Με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι στο οποίο καλείται να συμμετάσχει ο κόσμος, ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου το ερχόμενο Σάββατο

Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στη Μυτιλήνη!

10/02/2015 - 16:00

Με το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη το ερχόμενο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, που όπως και οι αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες, διοργανώνονται από το Δήμο σε συνεργασία με τους εθελοντές.

Με το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» ξεκινούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη το ερχόμενο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, που όπως και οι αντίστοιχες χριστουγεννιάτικες, διοργανώνονται από το Δήμο σε συνεργασία με τους εθελοντές.

Η οργανωτική επιτροπή των καρναβαλικών εκδηλώσεων, με ανακοίνωσή της χθες ενημέρωνε για το πρώτο δρώμενο στο πλαίσιο των ημερών που εγκαινιάζει την περίοδο της Αποκριάς και καλεί όλους τους δημότες να δηλώσουν συμμετοχή συγκροτώντας τα δικά τους πληρώματα, που θα διεκδικήσουν μάλιστα και το έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ.

Η οργανωτική επιτροπή της Λεσβιακής Αποκριάς 2015 «Τα Γιούνια» φιλοδοξεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού να αποτελέσει για πρώτη φορά τη «ραχοκοκαλιά» όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων της πόλης.

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης θα γίνει η πρώτη συνάντηση όλων των πληρωμάτων, για την επίσημη έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, μουσική, χορό, γλέντι και ποτό. Στη συνάντηση αυτή θα υπογραφούν οι δηλώσεις συμμετοχής και θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το παιχνίδι και όλα τα μέλη των πληρωμάτων με τον αρχηγό τους θα παραλάβουν την κονκάρδα του παιχνιδιού.

Τι είναι το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού»
Το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», που αποτελεί την πρώτη δραστηριότητα των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων, ξεκίνησε από το καρναβάλι της Πάτρας το 1966. Σήμερα διεξάγεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε ορισμένες απ’ αυτές αποτελεί τον κορμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Το παιχνίδι επιφυλάσσει πλήθος εκπλήξεων, συγκινήσεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, απρόοπτων και ανατροπών για τους συμμετέχοντες κυνηγούς, αλλά και για το κοινό που θα εισπράξει την όλο ζωντάνια και φρεσκάδα αναζήτηση και θα παρακολουθήσει τα θεαματικά και χιουμοριστικά παιχνίδια. Το κυνήγι γίνεται από ομάδες καρναβαλιστών, οι οποίες αποτελούν τα πληρώματα που συμμετέχουν. Κάθε πλήρωμα καλείται να αντεπεξέλθει σε ένα πλήθος προκλήσεων που τίθενται από την οργανωτική επιτροπή του παιχνιδιού.

Οι δραστηριότητες του παιχνιδιού περιλαμβάνουν γρίφους, ασκήσεις περιήγησης μέσα από κρυμμένα ενδεικτικά στοιχεία διασκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη και διαγωνισμούς με παιχνίδια πλατείας. Οι δράσεις αυτές αναστατώνουν την πόλη και μεταφέρουν σε κάθε άκρη της το καρναβαλικό πνεύμα. Οι δραστηριότητες βαθμολογούνται και νικητής αναδεικνύεται το πλήρωμα με την υψηλότερη βαθμολογία.

Πώς θα παιχθεί στη Μυτιλήνη
Κάθε πλήρωμα που θα δηλώσει συμμετοχή, παραλαμβάνει μια λίστα από θέματα (γρίφους ή δράσεις), τα οποία πρέπει να υλοποιήσει. Τα θέματα θα δίνονται κατά τμήματα. Με την έναρξη του παιχνιδιού το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, θα δοθούν ορισμένα απ’ αυτά και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Τα θέματα θα δοθούν στους αρχηγούς των πληρωμάτων σε ψηφιακή μορφή (CD) και θα δημοσιοποιηθούν επίσης στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού (lesvostreasure.wordpress.com).

Όλα τα πληρώματα θα έχουν ακριβώς τα ίδια θέματα. Κάθε θέμα μπορεί να επιλυθεί σε διάστημα αρκετών ημερών. Δηλαδή δεν απαιτείται οι ενέργειες να γίνονται συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, εκτός κι αν η φύση του θέματος το επιβάλλει (π.χ. η επίσκεψη σε μια υπηρεσία ή κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Οι απαντήσεις των θεμάτων θα παραδίδονται στην οργανωτική επιτροπή. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται με τις δράσεις πλατείας το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στην Πλατεία Σαπφούς και με την κεντρική καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, στις οποίες θα μετέχουν όλα τα πληρώματα. Όλα τα θέματα (παιχνίδια, ασκήσεις, γρίφοι, διαγωνισμοί κ.λπ.), ακόμα και η παρέλαση, βαθμολογούνται. Νικητής ανακηρύσσεται το πλήρωμα με τους περισσότερους βαθμούς.

Όροι συμμετοχής
Τα πληρώματα μπορούν να συγκροτηθούν από παρέες, φοιτητές, μαθητές, οικογένειες, φορείς, επιχειρήσεις κ.ά.. Κάθε πλήρωμα θα πρέπει να αποτελείται το λιγότερο από οκτώ άτομα. Τουλάχιστον τα μισά από τα πρόσωπα κάθε πληρώματος θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 16 χρονών.

Κάθε πλήρωμα θα ορίσει έναν αρχηγό και έναν υπαρχηγό, που θα πρέπει να είναι ενήλικες. Κάθε πλήρωμα επίσης διαλέγει ένα όνομα ή τίτλο που θα το χαρακτηρίζει και επίσης καλό θα είναι να υπάρχει ένα θέμα γύρω από το οποίο θα είναι «ντυμένα» τα μέλη του πληρώματος.

Τα μέλη του κάθε πληρώματος μπορούν να δραστηριοποιούνται όλα μαζί ή να χωρίζονται σε ομάδες και να βοηθούν παράλληλα για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων που θα τους ανατίθενται.

Οι μετακινήσεις που θα γίνονται από τα πληρώματα, αφορούν στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και πραγματοποιούνται με επιλογή και ευθύνη δική τους. Στις δραστηριότητες περιήγησης, στα παιχνίδια πλατείας και φυσικά στην παρέλαση, είναι υποχρεωτικό ορισμένα μέλη να φορούν τις καρναβαλικές στολές τους.

Το πλήρωμα, τώρα, που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία, θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού και θα παραλάβει το θησαυρό των 1.000 ευρώ και εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να αναλάβει τη διοργάνωση του παιχνιδιού τον επόμενο χρόνο. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά, μέχρι μεθαύριο Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου.

«Ελάτε να διασκεδάσουμε»
«Το “Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού” ξεκινά ουσιαστικά τις φετινές μας καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Αυτό που θέλω να πω εγώ με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της έναρξης των εκδηλώσεων, είναι να μη φοβάται ο κόσμος πως πρόκειται για κάτι το περίπλοκο το παιχνίδι αυτό.

Αντίθετα είναι διασκεδαστικό και θα αποτελέσει τη βασική δραστηριότητα των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Οπότε καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει και να έρθει να μπει μαζί στο κλίμα των ημερών…», σχολίασε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης, Πάνος Πίτσιος, με αφορμή την έναρξη των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey