Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Με μία λιγότερη θέση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε σχέση με τα ΓΕΛ λόγω ποσόστωσης
Με μία λιγότερη θέση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ σε σχέση με τα ΓΕΛ λόγω της διαφορετικής ποσόστωσης που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στα Επαγγελματικά Λύκεια της Λέσβου, οι υποψήφιοι των τελευταίων σημείωσαν πολλές επιτυχίες. Χαρακτηριστικό της διαφοράς της ποσόστωσης είναι τα ποσοστά επιτυχίας ανάμεσα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Τα ΓΕΛ σημείωσαν σχεδόν 90% επιτυχία (αναλογία υποψηφίων- επιτυχόντων), ενώ τα ΕΠΑΛ 66,23% ή 153 επιτυχόντες στους 231.
Πιο απλά και κατανοητά για το θέμα της ξεχωριστής ποσόστωσης που έδωσε το υπουργείο στους υποψηφίους της Λέσβου, λόγω του σεισμού της 12ης Ιουνίου ζητήσαμε ένα παράδειγμα από τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Στυλιανίδη: Στις 100 θέσεις που αναλογούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης, προστίθεται άλλες δύο για τα ΓΕΛ, ενώ μόνο μία θέση για τα ΕΠΑΛ. Σε σχέση με τους συντελεστές, όμως, (1,4 για τη Βρίσα και 1,2 για το υπόλοιπο νησί) ισχύουν τα ίδια.
1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
Ο Γιάννης Ζαφείρης Ο Στέφανος Μαυρουδής
Οι τρεις πρώτοι σε βαθμολογία του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ήταν οι Ιωάννης Ζαφείρης, Στέφανος Μαυρουδής από τον τομέα ηλεκτρολόγων και ο Ιωάννης Κατρανάς.
Ο Γιάννης Ζαφείρης, αν και είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά καθώς δούλευε παράλληλα με το σχολείο, αλλά είχε και ατύχημα στον χώρο εργασίας, με μεγάλη υπομονή και με διάβασμα τα κατάφερε και πέρασε στη σχολή Μηχανικών (ΑΕΝ). Ο Στέφανος Μαυρουδής στη Σχολή Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ και ο Ιωάννης Κατρανάς στο Δημοκρίτειο και τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Ξάνθης!
Η Αντωνία Χρυσοχόου από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης πέρασε στη Σχολή Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.
2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
Από αριστερά Ο Μανώλης Μανδαμαδιώτης, ο Βαγγέλης-Ταξιάρχης Ξυνέλλης,η Κατερίνα-
Ταξιαρχούλα Μπάτσαρη,η Κατερίνα ΤουλουμτζήΠρώτη σε βαθμολογία από το 2ο ΕΠΑΛ, η Αθηνά Διαμαντή από τον τομέα «Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό» πέρασε στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Ακολουθεί ο Μανώλης Μανδαμαδιώτης που πέρασε στην Πληροφορικής Αθήνας.
Ο Βαγγέλης-Ταξιάρχης Ξυνέλλης, τέταρτος στη βαθμολογία του 2ου ΕΠΑΛ, πέρασε στο ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί η Κατερίνα Τουλουμτζή στην Κοινωνική Εργασία Αθήνας και η Κατερίνα-Ταξιαρχούλα Μπάτσαρη στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.
Το ΕΠΑΛ Καλλονής
Πρωτιά είχε καταγράψει στο ΕΠΑΛ Καλλονής η Χριστιάννα (Χρύσα- Άννα) Χατζηδημητρίου από τα Παράκοιλα, που πέρασε στη Φυσικοθεραπεία Αθήνας. «Είναι το όνειρό μου από τη Β΄ Γυμνασίου. Θα ήθελα να ασχοληθώ με την παιδο-φυσικοθεραπεία γιατί θέλω να δουλέψω με τα παιδιά», δήλωσε στο «Ε».
Η Παναγιώτα Παχού από τα Βασιλικά πέρασε στη σχολή Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σε σχολή Πληροφορικής στόχευε ο Θεοφάνης Παπάζογλου από τη Λαφιώνα και τα κατάφερε, εισακτέος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η Στυλιανή-Άννα Μοιρασγεντή πέρασε σε ΤΕΙ Διαιτολογίας, όπως και η Πηνελόπη Πλουμή.
ΕΠΑΛ Γέρας
Ο Μάριος Καράκοντης
Τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, αλλά τα κατάφερε να έρθει πρώτος σε βαθμολογία στο Επαγγελματικό Λύκειο Γέρας, μοιράστηκε με το «Ε» ο Μάριος Καράκοντης, που κατάφερε να περάσει στη σχολή εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η Μαρία Βουλγέλη πέτυχε στη Σχολή Ψηφιακών Μέσων Καστοριάς.
ΕΠΑΛ Πλωμαρίου
Ο Κωνσταντίνος Ζηραγκάκης
Πρώτος από το Επαγγελματικό Λύκειο Πλωμαρίου αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμπέτσος, απόφοιτος προηγούμενης χρονιάς που πέρασε στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζηραγκάκη. Ακολουθούν στη βαθμολογία η Μυρσίνη Ευαγγελινέλλη στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και ο Παναγιώτης Κατωτριώτης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.