Καμμία αντίδραση έως τώρα μόνο από Κυρίτση

«Ναι» στο debate

13/05/2014 - 16:07

Άγνωστο ήταν, έως χθες το απόγευμα, αν θα πραγματοποιηθεί η δημόσια αντιπαράθεση των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Άγνωστο ήταν, έως χθες το απόγευμα, αν θα πραγματοποιηθεί η δημόσια αντιπαράθεση των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Το θέμα άνοιξε την προηγούμενη Παρασκευή μετά από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο», Γιάννης Σπιλάνης.

Η πρώτη θετική απάντηση ήρθε από τον υποψήφιο περιφερειάρχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Στρατή Κόρακα, ο οποίος δήλωσε: «Διάβασα τη διά του Τύπου πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Γ. Σπιλάνης για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών Βορείου Αιγαίου.

Δηλώνω ότι είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση, εφόσον υπάρξει συμμετοχή και από τους υπόλοιπους υποψήφιους κι εφόσον διασφαλιστούν οι ελάχιστοι όροι που απαιτούνται ώστε η αντιπαράθεση που θα γίνει, να είναι ουσιαστική και να αναδεικνύει τα καυτά προβλήματα του λαού των νησιών μας».

Σειρά τα «ναι»
Την Κυριακή δήλωση αποδοχής της πρόσκλησης έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Ανταρσία στο Αιγαίο», Ανδρέας Μπάλλας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Από αυτήν τη θέση αρχής αντιμετωπίζουμε θετικά την πρόσκληση του κ. Γιάννη Σπιλάνη για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών Βορείου Αιγαίου».

Θετικός ήταν και ο Νάσος Γιακαλής, συνεργάτες του οποίου χθες το μεσημέρι δήλωσαν στο «Ε»: «Εμείς από την αρχή της προεκλογικής περιόδου είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και στη διεξαγωγή τέτοιων συζητήσεων, τόσο στη Λέσβο όσο και σε όλα τα νησιά.

Θετικά ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κ. Σπιλάνη και η υποψήφια περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, που χθες περιόδευε στη βόρεια Χίο.

Επίσης χθες το απόγευμα, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Μπάκας, του συνδυασμού «Οικολογικός Άνεμος», δήλωσε στο «Ε» πως είχε επικοινωνήσει με τον κ. Σπιλάνη και του είχε γνωστοποιήσει πως συμφωνούσε με τη διεξαγωγή του δημόσιου διαλόγου. Μάλιστα ο κ. Μπάκας σχολίασε αρνητικά ότι τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν έχουν διοργανωθεί ως τώρα στη Λέσβο, ενώ αντίθετα έχει διοργανωθεί μεγάλος αριθμός στη Χίο.

Μέχρι την ώρα που έκλεισε το ρεπορτάζ, αργά χθες το απόγευμα, δεν είχε υπάρξει καμμία αντίδραση από την πλευρά της υποψήφιας περιφερειάρχη Αγλαΐας Κυρίτση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey