Χωρίς λύσεις για τη Λήμνο

Παραμένει το «Aqua Maria» στη γραμμή

07/11/2013 - 15:38

Άκαρπη, για ακόμη μια φορά, για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα της Λήμνου απέβη η συνάντηση που είχε την Τρίτη το μεσημέρι, η Επιτροπή Αγώνα των φορέων του Βορείου Αιγαίου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Άκαρπη, για ακόμη μια φορά, για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα της Λήμνου απέβη η συνάντηση που είχε την Τρίτη το μεσημέρι, η Επιτροπή Αγώνα των φορέων του Βορείου Αιγαίου με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στη συνάντηση, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, ζήτησε την τήρηση των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας και την άμεση απόσυρση του πλοίου «Aqua Maria» από τη γραμμή της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο δήμαρχος Λήμνου δήλωσε στο «Ε»: «Το Υπουργείο εξακολουθεί να διατηρεί το ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων. Σ’ ό,τι αφορά στη Λήμνο, εμείς αυτό που ζητήσαμε, είναι να επιτελέσει το ρόλο του και την αποστολή του, που είναι να διασφαλίσει τουλάχιστον την τήρηση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας. Οφείλει άμεσα να υποχρεώσει την ακτοπλοϊκή εταιρεία να αντικαταστήσει το απαράδεκτο από κάθε άποψη πλοίο “Aqua Maria” από τη βασική γραμμή, να υποχρεώσει την εταιρεία να ανακοινώσει εγκαίρως τα δρομολόγια για τον επόμενο χρόνο, όπως ήδη έχει γίνει για τη Σάμο, και να διασφαλίσει την άμεση δρομολόγηση λύσεων στην περίπτωση που υπάρξει μονομερής ή και άλλη αιτία, διακοπή, καθυστέρηση ή επιδείνωση της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης.»

Ακόμη, ο δήμαρχος Λήμνου κατήγγειλε στον υπουργό ως απαράδεκτο το σχεδιασμό των «άγονων γραμμών». Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη βασική γραμμή της Λήμνου, τη Λαύριο - Άγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα, η οποία όπως τόνισε κοστίζει λίγο περισσότερο από πέντε εκατομμύρια ευρώ, όσα περίπου δαπανώνται και για την εξυπηρέτηση των Ψαρών.

«Επεσήμανα στον υπουργό ότι επιτέλους οι ατέρμονες συζητήσεις για τις αλλαγές πρέπει να πάρουν συγκεκριμένη μορφή, αλλιώς συνιστούν παρελκυστική τακτική. Η ανακατανομή των επιδοτήσεων σε όφελος των πραγματικών αναγκών επιβάλλεται να γίνει άμεσα, όπως αναγνώρισε και ο υπουργός, καθώς τα χρήματα που σπαταλά το Δημόσιο σε άγονες γραμμές που δημιουργήθηκαν είτε με επιταγή των ακτοπλόων είτε για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, συνιστούν διασπάθιση των χρημάτων του ελληνικού λαού», δήλωσε τέλος ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey