Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας

Ανοιχτή έως τα Χριστούγεννα

03/10/2014 - 19:11

Μέχρι τα Χριστούγεννα και για μόνο τρία τετράωρα την εβδομάδα θα λειτουργεί η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, καθώς θα λήξει η σύμβαση του υπαλλήλου που ορίστηκε υπεύθυνος από το διευθυντή του Μουσείου και καθηγητή τού ΕΚΠΑ, Γιώργο Θεοδώρου.

Μέχρι τα Χριστούγεννα και για μόνο τρία τετράωρα την εβδομάδα θα λειτουργεί η Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας, καθώς θα λήξει η σύμβαση του υπαλλήλου που ορίστηκε υπεύθυνος από το διευθυντή του Μουσείου και καθηγητή τού ΕΚΠΑ, Γιώργο Θεοδώρου.

Η τοπική κοινωνία ζητά να καταργηθεί το εισιτήριο των δύο ευρώ για τους μαθητές και επισκέπτες του Μουσείου, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή του θα μηδενίσει τις επισκέψεις των σχολείων.

Αντίθετα υποστηρίζει ότι, αν δεν υπήρχε το εισιτήριο, θα έρχονταν σχολεία με τα οποία εκτός από τους μαθητές, έρχονται και συνοδοί γονείς, οι οποίοι θα πλήρωναν το εισιτήριο. Επίσης η επίσκεψη των μαθητών στο Μουσείο θα δημιουργούσε ζωντανούς διαφημιστές της ύπαρξής του, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

Από την άλλη, όμως, ο κ. Θεοδώρου εκτιμά ότι μόνο με αυτό το μικρό αντίτιμο μπορεί να κρατηθεί ανοιχτό το Μουσείο. Υπενθυμίζεται ότι για αρκετό καιρό το Μουσείο είχε μείνει κλειστό λόγω της διαθεσιμότητας στην οποία είχε τεθεί ο μοναδικός του υπάλληλος, μέχρι τον περασμένο Ιούλιο, οπότε τοποθετήθηκε από το διευθυντή του Μουσείου άλλος.

Ιστορία…
Η Συλλογή του Μουσείου στήθηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας τού 1990 μετά κόπων, αλλά και με τη συγκέντρωση απολιθωμάτων που εντόπιζαν οι κάτοικοι της περιοχής στα χωράφια τους, όπως τα μεγάλα κομμάτια χαυλιόδοντα ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών. Κανείς δεν περίμενε ότι ο χώρος, που αποτελούσε για χρόνια σήμα κατατεθέν, θα έκλεινε μία πρωία τον περασμένο Μάιο, με τη διαθεσιμότητα του μοναδικού υπαλλήλου του.

Το μέλλον του Μουσείου και η τοποθέτηση εργαζομένου ή όχι εξαρτιόταν από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου υπάγεται. Η συνεδρίαση όμως του αρμόδιου τμήματος μετέφερε τη συζήτηση του επίμαχου θέματος σε μεταπτυχιακό τμήμα (!) ή αλλιώς… στις καλένδες.

Μεγάλη αντιπαράθεση για την ώρα «μηδέν» που έφτασε το Μουσείο, ξέσπασε και ανάμεσα σε τοπικούς φορείς, μεταξύ άλλων και του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας, που έκανε λόγο για «αποκορύφωμα αδιαφορίας», καθώς και του διευθυντή του Μουσείου, Γιώργου Θεοδώρου, καθηγητή Παλαιοντολογίας.

Σε σχέση με το τι θα γίνει στη συνέχεια, ο κ. Θεοδώρου λέει στο «Ε»: «Είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας το τι θα γίνει στη συνέχεια με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βρίσας. Έχουν ειπωθεί πολλά σε βάρος μου.

Βρήκα όμως μία λύση που μπορεί να αποφέρει λύσεις. Θα πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τη συνέχιση της λειτουργίας του Μουσείου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey