Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Πολυβραβευμένοι συγγραφείς στο «Μosaik» με τη σχολή γονέων της «Αγκαλιάς»
Οι γονείς από την πόλη της Μυτιλήνης δεν πρέπει να χάσουν το «Παιδιά, Έφηβοι και Λογοτεχνία» που γίνεται στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της «Αγκαλιάς»! Λιλή Λαμπρέλλη, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Φίλιππος Μανδηλαράς, Κώστας Ζαφειρίου, πολυβραβευμένοι συγγραφείς, κορυφαίοι δημιουργοί έρχονται για τρεις μοναδικές διαλέξεις από την ερχόμενη εβδομάδα στο Κέντρο «Mosaik» στην οδό Σαπφούς.
Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 6μμ: Λιλή Λαμπρέλλη, συγγραφέας και αφηγήτρια, «Το λαϊκό παραμύθι: ένα οικουμενικό αφήγημα για όλους τους καιρούς». Με ρίζες στη Μυτιλήνη και στη Μικρασία, η κ. Λαμπρέλλη γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά και μουσική στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Μετανάστρια κατ’ εξακολούθηση, εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα και στη συνέχεια ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες. Έχει γράψει επτά μικρά βιβλία για παιδιά κι ένα για μεγάλους. Από το Μάρτιο του 1998 ασχολείται με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών προφορικής παράδοσης. Μυήθηκε στα παραμύθια από την ανθρωπολόγο Nicole Belmont και πολλούς παραμυθάδες: τον Αφρικανό Maurice Boycasse, τον Άραβα Hamadi, τον Βέλγο Stephane van Hoecke, τον Γάλλο Michel Hindenoch κι άλλους. Όμως δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud, και ανήκει στην ομάδα του. Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής εταιρείας αφηγητών «Passeurs d' Histoires» και μέλος του «Μaison du Conte de Bruxelles».
Από τις μικρές ιστορίες που έγραψε, το «Κρυμμένο νερό», με ζωγραφιές της Φωτεινής Στεφανίδη, πήρε το 2011 το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα ο Φίλιππος Μανδηλαράς, συγγραφέας, και ο Κώστας Ζαφειρίου, συγγραφέας και μουσικός, θα μιλήσουν με θέμα «Εφηβική λογοτεχνία: σύγχρονες προκλήσεις». Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και ασχολήθηκε με την κοινωνική ανθρωπολογία, την εθνογραφία και τα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Έχει δημιουργήσει μια μέθοδο δημιουργικής γραφής για τα παιδιά και έχει γράψει και εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά όλων των ηλικιών. Ο Κώστας Ζαφειρίου έχει τιμηθεί δύο φορές (2011 & 2014) από τη Διεθνή Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου για τη συμμετοχή του στον κατάλογο «White Ravens» μέσω των εκδόσεων «Αιολίδα», ο οποίος ξεχωρίζει τα 200 καλύτερα παιδικά βιβλία του κόσμου κάθε χρόνο. Έχει παραδώσει σεμινάρια και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα για ένα πλήθος λογοτεχνικών θεμάτων. Από το 2008 ζει μόνιμα στη Λήμνο.
Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 11 π.μ.: Αντώνης Παπαθεοδούλου, συγγραφέας, θα μιλήσει με θέμα ««Ο θησαυρός που λέγεται βιβλίο». Ο κ. Παπαθεοδούλου σπούδασε 3D Animation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με πλαστελίνη & παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή «9zeros» στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να σπουδάσει Ισπανική Φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 1999 γράφει, μεταφράζει και διασκευάζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τραγούδι του «Η Πολυβία, μια παντόφλα που απεχθάνεται τη βία» βραβεύτηκε το 2004 στο διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού «Άρση Φωνών» της ορχήστρας των χρωμάτων και τα βιβλία του «Το Παρανομύθι» και «Ο Μάγος του Όζοντος» ήταν στις μικρές λίστες για τα βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω» και τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου το 2006 αντίστοιχα.