Hellenic Seaways

Δράση κατά του σακχαρώδους διαβήτη

18/11/2014 - 16:52

Στο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways, σε συνεργασία με τη Novo Nordisk και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις κατά του σακχαρώδους διαβήτη την περασμένη Παρασκευή.

Στο «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways, σε συνεργασία με τη Novo Nordisk και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις κατά του σακχαρώδους διαβήτη την περασμένη Παρασκευή.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τον Πειραιά έως την Καβάλα, οι επιβάτες του πλοίου ενημερώθηκαν για τους τρόπους πρόληψης της ασθένειας, για τη σωστή διατροφή, την τακτική άσκηση και τα συμπτώματα του διαβήτη Τύπου 1 και του διαβήτη Τύπου 2.

Επιπρόσθετα, οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν επί τόπου, συμμετέχοντας σε μετρήσεις σακχάρου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, από το καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό που συνόδευε το ταξίδι, με τη φροντίδα τής Novo Nordisk, της φαρμακευτικής εταιρείας που ηγείται του χώρου του διαβήτη παγκοσμίως και είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία ινσουλίνης.

Όταν το «Νήσος Μύκονος» προσέγγισε το λιμάνι της Καβάλας, ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλοίο, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Αθανασία Γαϊτανίδου, πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά», η οποία απένειμε τιμητική πλακέτα στον πλοίαρχο του «Νήσος Μύκονος», Ευάγγελο Αράθυμο, για τη συμβολή του στην ενημέρωση του κοινού και τη φιλοξενία της αποστολής εν πλω.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία καλωσόρισε και χαιρέτισε την καμπάνια ενημέρωσης, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και γιατρός Μιχάλης Τιμοσίδης, ο οποίος συνεχάρη την Hellenic Seaways για την κοινωνικά ευαισθητοποιημένη δράση της, ευχόμενος να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, και ο διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών τής Hellenic Seaways, Άρης Κατσαΐτης, ο οποίος στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεσμεύτηκε για επανάληψη της ενέργειας όχι μόνο στο «Νήσος Μύκονος», αλλά και στα άλλα πλοία της εταιρείας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey