
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Το «Ε» στα εκλογικά περίπτερα και τα γραφεία των υποψήφιων βουλευτών
Με μικρότερη κίνηση στα εκλογικά περίπτερα και τα γραφεία των υποψήφιων βουλευτών του Νομού Λέσβου κύλησαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής οι ώρες που ακολούθησαν την έναρξη της καταμέτρησης ψήφων σε όλη την εκλογική περιφέρεια της χώρας.
Με μικρότερη κίνηση στα εκλογικά περίπτερα και τα γραφεία των υποψήφιων βουλευτών του Νομού Λέσβου κύλησαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής οι ώρες που ακολούθησαν την έναρξη της καταμέτρησης ψήφων σε όλη την εκλογική περιφέρεια της χώρας.
Τα μέλη και οι φίλοι των παρατάξεων άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Σαπφούς και στα άλλα σημεία της προκυμαίας μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ οι υποψήφιοι βουλευτές είχαν και πάλι δίπλα τους τούς στενούς τους συνεργάτες.
Στην πλατεία και την προκυμαία
Ήσυχα ήταν τα πράγματα στην Πλατεία Σαπφούς. Τα μέλη και οι φίλοι τού ΣΥΡΙΖΑ είχαν αρχίσει να προσέρχονται στο εκλογικό του περίπτερο λίγο μετά τις 7 και για αρκετή ώρα μετά τα πρώτα αποτελέσματα ήταν «μαγκωμένοι», βλέποντας τη διαφορά ανάσας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
Μέχρι και τις 10 το βράδυ περίπου, οπότε και είχε γίνει πλέον σχεδόν ξεκάθαρο το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, που εξασφάλιζε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στο ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες εκλογές και καθιστούσε σίγουρη τη βουλευτική έδρα για το Γιάννη Ζερδελή, το κλίμα είχε αρχίσει να αλλάζει. Η βραδιά κύλησε ωστόσο χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, ενώ ο ίδιος ο Γιάννης Ζερδελής προσήλθε και αυτός στο περίπτερο, έξω από το οποίο είχε στηθεί η κλασσική γιγαντοοθόνη του κόμματος. Τις ψήφους καταμετρούσε και αυτήν τη φορά ο Βασίλης Τεντόμας, βρισκόμενος στο εσωτερικό του περιπτέρου.
Στην άλλη πλευρά της Πλατείας Σαπφούς, στην επίσης καθιερωμένη θέση του κόμματος, πέρασαν τις ώρες που ακολούθησαν την έναρξη της καταμέτρησης ψήφων, τα στελέχη τού Κ.Κ.Ε..
Καταμέτρηση ψήφων στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ, από το Βασίλη Τεντόμα
Κι εκεί τα πράγματα ήταν πολύ ήσυχα και συγκρατημένα, ενώ απογοήτευση επικράτησε όταν άρχισε να διαφαίνεται η απώλεια της βουλευτικής έδρας για το Δημήτρη Καραγιάννη.
Ήσυχη έως «νεκρή» ήταν η κατάσταση στα περίπτερα της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που βρίσκονταν από το ύψος του «Πανελλήνιου» μέχρι και το Δημοτικό Θέατρο. Το τελευταίο ήταν άδειο, ενώ εντύπωση προκαλούσε η απουσία κόσμου από το περίπτερο του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τις 9:30 περίπου δεν είχε πάνω από 10 άτομα.
Μια βόλτα στα γραφεία
Με λιγότερο κόσμο από τις εκλογές του Μαΐου κύλησε η βραδιά και στο γραφείο του υποψήφιου βουλευτή τού ΠΑΣΟΚ για το Νομό Λέσβου, Νίκο Σηφουνάκη, στην οδό Ναυμάχου Παπανικολή.
Ο ίδιος βρισκόταν στο γραφείο του και παρακολουθούσε τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα από την τηλεόραση, δεχόμενος ταυτόχρονα και τα τηλεφωνήματα των συνεργατών του και όντας αρκετά ήρεμος.
Η Πλατεία Σαπφούς γύρω στις 8:30 το βράδυ
Συγκρατημένος μίλησε, εξάλλου, και στο «Ε» για την εικόνα που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται τρεις ώρες μετά την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων και τον ήθελε να κερδίζει αυτός τη βουλευτική έδρα, έναντι του υποψηφίου τού Κ.Κ.Ε..
Έχοντας στο πλευρό του τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και τη σύζυγό του, Δέσποινα Κομνηνού, πέρασε το προχτεσινό απόγευμα και βράδυ και ο υποψήφιος βουλευτής τής Ν.Δ., Παύλος Βογιατζής. Ο ίδιος μιλούσε συνέχεια στα τηλέφωνα, ικανοποιημένος με την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας, ενώ η ίδια ικανοποίηση ήταν εμφανής και στα πρόσωπα όσων βρίσκονταν στο γραφείο του.
Τέλος, από νωρίς το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί στο γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, τα μέλη της κυρίαρχης τελικά παράταξης. Εν απουσία μεν, μέχρι κάποια ώρα, του προέδρου τής ΝΟΔΕ, Αλέξανδρου Κουτσαντώνη, με καλύτερη διάθεση δε, από τις προηγούμενες εκλογές.