Δηλώνουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Κ.Ε .

Δε στηρίζουν κανένα στο β΄ γύρο

23/05/2014 - 21:36

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες το μεσημέρι η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ και η Κομματική Οργάνωση Λέσβου τού Κ.Κ.Ε., υπογραμμίζουν πως στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δε στηρίζουν κανέναν από τους διεκδικητές της Περιφέρειας και του Δήμου Λέσβου.

Με ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες το μεσημέρι η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ και η Κομματική Οργάνωση Λέσβου τού Κ.Κ.Ε., υπογραμμίζουν πως στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δε στηρίζουν κανέναν από τους διεκδικητές της Περιφέρειας και του Δήμου Λέσβου.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν λάβει ευρύτατες διαστάσεις φήμες που ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κ.Κ.Ε. να στηρίζουν συγκεκριμένους υποψηφίους, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις και θέσεις που είχαν εκδοθεί από τα δύο κόμματα και τους συνδυασμούς τους στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, η φημολογία εντάθηκε μετά από την κατά λάθος δημοσιοποίηση της προσωπικής άποψης του μέλους του Κώστα Κουτσοβίλη, η οποία έγινε την ίδια ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η ομόφωνη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος για μη στήριξη κανενός από τους διεκδικητές του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας. Το Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει πως υπεύθυνοι για τη φημολογία είναι τα επιτελεία των συνδυασμών που πέρασαν στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η αλήθεια είναι πως η στάση των ψηφοφόρων των συνδυασμών της Αριστεράς σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Θυμίζουμε πως στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οι συνδυασμοί της Αριστεράς συγκέντρωσαν 39,94% στο σύνολο της Περιφέρειας, ενώ στο Δήμο Λέσβου το ποσοστό που συγκέντρωσαν οι δύο συνδυασμοί της Αριστεράς, ανέρχεται στο 28,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στην ανακοίνωσή του τονίζει πως οι φήμες που κυκλοφορούν, είναι ψευδείς και ανυπόστατες και σημειώνει πως η απόφαση της Ν.Ε. ήταν ομόφωνη. «Επαναλαμβάνουμε ότι η στάση μας στο β΄ γύρο των εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλη από την αντίθεσή μας και στους δύο υποψηφίους, τόσο στο Δήμο Λέσβου όσο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αφού και οι τέσσερις, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα, υπηρετούν την ίδια λογική, την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Το Κ.Κ.Ε., από την πλευρά του, τονίζει πως οι δηλώσεις του Στρατή Κόρακα και της Νίκης Τσιριγώτη ήταν ξεκάθαρες και κατηγορηματικές πως δεν πρόκειται να στηρίξουν κανένα στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ το ίδιο κατηγορηματικές ήταν οι ανακοινώσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και η θέση της Κεντρικής Επιτροπή τού Κ.Κ.Ε..

Ωστόσο - αναφέρει η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. - «τα επιτελεία των “μονομάχων” και στο Δήμο και στην Περιφέρεια στο νησί μας, δε σταματούν να διαδίδουν πως το Κ.Κ.Ε. ή στελέχη του θα στηρίξουν τον ένα ή τον άλλο “μονομάχο”. Είναι ψεύτες και συκοφάντες. Απομονώστε τους. Δείξτε την απέχθειά σας στις μεθόδους που χρησιμοποιούν, ρίχνοντας λευκό ή άκυρο στις κάλπες του Δήμου και της Περιφέρειας και Κ.Κ.Ε. στην κάλπη των ευρωεκλογών».

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey