Δόξα και τιμή στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Χριστόφορο

03/09/2024 - 09:30 Ενημερώθηκε 30/08/2024 - 16:19

Παρότι το προηγούμενο διάστημα οι οδηγοί του νησιού είχαν γίνει «μάρτυρες» συστηματικών ελέγχων από τα στελέχη της Τροχαίας ως προς την τήρηση των ορίων ταχύτητας με χρήση ειδικού μηχανήματος και την επιβολή πολλαπλών προστίμων, εντούτοις την περίοδο αιχμής του Αυγούστου και αύξησης της κίνησης στο δίκτυο της Λέσβου η παρουσία τροχονόμων δεν ήταν και τόσο αισθητή.  
Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη των οργάνων της τάξεως στις οδούς υπενθυμίζει στους οδηγούς, αδιαμφισβήτητα, τους βασικούς κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μια χαρακτηριζόμενα ασφαλή κίνηση επί των οδών, που αυτό είναι και το ζητούμενο.  
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι είναι γεγονός ότι οι οδηγοί που κινούνται για πρώτη φορά στο οδικό δίκτυο δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που «κρύβουν» ορισμένα σημεία και ενδεχομένως να έχουν και διαφορετικές συνήθειες ελλοχεύουν κινδύνους...  Άλλωστε πως μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η προσπέραση από δεξιά…  
Αυτής είχε προηγηθεί η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια προσπέρασης παρότι από το αντίθετο ρεύμα κινούνταν αυτοκίνητα. Μετά από άκαρπες προσπάθειες και συστηματικό κομβόι απόστασης μικρότερης από αυτή που προβλέπει ο νομοθέτης με το όχημα που προηγείται, διαπιστώνεται ότι ένα κοπάδι πρόβατα με την επιμέλεια του βοσκού διασχίζει τον δρόμο. Ο οδηγός που προηγείται βγάζει αλάρμ, «κόβει» ταχύτητα και δεδομένου ότι τα πρόβατα ήτο στο δικό του ρεύμα κυκλοφορίας και το αντίθετο ελεύθερο χωρίς εμπόδια και με την διακεκομμένη γραμμή να επιτρέπει την προσπέραση, προσπερνά το εμπόδιο των προβάτων. Έχοντας προηγουμένως ενημερώσει για τις κινήσεις του με την χρήση φλας τον «ζωηρό» οδηγό που ακολουθεί.  
Την ώρα, λοιπόν, που προσπαθεί να επανέλθει στο ρεύμα του έχοντας βγάλει δεξί φλας  διαπιστώνει ότι ο οδηγός στα.. μετόπισθεν έχει προσπεράσει και αυτός τα πρόβατα και επανέρχεται στο ρεύμα του προσπερνώντας τον πρώτο από δεξιά την ώρα που εκείνος επιχειρούσε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στο ρεύμα του.  
Φυσικά κατά την διαπίστωση της κίνησης αυτής και την στιγμή που οι δύο οδηγοί κινούνται παράλληλα και τα βλέμματα ανταμώνουν ο οδηγός του πρώτου οχήματος χαιρετά με μία βασιλική 5Α τον οδηγό του «rent a car» που στην οδική του συμπεριφορά διακρινόταν για την εμμονή του στην προσπέραση.  
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Χριστόφορος και προστατεύει σε αυτούς τους δρόμους κάποιους οδηγούς από το κακό.. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey