Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Για τα αριστουργήματα του, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ χρησιμοποίησε περίπου 29.000 διαφορετικές λέξεις! Για τους Νεοέλληνες αρκούν μόνο τρεις λέξεις: «Φταίνε οι άλλοι»!
Αυτά σκεπτόμουν όταν διάβαζα τη συνέντευξη του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο «Εμπρός», όπου ανάμεσα στα άλλα τόνιζε πως «στόχος τους είναι να εξαθλιώσουν τους Έλληνες, για να υφαρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο και να ελέγξουν τη γεωστρατηγική μας θέση, για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα τους»!
Ούτε μια κουβέντα για τις δικές μας ευθύνες, για τις πολιτικές επιλογές της κοινωνίας μας, για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που αντί να αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη γεωγραφική της θέση, τη ρήμαξαν οδηγώντας την στην πτώχευση! @ Ξέρετε, αυτή η απλοϊκή και αφελής λογική δεν είναι μόνο ότι ακούγεται ευχάριστα και αρέσει τον απλό πολίτη, που θέλει να αποσείσει από πάνω του τις όποιες επιλογές του. Είναι ότι αθωώνει και τις πολιτικές που ακολούθησαν ηγέτες του τόπου. Ουδεμία ευθύνη του Σημίτη, που ανέχθηκε μια διεφθαρμένη ομάδα αυλικών του. Ουδεμία ευθύνη στον Καραμανλή, που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμό!
Ουδεμία ευθύνη στο Γιώργο Παπανδρέου, που χαζοχαρούμενα μας οδήγησε στην αγκαλιά του ΔΝΤ! Αθώοι όλοι αυτοί, φταίνε οι άλλοι… @ Τέλος πάντων, ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Και γιατί θέλουν να μας εξοντώσουν; Κι αν ήθελαν να μας εξοντώσουν, γιατί μας έβαλαν στην ΕΟΚ το 1981, γιατί μας έδωσαν δισεκατομμύρια μέσω μεσογειακών προγραμμάτων; Γιατί μας έβαλαν στο ευρώ μαζί με τους ισχυρούς, γιατί μας έδωσαν χρήματα για να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη Ελλάδα στο ευρώ; Γιατί τώρα εδώ και πέντε χρόνια, αγωνίζονται να μας σώσουν; Θα μπορούσαν να μας δώσουν μια κλωτσιά να ησυχάσουν κι αυτοί να ησυχάσουμε (;) κι εμείς!
@ Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη δίνη αυτή εάν συνεχίζουν να κυριαρχούν τέτοιες απόψεις και πολιτικές που βασίζονται σ’ αυτή την άποψη @ «Αδίστακτοι» αυτοί οι Νεοδημοκράτες. Πήγαν στα εκλογικά τμήματα, περίμεναν υπομονετικά και ψήφισαν για μια κεντροδεξιά μετριοπαθή Νέα Δημοκρατία. Γιατί μόνο μια τέτοια ΝΔ μπορεί να διεκδικήσει την όποια πρωτιά, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, που πιθανόν και να μην αργήσουν! @ Πάντως, ένα είναι το σίγουρο.
Ο κόσμος γουστάρει την πολιτική! Ας λένε, ας βρίζουν, ας κάνουν τους αδιάφορους. Το μάτι τους, η καρδιά τους είναι εκεί, στο πολιτικό γίγνεσθαι. Το μόνο αρνητικό η μεγάλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων και η εκπληκτική δήλωση «η Εφορευτική Επιτροπή περιμένει τα φαξ των εκλογικών αντιπροσώπων»! Βεβαίως, βεβαίως στον 21 αιώνα…
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1965
Εκλογές στο Σύλλογο Φοιτητών Λέσβου
Αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται στο Σύλλογο Φοιτητών Σπουδαστών Ν. Λέσβου «Ο Πιττακός», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Έτσι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ως εξής: Πρόεδρος Λευτέρης Τατάς, αντιπρόεδρος Θεολόγος Νικέλλης, γ. γραμματέας Μιχάλης Κορομηλάς, ταμίας Γιώργος Ανδριώτης, κοσμήτορας Φραγκλίνος Παπαδέλλης. Αναπληρωματικοί εκλέγονται οι Π. Σάββας, Μ. Τσιριγώτης και Β. Χατζηλεωνίδας.
ΕΙΠΕ
Καμία συζήτηση δεν γίνεται για τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων, ούτε για τη μείωση των συμβάσεων αγόνων γραμμών (αεροπορικών και ακτοπλοϊκών).
Γιάννης Σπιλάνης, περιφερειακός σύμβουλος
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΤΡΙΤΗ 22/12
- Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στις 6:30 μ.μ..
- Καταβάλλονται οι συντάξεις του Δημοσίου.
- Ξεκίνησε η επιστροφή για πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), λόγω εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
- Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Σαπφούς.
- Η ταινία «Spectre» με το Ντάνιελ Κρέγκ στο «Cine Αρίων».
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12
- Καταβολή συντάξεων του ΙΚΑ και των λοιπών φορέων κοινωνικής ασφάλισης, που υπάγονται στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας.
- Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Σαπφούς.
- Η ταινία «Spectre» με το Ντάνιελ Κρέγκ στο «Cine Αρίων».
- Αφήγηση χριστουγεννιάτικων λαϊκών παραμυθιών στην Αίθουσα Πασπαρτού στις 7 μ.μ..
ΠΕΜΠΤΗ 24/12
- Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Σαπφούς.
- Έντεχνο ελληνικό και ροκ τραγούδι στο «Πανελλήνιο» στις 11 μ.μ..
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/12
- Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Σαπφούς.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/12
- Χριστουγεννιάτικο πάρτυ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας, στη Σχολή ΟΑΕΔ στις 6 μ.μ..
- Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Γεώργιου Σκούφου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης στις 3 μ.μ..
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/12
- «Η Αυλή Των Θαυμάτων» από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο στις 9 μ.μ..
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/12
«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», θέατρο σκιών, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 12 μ.μ. και στις 5:30 μ.μ., με είσοδο 5 ευρώ.
ΤΡΙΤΗ 29/12
- Θεατρική επιθεώρηση με τίτλο «Το άστρο της Βηθλεέμ», σε επιμέλεια Βαγγέλη Χατζημανώλη στις 8 μ.μ..
ΑΠΟΨΕΙΣ
Εκλογές ΝΔ: Σεμνά, ταπεινά και συναινετικά
Του Σπύρου Γκουτζαμάνη («Πρώτο Θέμα»)
Η άνετη επικράτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έδειξε ότι η ΝΔ παραμένει πάντα ένα συντηρητικό, κεντροδεξιό και καραμανλικό κόμμα, που αποφεύγει την περιπέτεια της ανανέωσης.
Ο παράγοντας που έκρινε το παιχνίδι, ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έριξε το ειδικό του βάρος την τελευταία εβδομάδα. Αποδείχθηκε ότι μπορεί να μην έχει μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινωνία -δεν πέτυχε και πολλά πράγματα με το «διάγγελμά του» πριν το δημοψήφισμα-, αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει καθοριστικά τη δεξιά παράταξη.Ο κ. Καραμανλής στήριξε καθαρά το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μέσω του Θεόδωρου Ρουσόπουλου μάλιστα, διαχειρίστηκε τον κίνδυνο της διάσπασης του κόμματος, κάτι που συγκινεί πάντα τους Νεοδημοκράτες, ενώ άφησε να διαφαίνεται και μία υπόσχεση περί ενεργότερης ανάμειξής του στο προσεχές ή απώτερο μέλλον.
Το χθεσινό αποτέλεσμα όμως, έχει και ευρύτερη πολιτική διάσταση. Η επικράτηση Μεϊμαράκη συνδέεται με την συναινετική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης και την προοπτική διαμόρφωσης ενός νέου διπολισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Μέσα από αυτό το πρίσμα ηττήθηκε η γραμμή της σκληρής αντιπαράθεσης και της δεξιάς φυσιογνωμίας της ΝΔ, που πρόβαλαν πρώτα ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολούθως ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η πλειοψηφία των κεντροδεξιών πολιτών έδειξαν ότι προκρίνουν τη γραμμή της συνεργασίας και ενδεχομένως της συγκυβέρνησης, στο πλαίσιο που ούτως ή άλλως διαμορφώνει το από κοινού ψηφισθέν μνημόνιο.Ήταν όμως το χθεσινό αποτέλεσμα και μία εσωκομματική ήττα του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προωθούσε τη ρεβανσιστική γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των ανθρώπων του, που είχαν μοιραστεί μεταξύ Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη. Η εντύπωση που δημιουργήθηκε ότι τον στηρίζει ο κ. Σαμαράς, πραγματική ή όχι, έβλαψε τον κ. Τζιτζικώστα και ήταν μαζί με την παρέμβαση Καραμανλή, ο παράγοντας που δεν μπήκε καν στο δεύτερο γύρο.
Μέσα από μία διασταλτική ερμηνεία, ο κ. Σαμαράς υπέστη άλλη μία πολιτική ήττα, που θα τον οδηγήσει στο περιθώριο ακόμη και μέσα στο κόμμα. Ο κόσμος της ΝΔ έδειξε ότι αντί για τα άκρα και τις ακρότητες, προτιμά το μέτρο και τη μετριοπάθεια.