Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Γιατί υποψήφια βουλευτής;
«Όλες αυτές οι εξωπραγματικές δοκιμασίες που πέρασε και περνάει η χώρα μας, αντί να με οδηγήσουν στο θυμό και στην οργή, ενδυνάμωσαν την θέλησή μου για ελπίδα. Μόλις μπήκα στα 30 και αρνούμαι να δεχτώ ότι ανήκω στη “χαμένη γενιά”, στη γενιά που δεν έχει τίποτα και συνεπώς δεν έχει και τίποτα να χάσει.
Η οικονομική και η κοινωνική κρίση είναι στο μεγαλύτερο βαθμό το αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης. Η “πολιτική” αντιμετωπίζεται με αδιαφορία πολλές φορές και με απαξίωση από τους νέους και παραγωγικούς πολίτες, διότι θεωρούν ως δεδομένο και ίσως και απαραίτητο ότι η επιτυχία και η ευμάρεια είναι προϊόντα, μόνο, του πελατειακού κράτους. Εγώ πιστεύω ότι η πεποίθηση αυτή πρέπει και μπορεί να αλλάξει και γι’ αυτό θα αγωνιστώ».
Και γιατί με Το Ποτάμι;
«Γιατί για πρώτη φορά και παρά τις όποιες αδυναμίες του, ένα κίνημα δεν έβαλε το κομματικό όφελος πάνω από τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας.
Γιατί η κόκκινη γραμμή για το Ποτάμι είναι και παραμένει η ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση και δεν οπισθοχώρησε από αυτή, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι μετακινούνταν διαρκώς από την μια υποτιθέμενη “κόκκινη γραμμή” στην επόμενη».
Και γιατί στην περιφέρεια Λέσβου;
«Γιατί έχω την τύχη να κατάγομαι από τη Λήμνο. Από τριών μηνών περνάω όλα μου τα καλοκαίρια στο Βόρειο Αιγαίο και γνώρισα έτσι την αθωότητα του παιχνιδιού στο “χωριό”, απέκτησα επαφή με τη φύση, κάτι που δυστυχώς δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά που μεγαλώνουν στα αστικά κέντρα. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου λοιπόν, και δεν αναφέρομαι μόνο στο νησί μου τη Λήμνο, μα και στα άλλα νησιά της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου, τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγουν, οι υπέροχες παραλίες και το ιδανικό μεσογειακό κλίμα που διαθέτουν, καθιστούν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους απεριόριστες και αυτό παρά το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός μας.
Σε αυτές τις εκλογές καλούμαστε -και πρέπει- να αποφασίσουμε, αν θα δημιουργήσουμε μια κοινωνία παραγωγική, δίκαιη και αξιοκρατική. Γι’ αυτό και η ευθύνη του καθενός μας είναι κρίσιμη.
Εγώ πιστεύω ότι εμείς μπορούμε».
* Η Χριστίνα Μερκουριάδη είναι 30 ετών και έχει καταγωγή από τη Λήμνο. Εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Επιστημονική Συνεργάτης εδώ και έξι χρόνια, και ειδικεύεται στα θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και διεθνούς ανάπτυξης, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε διετή πρακτική στην Μόνιμη Αντιπροσωπία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
Αποφοίτησε από το International Baccalaureate του Κολλεγίου Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διπλωματία και τις Διεθνείς Σχέσεις από το SOAS (University of London).
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε κινήματα πολιτών σχετικά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό των πόλεων, την ανάκτηση του δημόσιου χώρου και τη φιλοζωία και γράφει στο blog της για ό,τι σχετίζεται με τις τέχνες.