Δεύτερη ανάγνωση

05/11/2015 - 14:29

Αφού για τους όποιους λόγους δε μπορεί να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου, γιατί δεν τους επιτρέπουμε να μπούνε από την κανονική είσοδο, από τους Κήπους, που είναι και η νόμιμη είσοδος/έξοδος Ελλάδος-Τουρκίας; Εάν κανείς προσέξει το χάρτη της περιοχής, θα διαπιστώσει ότι ο φράχτης δεν αφορά όλη τη γραμμή των συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας, όπου βασικό σύνορο είναι ο ποταμός.

Αφού για τους όποιους λόγους δε μπορεί να ανοίξει ο φράχτης του Έβρου, γιατί δεν τους επιτρέπουμε να μπούνε από την κανονική είσοδο, από τους Κήπους, που είναι και η νόμιμη είσοδος/έξοδος Ελλάδος-Τουρκίας; Εάν κανείς προσέξει το χάρτη της περιοχής, θα διαπιστώσει ότι ο φράχτης δεν αφορά όλη τη γραμμή των συνόρων Ελλάδος-Τουρκίας, όπου βασικό σύνορο είναι ο ποταμός.

Ο φράχτης αφορά ένα σημείο ψηλά στην Ελλάδα, τις Καστανιές, όπου εκεί για ειδικούς λόγους σηκώθηκε, ο οποίος και να πέσει πράγματι απαιτούνται πάλι κάποιες ειδικές παρεμβάσεις. Αφού λοιπόν για τους όποιους λόγους δε μπορεί να ανοίξει ο φράχτης, ας επιτραπεί λοιπόν να περνάνε από τους Κήπους, την πύλη μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας.

Γλιτώνουν οι πρόσφυγες μια μεγάλη απόσταση στο να πάνε στο φράχτη, περνάνε νόμιμα και ελεγχόμενα. Εκεί μπορεί να εγκατασταθεί ένα hot spot, όπου και θα γίνεται η ταυτοποίηση. Και μέσα από έναν συγκεκριμένο δρόμο θα διοχετεύονται στα επόμενα κράτη μέχρι να φτάσουν σε συγκεκριμένες χώρες. Χωρίς κινδύνους και χωρίς λαθραίους διακινητές @ Δεν τους προλαβαίνουμε πλέον με τις δηλώσεις-πατάτες που κάνουν καθημερινά οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου των μέσων μαζικής ενημέρωσης; Κι όχι τίποτα, τους είχε προειδοποιήσει ο Τσίπρας. Και μυαλό δε βάζουν... Την πάτησε μια ο Φίλης, την πάτησε, αυτός εκεί να βγαίνει με δηλώσεις! Τι να πούμε, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... @ Διαβάζουμε τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη (Καθημερινή 1/11), Έλληνας κι αυτός, αλλά με μια άλλη ψυχοσύνθεση και με τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπει έναν υπουργό Οικονομικών. Λέει: «Θεωρώ πως η πολιτική της μεμψιμοιρίας και της αναβλητικότητας δεν οδηγεί πουθενά.

Ούτε και η προσέγγιση που θέλει τις μεταρρυθμίσεις ως κάτι που τρίτοι επιβάλλουν». Τι λέει ο άνθρωπος; Τ’ αντίθετα από τους δικούς μας! Που το έχουν ρίξει στην... κλάψα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το... παλούκι του πολιτικού κόστους, θέλουν δε θέλουν, θα το φάνε; Και με τρόμαξαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλου. Άλλος ένας σοβαρός άνθρωπος που πήγε χαμένος στην Ελλάδα.

Ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα εθνικό χρέος 850 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από: το δημόσιο χρέος (320 δισ.), το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων (280 δισ.), τις οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες (120 δισ.) και τις υποχρεώσεις των ελληνικών τραπεζών προς το σύστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (κάπου 124 δισ. ευρώ). Με λίγα λόγια... την κάτσαμε!

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1975
Η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας

Άλλο ένα απόρθητο οχυρό των ανδρών καταλήφθηκε από το γυναικείο φύλο. Κι αυτό με την ανακοίνωση της πρώτης Ελληνίδας εισαγγελέα, της Ευτέρπης Κουτζαμάνη. Γεννήθηκε το 1949 και μεγάλωσε στον Πολιχνίτο.

Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1972. Έγινε δικηγόρος Μυτιλήνης το 1974 και ήταν η μοναδική γυναίκα σε εισαγγελική έδρα -ακολούθησε τρία χρόνια μετά η Ξένια Δημητρίου-Βασιλοπούλου. Όπως είναι γνωστό, την 1η Αυγούστου 2013 η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ανέλαβε τα ηνία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει την εποχή εκείνη σε αθηναϊκό έντυπο και αναδημοσιεύθηκε στο Δημοκράτη, απαντώντας σε ερώτηση γιατί «οι γυναίκες δεν τολμούσαν ν’ ατενίσουν αυτήν την έδρα» απάντησε: «Επειδή η εισαγγελική αρχή ασκεί πάντα την ποινική δίωξη και έχει το “κατηγορώ”, οι γυναίκες δε θεωρούνται ικανές για μια τέτοια θέση».

