Αναμένεται η ανακοίνωση για το αν θα λειτουργήσει η μονάδα τις επόμενες ημέρες

Φωτό από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης Φωτό από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Χτύπησε κορονοϊός στο 4ο ΓΕΛ

21/09/2020 - 12:52 Ενημερώθηκε 21/09/2020 - 12:54

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικού του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, ενώ την ίδια στιγμή όπως δηλώνει η Περιφερειακή Διευθύντρια Α’ και Β’ Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου βρίσκονται σε διαδικασία επιχείρησης για το τι θα αποφασιστεί από τον ΕΟΔΥ για την επόμενη ημέρα στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, για το αν δηλαδή χρειαστεί να κλείσει το σχολείο. «Έχει ενημερωθεί η διεύθυνση του σχολείου, όπως έχουν ενημερωθεί όλα τα σχολεία ότι θα πρέπει αύριο κιόλας να βγάλουν πρόγραμμα τηλεεκπαίδευσης.» τόνισε η κ. Παπαδανιήλ.

 Το κρούσμα

Η προσβληθείσα έκανε rapid test σήμερα το πρωί. Τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει στην Αθήνα και είχε κάποιες γαστρεντερολογικές ενοχλήσεις, θεώρησε ότι ήταν γαστρεντερίτιδα, έγινε καλά και επέστρεψε την προηγούμενη Πέμπτη από την Αθήνα. Ωστόσο είχε κάποια κόπωση την οποία απέδωσε στο ταξίδι. Την Παρασκευή πήγε στο σχολείο με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια στην κ. Παπαδανιήλ.

Η προσβληθείσα ήρθε σε επαφή με ένα άτομο από το σύλλογο διδασκόντων, με όλα τα τηρούμενα μέτρα και σήμερα πήγε πάλι στο σχολείο. Ωστόσο επειδή συνεχίστηκε η κόπωση πήγε να κάνει τον ταχύρυθμο έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον Covid-19.

Η κ. Παπαδανιήλ δήλωσε ότι περιμένουν από τον ΕΟΔΥ να τους πει πως θα διαχειριστούνε την κατάσταση. Παράλληλα υπήρξε και μία συνεννόηση ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπούνε σε ένα πρόγραμμα να κάνουν το rapid- test. «Ωστόσο το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει  νόημα να το κάνουν γιατί θα πρέπει να περάσουν 2-3 ημέρες, τουλάχιστον, για να είναι έγκυρα τα αποτελέσματα και περιμένουμε από τον ΕΟΔΥ να δούμε τι εντολές θα μας δώσει για τη διαχείριση.» τόνισε η κ. Παπαδανιήλ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey