Αντιδράσεις στο χώρο της υγείας από την επίσκεψη του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ στη Λήμνο

Προς νέες κινητοποιήσεις;

09/05/2013 - 14:31

Απογοητευμένοι και με διάθεση για νέες κινητοποιήσεις τις οποίες προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα, είναι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λήμνου, μετά και την επίσκεψη τη Μεγάλη Εβδομάδα, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Γιάννη Ευδοκειμίδη, στο νησί.

Απογοητευμένοι και με διάθεση για νέες κινητοποιήσεις τις οποίες προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα, είναι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λήμνου, μετά και την επίσκεψη τη Μεγάλη Εβδομάδα, του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Γιάννη Ευδοκειμίδη, στο νησί.

Το «αγκάθι» στις συζητήσεις ήταν το θέμα της αποσύνδεσης του Νοσοκομείου Λήμνου, κάτι για το οποίο ο κ. Ευδοκειμίδης είπε ότι θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις και από άλλα νοσοκομεία.

«Στο θέμα της εφαρμογής της απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ και τη νομοθετική ρύθμιση για την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Λήμνου, ο Διευθυντής ήταν κάθετος. Θα γίνει μας είπε, αλλά μόνο όταν δεν θα υπάρχουν παρόμοια αιτήματα κι από άλλα μέρη της Ελλάδας. Με λίγα λόγια προς το παρόν ξεχάστε το», τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λήμνου, οι οποίοι σε συνεργασία με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους από τα νοσοκομεία της Ικαρίας και της Νάξου, σχεδιάζουν κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, τις οποίες θα μεταφέρουν και στο Υπουργείο Υγείας στη Αθήνα.

Θέματα…
Το πρώτο θέμα που έθεσε ο κ. Ευδοκειμίδης στη συνάντηση με τους γιατρούς παρουσία και της διοίκησης του Νοσοκομείου, ήταν η εξεύρεση χώρου του Νοσοκομείου για τη στέγαση των γραφείων του ΕΟΠΠΥ Λήμνου, έτσι ώστε να εξοικονομήσει η 2η ΥΠΕ το μίσθωμα που τώρα πληρώνει και ανέρχεται στα 2.700 ευρώ το μήνα.

Σχετικά με το θέμα της στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, ο κ. Ευδοκειμίδης ανακοίνωσε πέντε προσλήψεις στο Νοσοκομείο, οι οποίες είναι σύμφωνες με την πρόταση του Υπουργείου, αφορούν σε 5ο Βιοπαθολόγο - Αιματολόγο, 4ο Ακτινολόγο, Παιδίατρο, Ουρολόγο και Καρδιολόγο, ενώ οι γιατροί ζήτησαν να προσληφθούν ένας Παθολόγος, ένας Χειρουργός και ένας Αναισθησιολόγος. Για τους δύο τελευταίους υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει πρόσληψη συμβασιούχων.

Αντιδράσεις προκάλεσε και η διαβεβαίωση ότι οι πρόσθετες εφημερίες που οφείλονται στους γιατρούς από το Νοέμβριο του 2011 και ανέρχονται στο ποσό των 125.410 ευρώ, «δεν μπορεί να πληρωθούν», όπως και οι περικοπές στις τακτικές εφημερίες που έγιναν το περσινό πρώτο τρίμηνο και φτάνουν το ποσό των 33.728 ευρώ.

Ο κ. Ευδοκειμίδης παρουσίασε και το τρίπτυχο ηλεκτρονική διακυβέρνηση, χρηματοδότηση εθελοντικών δράσεων των γιατρών μέσω προγραμμάτων και ελεύθερη μετακίνηση ιατρών για την κάλυψη αναγκών μέσα στα όρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων.

Η 2η ΥΠΕ προσανατολίζεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μελετών που θα αφορούν ενδημικές παθήσεις ή φαινόμενα στο νησί, όπως η ικαριώτικη μακροζωία. Ακόμη, αναφέρθηκε στη δημιουργία Summer schools για Έλληνες ή ξένους φοιτητές και επιστήμονες και στη λειτουργία ενός Rotation των γιατρών στα γεωγραφικά όρια μιας υγειονομικής περιφέρειας, έτσι ώστε να καλύπτονται καλύτερα οι υγειονομικές ανάγκες της περιφέρειας.

Τέλος, έγινε συζήτηση και για τις εθελοντικές δράσεις από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, που να αφορούν σε θέματα υγείας με διαλέξεις, ενημερώσεις πάνω σε θέματα πρόληψης και δράσεις που να βοηθούν την πρόνοια και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey