
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
950.000 ευρώ για επενδύσεις από επαγγελματίες ψαράδες
Νέα προκήρυξη του Leader Αλιείας για επαγγελματίες ψαράδες ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» και έχει προϋπολογισμό 947.885,77 ευρώ.
Νέα προκήρυξη του Leader Αλιείας για επαγγελματίες ψαράδες ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Αλιευτικών Περιοχών» και έχει προϋπολογισμό 947.885,77 ευρώ.
Η χρηματοδότηση που θα δοθεί στα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανέρχεται στο 65% του προϋπολογισμού τους.
Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων είναι 8η Αυγούστου, στις 2 μετά το μεσημέρι.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί επενδύσεις στο Μεσαγρό, τον Παλαιόκηπο, το Πέραμα, το Σίγρι, την Καλλονή, το Κεράμι, τα Παράκοιλα, την Κλειώ, τη Μήθυμνα, τη Συκαμνιά, τη Μυτιλήνη, την Πέτρα, τον Πολιχνίτο και τα Βασιλικά από τη Λέσβο.
Στη Λήμνο, επενδύσεις χρηματοδοτούνται στα χωριά Πλάκα, Παναγιά, Καλλιόπη, Κοντοπούλι, Κοντιάς και Τσιμάνδρια. Επίσης, εντός των περιοχών παρέμβασης του προγράμματος είναι και ο Άι-Στράτης.
Οι επενδύσεις που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα, είναι: αυτές που σχετίζονται με δραστηριότητες άθλησης και ψυχαγωγίας (αλιεία, θαλάσσιο περιβάλλον), εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικός τουρισμός, τουρισμός της υπαίθρου, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, δημιουργία και εκσυγχρονισμός μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, χώροι εστίασης και αναψυχής, μετατροπή και εκσυγχρονισμός σκαφών για μη αλιευτικές δραστηριότητες, βιοτεχνικές μονάδες οικοτεχνίας και παραδοσιακής τέχνης, επιχειρήσεις παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση, βελτίωση επιχειρήσεων στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και βιοτεχνικές μονάδες αλιευτικών προϊόντων.