 

ΕΙΠΕ


«Το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης είναι αυτό που δείχνει η Μυτιλήνη».
Αλέξης Τσίπρας, Βουλή 30/10

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 5/11
- Επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σούλτς στη Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
- Συλλαλητήριο του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Σαπφούς στις 6 μ.μ. για την επίσκεψη Σουλτς στη Μυτιλήνη
- Στάση εργασίας της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
- Λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντος για εμβολιασμό σε οικονομικά ευάλωτους και ανασφάλιστους κατοίκους του Δήμου Λέσβου στο Κοινωνικό Ιατρείο (τηλ. 22510 275010)
- Απεργία στα πλοία
- Πρεμιέρα της ταινίας «Πορφυρός Λόφος», σκην. Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στο Σινέ «Αρίων»
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11
- Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού για το Μεταναστευτικό
- «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τεννεσί Ουίλλιαμς από το ΦΟΜ στις 9 μ.μ.
- Αφιέρωμα στα 100 χρόνια γέννησης του Βασίλη Τσιτσάνη από το Σύλλογο Γυναικών Παμφίλων στο Δημοτικό Θέατρο στις 8.30 μ.μ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/11
- Ημερίδα με τίτλο: «Από την καλλιέργεια της ελιάς ως την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου» στο Επιμελητήριο Λέσβου στις 9 π.μ.
- Αγώνας ΑΕΛ Καλλονής-Ξάνθη στις 5.15 στο Γήπεδο Μυτιλήνης
- «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τεννεσί Ουίλλιαμς από το ΦΟΜ στις 9 μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8/11
- Η επέτειος της απελευθέρωσης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
- Η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» πραγματοποιεί εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λέσβου στις 11.30 π.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Το ισοδύναµο του... αλαλούµ!
του Νίκου Χατζηνικολάου
(«Real News»)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαρρέουν καθημερινά εναλλακτικές λύσεις και σενάρια τα οποία µόνον σύγχυση προκαλούν στην κοινωνία και στην αγορά. Φόροι και έκτακτες εισφορές «µπαινοβγαίνουν» µε δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών στα τηλεοπτικά παράθυρα, υπουργοί διαψεύδουν ο ένας τις εξαγγελίες του άλλου και τα ανοικτά µέτωπα αντί να περιορίζονται ολοένα και πληθαίνουν. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής αρρυθμίας είναι η υπόθεση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ, όλως, είναι οι κυβερνητικές παλινωδίες και στο ασφαλιστικό. Αµέσως µετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο αρµόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δεσµευόταν ότι δε θα υπάρξουν µειώσεις σε συντάξεις κάτω των 1.500 ευρώ. Τώρα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν περικοπές και σε συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι έχει διασφαλίσει τη µη εφαρµογή της ψηφισµένης ρήτρας µηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταµεία. Τώρα προτείνει την ενοποίηση κύριας και επικουρικής σύνταξης για να ακυρώσει τη ρήτρα, αλλά δε δεσμεύεται για το τελικό αποτέλεσµα. Την ίδια στιγµή και ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών, και κυρίως του ∆ΝΤ, καθιστούν σαφές ότι χωρίς τη µεταρρύθµιση του ασφαλιστικού δε θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόµη παρουσιάσει ένα ολοκληρωµένο σχέδιο για τη χρηµατοδότηση των ελλειμματικών ταµείων.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ «αλαλούµ» έχει ήδη βαρύτατες συνέπειες για τη χώρα. Η αξιοπιστία µας τίθεται και πάλι υπό αμφισβήτηση από τους δανειστές.

Η εκταµίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, µε την οποία θα πληρώνονταν ληξιπρόθεσμες οφειλές του ∆ηµοσίου προς ιδιώτες, βρίσκεται στον αέρα.

Παράλληλα, καθυστερεί και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, που θα ανοίξει το δρόµο για να ξεκινήσει επιτέλους η πολυπόθητη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Και βέβαια η παράταση του θρίλερ της διαπραγµάτευσης απειλεί να εκτροχιάσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του έτους, για να εξαλειφθεί οριστικά ο κίνδυνος του «κουρέµατος» των καταθέσεων.

Τέλος, οι κυβερνητικές παλινωδίες πλήττουν εκτός των άλλων και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα εξετάσει, αλήθεια, το ενδεχόμενο να τοποθετήσει κεφάλαια σε µια οικονοµία που δε διασφαλίζει ένα σταθερό φορολογικό και εργασιακό πλαίσιο; Μήπως, λοιπόν, είναι -επιτέλους- ώρα να σοβαρευτούµε;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey