Δεύτερη ανάγνωση

11/12/2015 - 13:45

Διαβάζουμε. Η περίφημη Φιλαρμονική της Βιέννης με συναυλίες στηρίζει τους πρόσφυγες, αγοράζοντας και ανακαινίζοντας ένα κτίριο όπου θα στεγάσει πρόσφυγες αλλά παράλληλα θα είναι κι ένα κέντρο διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες! Μια από τις δεκάδες προσπάθειες που οργανώνονται στην …κακιά Δύση για τους πρόσφυγες.

Διαβάζουμε. Η περίφημη Φιλαρμονική της Βιέννης με συναυλίες στηρίζει τους πρόσφυγες, αγοράζοντας και ανακαινίζοντας ένα κτίριο όπου θα στεγάσει πρόσφυγες αλλά παράλληλα θα είναι κι ένα κέντρο διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες! Μια από τις δεκάδες προσπάθειες που οργανώνονται στην …κακιά Δύση για τους πρόσφυγες.

@ Άλλο πλουραλισμός με ό,τι αυτό σημαίνει. Δηλαδή μια ανοικτή και δημοκρατική κοινωνία. Κι άλλο βέβαια πολυπολιτισμικότητα, η νέα επίκαιρη ορολογία, που η ασάφεια της μας τρομάζει. «Μπορούμε να καλωσορίζουμε μόνον εκείνους τους μετανάστες που επιθυμούν να βρουν τη θέση τους στη δική μας κουλτούρα, να δεχτούν νόμους, κανόνες και διαδικασίες που πιθανότατα τούς είναι, αρχικά, ξένες.

Αν οι αλλοδαποί έρχονται στη Δύση για να βελτιώσουν τη ζωή τους, πρέπει να αποδέχονται συγκεκριμένους όρους». Για τη Σώτη Τριανταφύλλου, που με το νέο της βιβλίο «Πλουραλισμός, Πολυπολιτισμικότητα, Ενσωμάτωση, Αφομοίωση», ταράζει τα νερά, η περίφημη πολυπολιτισμικότητα δεν προσφέρει καμία λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δυτικές κοινωνίες.

Αντιθέτως, είναι μια από τις βασικές αιτίες των δεινών αυτών, ακριβώς επειδή αποτελεί μια πρακτική κατακερματισμού και εξασθένισης των δημοκρατικών θεσμών @ Επισημαίνει πως: «Ενώ αναπτύσσεται, με ποικίλες μορφές, ο ισλαμικός φονταμενταλισμός και ενώ η θρησκοληψία και ο σκοταδισμός μεταφέρονται και καλλιεργούνται στη Δύση, οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών επιμένουν σ’ ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα που βασίζεται στον κοινωνικό εφησυχασμό και στην εθελοτυφλία.

Αυτόν τον εφησυχασμό διαταράσσει η διαφαινόμενη τάση να περάσει η εξουσία από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στα ακροδεξιά, ή σε εκείνα που χαρακτηρίζονται ακροδεξιά, επειδή επιδεικνύουν σκεπτικισμό έναντι όχι μόνο της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά και της πολιτικής έναντι του ισλαμοφασισμού».

Καταλήγει δε πως «η Δύση απειλείται από το πολεμικό Ισλάμ ενώ συγχρόνως αυτοκαταστρέφεται προδίδοντας τις αξίες της». Επίκαιρο βιβλίο για όσους προβληματίζονται για το μέλλον της πλουραλιστικής, ανοικτής κοινωνίας της Δύσης @ «Χρειάζεται μια Ευρώπη ανοικτή, αλλά αυστηρή στη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της, ώστε η ασφάλεια να μην μοιάζει να αντιτάσσεται στην ελευθερία», δηλώνει από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Η ανησυχία πλέον είναι έκδηλη για το μέλλον της Ευρώπης και ήρθε η ώρα ν’ αποφασίσουμε δράσεις για να διατηρήσουμε όσα μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα.

Και τα οποία βέβαια πλέον απειλούνται και ως εκ τούτου οι κοινωνίες θα πρέπει να δράσουν κινούμενοι μεταξύ ισλαμιστικού φομενταλισμού και ακροδεξιών τάσεων. Άντε τώρα να ξεμπερδέψεις… @ Θλίψη για μια Ευρώπη που μαραζώνει…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1967

Οι πρώτοι… «Γιεγιέδες» της Μυτιλήνης!
Ένα μουσικό συγκρότημα αποτελούμενο από τρεις νεαρούς και μια κοπελίτσα, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στον «Αρίωνα». Και σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ήταν επιτυχημένη.

Συγκεκριμένα, το συγκρότημα αποτελούνταν από το Νίκο Μύγια (ντράμερ και τραγουδιστή), Νίκο Τσιριγώτη (ηλεκτρική κιθάρα), Π. Μαθιέλλη (μπάσο) και Τασούλα Θωμαΐδου (τραγούδι).

Ο έτερος του συγκροτήματος Λάκης Σταυρακέλλης (ρυθμ. κιτάρ) λόγω εκτάκτου γεγονότος, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Οι τρεις νεαροί φορούσαν κόκκινα πουκάμισα και μαύρο παντελόνι, ενώ η Θωμαΐδου κίτρινο πουλόβερ, καρό παντελόνι και μαύρη πλατειά ζώνη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Δημοκράτη», «ο “Αρίων” γέμισε ασφυκτικά, το συγκρότημα χειροκροτήθηκε και το κυριώτερο, δεν περιείχε τις ακρότητες και τις εξαλλοσύνες των αθηναίων γιεγιέδων»!

 

ΕΙΠΕ


«Μια αντιπολιτευόμενη δημοτική παράταξη οφείλει να συνεχίζει, παρά τα όποια εμπόδια, τη διαδικασία ελέγχου των πράξεων της δημοτικής αρχής».
Στράτος Γεωργούλας (Lesvosnews.net)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12
- Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης», σκην. Μανούσου Μανουσάκη, στο «Cine Αρίων».
- «Χριστούγεννα στην Ουρανούπολη» στην Αίθουσα πασπARTού (Κουντουριώτη 47) στις 8.30 μ.μ..
- «Ο γυάλινος κόσμος μου», έκθεση ποτηριών, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ..
- «The Latin Friday Nights with Los Salseros de Lesvos @ Marina Yacht Club», στη μαρίνα Μυτιλήνης, στις 10.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12
- Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου και η ΜΑΚΙ Λέσβου διοργανώνουν «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» με συλλογή τροφίμων, αλλά και βιβλίων, Θεοκρίτου 57, Μυτιλήνη, από τις 11 π.μ. έως στις 2 μ.μ..
- «Χριστουγεννιάτικα Βιβλιομαγειρέματα 2», στη Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης στις 10:30 π.μ..
- «Τρωάδες» του Ευριπίδη, από το θεατρικό τμήμα ΕΘΟΚ στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, στις 7 μ.μ..
- Ο Σύλλογος Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Δημοσίου της Λέσβου πραγματοποιεί το 6ο Bazaar στο Επιμελητήριο Λέσβου, πρωί και απόγευμα.
- «Greek Night» στο «Envy», στην Προκυμαία Μυτιλήνης στις 10.30 μ.μ..
- Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου Βαρειάς στο «Living Room» στις 6 μ.μ..
- «Χριστούγεννα στην Ουρανούπολη» στην Αίθουσα πασπARTού (Κουντουριώτη 47), στις 8.30 μ.μ..
- «Latin Night @ Fisheye By Danza Pasion», στο FishEye στις 10.30 μ.μ..
- «Ο γυάλινος κόσμος μου», έκθεση ποτηριών στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, ώρες λειτουργίας 11 π.μ. - 2 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ..
- «The Vour sp Live @ Ναυάγιο» στο Ναυάγιο στις 11 μ.μ..

 

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Το solarium της Τασίας τελείωσε άδοξα

Του Αντώνη Πανούτσου («Πρώτο Θέμα»)

Το solarium της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, όπου οι μετανάστες έρχονταν στα νησιά, μεταφέρονταν στην Αθήνα και μετά από ένα λιάσιμο στην Ομόνοια, εξαφανίζονταν, έκλεισε άδοξα την περασμένη εβδομάδα με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και της Frontex.
Στο site της Frontex, αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να τοποθετηθούν φρουροί στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και να ενισχυθεί η δύναμη των 87 φρουρών που είχε η οργάνωση στη Μυτιλήνη. Κύρια αποστολή των φρουρών θα είναι η καταγραφή των στοιχείων και η λήψη αποτυπωμάτων όσων αποβιβάζονται στα νησιά, αλλά και όσων βρίσκονται στην Ειδομένη. Είναι η πρώτη σοβαρή κίνηση που γίνεται ώστε να μπει τάξη στο προμελετημένο χάος, που ονομάζεται ελληνική μεταναστευτική πολιτική.

Προμελετημένο γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε ανοικτά σύνορα, ξεχαρβάλωσε οτιδήποτε υπήρχε, κάνοντας την Ελλάδα κέντρο διερχομένων με την ελπίδα ότι ο δρόμος των μεταναστών προς τη βόρεια Ευρώπη θα μείνει ανοικτός. Οι ξένοι που περνάνε από την Τουρκία στην Ελλάδα να καταλάβουν ότι μπαίνουν σε ένα οργανωμένο κράτος. Ούτε σε ένα κράτος μαγκιάς, όπου ο κάθε αστυφύλακας θα βαράει με το ματσούκι του επειδή νευρίασε, ούτε όμως και σε ένα σκορποχώρι, που θα μπορούν να το εκβιάζουν με διαδηλώσεις και καταλήψεις.

Το δεύτερο που χρειάζεται είναι η αλήθεια. Από την πλευρά του βαθέος ΣΥΡΙΖΑ και της αντεξουσιαστικής Αριστερά,ς έγινε μια προσπάθεια να περάσει ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα, είναι από τη Συρία και έχουν τα ευεργετήματα προσφύγων από πολεμική ζώνη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μόνο το 30% των εισερχομένων είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ το υπόλοιπο 70% είναι οικονομικοί μετανάστες από άλλες χώρες.

Τέλος, χρειάζεται να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι. Αν θέλουμε, δεχόμαστε αυτόματα ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή ακριτική χώρα που φυλάει σύνορα στο όνομα ολόκληρης της Ευρώπης. Αν δεν θέλουμε, φεύγουμε από τη Σένγκεν και τα σύνορα της Ευρώπης ας αρχίζουν από την Ειδομένη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey