Ευχές με το μυαλό στην κρίση

01/07/2012 - 05:56
Η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου έγινε υπό το φόβο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Οι τρεις πρόεδροι με το βουλευτή Σπύρο Γαληνό κατά την κοπή της πίτας των Επαγγελματιών του νομού


Η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λέσβου έγινε υπό το φόβο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις πρόεδροι, ο Γιώργος Ορφανός, η Μάρω Βερβενιώτου και ο Νίκος Μπουλμπούλης έκλεισαν τις ομιλίες τους με ευχές για γρήγορο ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης.

Πρώτος μίλησε ο Νίκος Μπουλμπούλης που αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των ημερών και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής που ακούγονται σε βάρος των βιοτεχνών και επαγγελματιών. Αναφέρθηκε στις δύσκολες μέρες που περνάει ο κλάδος, τονίζοντας ότι πολλοί επαγγελματίες αδυνατούν να μαζέψουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρώσουν μια επιταγή, το ενοίκιο του καταστήματός τους, ακόμη και το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
Δήλωσε ότι οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες πρέπει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των αγροτών διότι αυτοί είναι οι πελάτες τους κι όταν μειώνεται το εισόδημά τους και η αγοραστική δύναμή τους, οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες.
Στο τέλος της ομιλίας του κάλεσε τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης και το Επιμελητήριο Λέσβου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 10ης Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτή το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επαγγελματοβιοτεχνών έχει αποφασίσει να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ.

Παρεμβάσεις…

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Μάρω Βερβενιώτου, στον απολογισμό δράσης για το 2009 στάθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν προς τις τοπικές αρχές για καλύτερη αστυνόμευση της αγοράς και την αντιμετώπιση του παραεμπορίου.
Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που απασχόλησε τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης τη χρονιά που μας πέρασε, ήταν το κινεζικό κατάστημα που άνοιξε στο κτήριο που στεγαζόταν το πρώην σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ». Πρόκειται για ένα ζήτημα που ο Σύλλογος το παρακολουθεί στενά, καθώς το κτήριο υπερβαίνει σε εμβαδόν τα 500 τ.μ..
Ο απολογισμός, τέλος, του προέδρου του Επιμελητηρίου, Γιώργου Ορφανού, είχε έντονα προσωπικό χαρακτήρα, αφού όπως είπε είναι η τελευταία φορά που κόβεται η πίτα του Επιμελητηρίου με τον ίδιο στη θέση του προέδρου. Θυμήθηκε ότι για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό και τα κοινά το 1975, όταν εκλέχθηκε στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών του Συλλόγου, ενώ στα πρώτα χρόνια συμμετοχής του στο Δ.Σ. διετέλεσε ταμίας. Στο Επιμελητήριο Λέσβου εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. επίσης πολλά χρόνια, ενώ εκτός από τη θέση του προέδρου έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας. Ακολούθως, ο κ. Ορφανός έκανε αναλυτική παράθεση των παρεμβάσεων του Επιμελητηρίου το 2009 για τα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του νομού μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η μελέτη που εκπονείται για τις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική οικονομία και για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.
H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας. Το φλουρί το κέρδισε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Νίκος Μαυρουδής. Ακολούθησε η κλήρωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για το ταξίδι στη Γαλλία, όπου τυχερός αριθμός αναδείχθηκε ο 05771. Ο λαχνός αυτός δόθηκε από το κατάστημα Τσομπανέλλη - Αθηνιώτη που βρίσκεται στην οδό Πιττακού 13. Όποιος κατέχει τον τυχερό λαχνό θα πρέπει να επικοινωνήσει με το γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης στο τηλέφωνο 22510 45254.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey