τόνισε ότι ήδη έχει υποβληθεί αίτημα ως προς την ορθότητα τήρησης των διαδικασιών ενώ θα υποβάλει και αίτημα προκειμένου να παραχωρηθεί ένας χώρος για τον ιστορικό ΝΟΜ και τα παιδιά του δεδομένου ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει κολυμβητήριο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey