Δεύτερη ανάγνωση

28/01/2016 - 15:01

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί δημοσιογράφους, εμείς… στοχοποιούμε δελτία ειδήσεων! Τι λένε οι κάρτες που σας παρουσιάζουμε σήμερα; Αφορούν τις θεαματικότητες των κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων τριών χαρακτηριστικών ημερών. Τρίτη 19, Παρασκευή 22 και Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Τι παρατηρούμε;

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί δημοσιογράφους, εμείς… στοχοποιούμε δελτία ειδήσεων! Τι λένε οι κάρτες που σας παρουσιάζουμε σήμερα; Αφορούν τις θεαματικότητες των κεντρικών τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων τριών χαρακτηριστικών ημερών. Τρίτη 19, Παρασκευή 22 και Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Τι παρατηρούμε;

Τις περισσότερες μέρες πρωτιά για το δελτίο ειδήσεων του Alpha, που μεταδίδεται μόνο του στις επτά και που έχει ενδυναμωθεί με τις παρουσίες γνωστών δημοσιογράφων που σχολιάζουν την επικαιρότητα. Όταν χάνει, με μικρή πάντα διαφορά, τον περνάει ο ΑΝΤ1, ο οποίος -παρά την κρίση που είχε το δελτίο ειδήσεών του- κατάφερε ν’ αποκτήσει μια ταυτότητα, η δε Μαρία Χούκλη να μας… σερβίρει με λιτό λόγο τα ρεπορτάζ.

Πριν από μερικά χρόνια η πρωτιά ήταν καπαρωμένη από το ΜΕΓΚΑ, που τώρα όμως παλεύει για την τρίτη θέση με το Star, το οποίο ξέφυγε από το gossip και, με μεγαλύτερη πολιτική δόση πλέον, τσιμπάει μονάδες της AGB @ Ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Σία Κοσσιώνη, που με ένα καθαρά πολιτικό δελτίο ειδήσεων και με 4-5 δημοσιογράφους να σχολιάζουν καθημερινά την επικαιρότητα, ο ΣΚΑΪ με 10% πάνω κάτω θεαματικότητα σε μια δύσκολη ώρα, prime time στις εννέα, μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική.

Έκπληξη όμως που δε μπορεί να ξεφύγει από το 10% και να πλησιάσει το ΜΕΓΚΑ, το οποίο λόγω θεματολογίας θα μπορούσε να είχε πλησιάσει @ Από εκεί και κάτω το χάος! Αλλά και η μεγαλύτερη έκπληξη. Το δελτίο ειδήσεων του νέου σχετικά καναλιού Έψιλον να έχει ξεπεράσει το δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού! Η ΕΡΤ δυστυχώς διέψευσε τους στόχους της, αλλά και όσους στηρίχθηκαν πάνω της.

Βέβαια, πάντα η θεαματικότητά της ήταν μικρή σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. Λογικό άλλωστε. Ρόλος της η επιμόρφωση και πολυφωνία χωρίς εντυπωσιασμούς.

Όμως παλαιότερα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, εκτός του ότι… τσιμπούσε δείκτες της AGB, είχε και μια αίγλη, ένα κύρος @ Τούτη τη φορά όμως δείχνει να αγκομαχάει και να εντυπωσιάζει με τη χαμηλή απόδοσή του. Διότι πέρα από τα ενδημικά αίτια που κουβαλάει το δελτίο ειδήσεων ενός κρατικού δελτίου, τώρα την… «έκατσε» και με μια άστοχη επιλογή παρουσιαστή. Ο οποίος -άγνωστο για ποιο λόγο- από πετυχημένος ρεπόρτερ βρέθηκε να παρουσιάζει με το μπλαζέ, κοιμισμένο ενίοτε ύφος, την επικαιρότητα! Και ο (τηλεοπτικός) πελάτης… αντάμειψε την επιλογή αυτή!

Κάτι το οποίο πρώτα απ’ όλα δε βολεύει την κυβέρνηση, της οποίας τα στελέχη αναγκάζονται να εμφανίζονται στα «διαπλεκόμενα» κανάλια λόγω υψηλότερης θεαματικότητας! @ Μπορούν, θέλουν να επιβάλουν τις όποιες αλλαγές απαιτούνται; Δε νομίζω. Βολεύονται κι έτσι...

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1992
Αναταραχή στη ΝΟΔΕ Λέσβου

Αναταραχή στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποπομπή του Σταύρου Ψαρρόπουλου από την προεδρία. Τη θέση του αναλαμβάνει το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής δικηγόρος Άρης Χατζηκομνηνός. Παράλληλα ξεσπάνε αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών της Ν.Ε για τη νομιμότητα της απόφασης.

Θέση παίρνουν και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Γιάννης Γιαννέλλης και Δημήτρης Δημόπουλος, που σε μια σπάνια κίνηση δημοσιεύουν από κοινού μια επιστολή, την οποία και αποστέλλουν στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Δημητροκάλλη και με την οποία στηρίζουν το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Από τη πλευρά του, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος δημοσιεύει επιστολή του Γ. Δημητροκάλη, που αναφέρει ότι η εκλογή Χατζηκομνηνού είναι «άκυρη και ως μη υπάρχουσα». Παρ’ όλα αυτά, πρόεδρος τελικά παραμένει ο Άρης Χατζηκομνηνός, ο οποίος μάλιστα το 1996 και 2000 στελέχωσε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ενώ το 2002 εκλέχθηκε δήμαρχος Μυτιλήνης.

 

ΕΙΠΕ


«Τη γνώρισα τη φτώχεια, γι’ αυτό και λυπάμαι όταν μαθαίνω ότι έρχονται και τώρα άνθρωποι που πνίγονται και υποφέρουν».
Σαράντος Σαράντου, 96χρονος κάτοικος Μολύβου («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 28/1
- Επίσκεψη Νίκου Σοφιανού, μέλος του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ
- Αποχή δικηγόρων
- Απεργία δημοσιογράφων
- Αποχή των ιατρών από κάθε γραφειοκρατική διεκπεραίωση
- Αποχή συμβολαιογράφων
- Φωτογραφική έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Πρόσφυγες» στο Κάτω Κάστρο από τις 6.00 έως τις 8.30 μ.μ.

- Απεργούν τα πλοία.
- Πρεμιέρα της ταινίας του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, «Επιστροφή» με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Cine Aρίων» στις 9:30 μ.μ.
- Παράσταση Καραγκιόζη «Τα Αινίγματα της Βεζυροπούλας» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ., με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/1
- Αγροτική διαδήλωση, συνάντηση στη Λάρσο στις 11 μ.μ.
- Σύσκεψη - συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος στη Θερμή, παρουσία του Νίκου Σοφιανού στις 6 μ.μ.
- Αποχή των ιατρών από κάθε γραφειοκρατική διεκπεραίωση
- Αποχή των συμβολαιογράφων
- Η ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, «Επιστροφή» με το Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Cine Aρίων» στις 9:30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1
- Λήξη προθεσμίας για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - εργαστήρια - σεμινάρια έργου «Host» για τους επιχειρηματίες Τουρισμού της Νήσου Λέσβου.
- «The Met: Τουραντότ» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 7:55 μ.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ


Έσπειραν ανέμους, θέρισαν θύελλες
Του Αλέξη Παπαχελά
(«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)

Μπορεί κάποιος να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση σε αυτήν τη χώρα και να εκλεγεί; Κρίσιμο ερώτημα που μένει να απαντηθεί.
Η Ιστορία θα καταγράψει, όταν «στεγνώσει το μελάνι», ποιος ήταν καλός ως πρωθυπουργός και ποιος όχι. Πάντως και οι τρεις (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς και Α. Τσίπρας) έπεσαν θύματα του αντιπολιτευτικού τους εαυτού. Οι δικαιολογίες ήταν πάντοτε οι ίδιες: «Αν δε βγω εγώ στα κάγκελα, θα έλθει κάποιος πιο ακραίος να εκμεταλλευθεί την κατάσταση», «Μη μου λέτε να βάλω νερό στο κρασί μου και να μη βιάζομαι, θα χάσω την ευκαιρία και το τάιμινγκ», «Εντάξει, βρε παιδί μου, όταν βγω θα το γυρίσω». Η πίεση είναι αφόρητη.

Συνδικαλιστές, πρωινάδικα, κομματικά στελέχη που ψάχνουν να βρουν κάποια δουλειά, όλοι πιέζουν στην κατεύθυνση του λαϊκισμού, των πυροτεχνημάτων και των ανέφικτων υποσχέσεων.
Μόλις έλθουν στην εξουσία, αρχίζει η απότομη προσγείωση. Μόνο στην περίπτωση του κ. Σαμαρά ήταν σχεδόν ακαριαία και δεν οδήγησε σε χάσιμο χρόνου. Στις άλλες δύο περιπτώσεις η περίοδος ωρίμανσης και προσγείωσης ήταν μεγάλη και έκανε ζημιά. Οι «αυλικοί» φώναζαν: «Είστε με τα καλά σας που θα πάρουμε πίσω τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις; Θα χάσουμε κάθε αξιοπιστία».

Στο τέλος, βεβαίως, ο χρόνος κυλάει, η πραγματικότητα είναι σκληρή και όταν ο εκάστοτε πρωθυπουργός αποφασίζει να κάνει το «σωστό», συνήθως είναι πλέον αργά, ειδικά για την αξιοπιστία του. Το μεγαλύτερο λάθος του κ. Παπανδρέου ήταν ότι έκανε ανεύθυνη αντιπολίτευση και μετά έχασε πολλούς μήνες, μιλώντας για το πρόβλημα της χώρας χωρίς να κάνει τίποτα.

Του κ. Τσίπρα ότι βιάστηκε, όσο κανείς άλλος, να έλθει στην εξουσία και χωρίς καν να έχει προετοιμάσει τους δικούς του για τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Τώρα στέκεται αντιμέτωπος με τις θύελλες που τον έκαναν πρωθυπουργό. Για το συμφέρον της χώρας πρέπει να αντέξει, γιατί το πικρό ποτήρι που πρέπει να πιει σήμερα θα μοιάζει με κώνειο για τον επόμενο, όποιος και να είναι. Εντωμεταξύ, ελπίζει κανείς πως τα λάθη που έκαναν ο ίδιος και οι προκάτοχοί του θα γίνουν μαθήματα για όποιον θέλει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο χωρίς προηγουμένως να έχει πει ψέματα και υπερβολές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey