Οι δύο πρώτοι

22/05/2014 - 14:54

Ο Νάσος Γιακαλής («Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο»), από τον α΄ γύρο πήρε πέντε έδρες, δύο από τις οποίες προέρχονται από τη Λέσβο. Κατά συνέπεια, ήδη έχουν εκλεγεί ο επικεφαλής του συνδυασμού και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης.

Ο Νάσος Γιακαλής («Ισχυρό Βόρειο Αιγαίο»), από τον α΄ γύρο πήρε πέντε έδρες, δύο από τις οποίες προέρχονται από τη Λέσβο. Κατά συνέπεια, ήδη έχουν εκλεγεί ο επικεφαλής του συνδυασμού και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Ηρακλής Βερβέρης. Δύο έδρες λαμβάνει στη Χίο, όπου εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου, Κώστας Γανιάρης, και ο Μανώλης Κράκαρης.

Ο κ. Κράκαρης έλαβε 2.253 σταυρούς και είναι ο πρώτος από όλους τους συνδυασμούς στη Χίο. Ακόμη, ο συνδυασμός παίρνει μια έδρα στη Σάμο, την οποία καταλαμβάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους.
Αν ο συνδυασμός αναδειχθεί νικητής την προσεχή Κυριακή, θα λάβει άλλες 20 έδρες, ενώ αν δεν εκλεγεί, θα λάβει μόλις δύο.

Ο συνδυασμός της Χριστιάνας Καλογήρου («Εμείς, για το Αιγαίο») λαμβάνει τρεις έδρες στη Λέσβο, όπου εκλέγονται η ίδια, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού, Στρατής Κύτελης, και ο πρώτος σε σταυρούς όλων των συνδυασμών Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Από τον ίδιο συνδυασμό, στη Χίο εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρματζης, και ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού Ιωάννης Ξενάκης. Στη Σάμο εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Κατρακάζος, και στη Λήμνο ο πρώτος σε ψήφους του συνδυασμού Κώστας Αδαμίδης.

Ο περιφερειάρχης και οι γεωγραφικοί αντιπεριφερειάρχες δεν περιλαμβάνονται στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Αυτό σημαίνει πως όποιος από τους δύο συνδυασμούς κερδίσει, θα εκλέξει άλλους τέσσερις περιφερειακούς συμβούλους πέραν αυτών που αναφέραμε πιο πάνω.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey