Μεταξύ παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων

Πρώτες συμφωνίες για το «Πρωινό της Λέσβου»

03/01/2013 - 15:40

Κλείστηκαν οι πρώτες συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων-μονάδων εστίασης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του «Ελληνικού Πρωινού Λέσβου» και της έκθεσης των προϊόντων που το απαρτίζουν, στέφοντας την εκδήλωση με επιτυχία, όπως υποστήριξαν οι διοργανωτές.

Κλείστηκαν οι πρώτες συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων-μονάδων εστίασης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του «Ελληνικού Πρωινού Λέσβου» και της έκθεσης των προϊόντων που το απαρτίζουν, στέφοντας την εκδήλωση με επιτυχία, όπως υποστήριξαν οι διοργανωτές.

Ο μπουφές του «Ελληνικού Πρωινού της Λέσβου» στόχο έχει να γνωρίσει στους επισκέπτες του νησιού τα αρώματα και τις γεύσεις του τόπου οι οποίες συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα και έτσι ν’ αναδείξει και να προωθήσει τόσο τα τρόφιμα, όσο και τα προϊόντα από τα οποία παράγονται. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της σύνδεσης της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και των μεταποιητικών επιχειρήσεων του νησιού με τον τουριστικό τομέα. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή, απευθυνόταν κυρίως σε επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να ενημερωθούν όσον αφορά στη σπουδαιότητα της ένταξης του λεσβιακού πρωινού στις επιχειρήσεις τους.

Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος «Τοπικό Σύμφωνο Ελληνικού Πρωινού». Συνολικά 26 τοπικές επιχειρήσεις υποστήριξαν την εκδήλωση, δείχνοντας ότι η πρωτοβουλία ξεκινάει με ούριο άνεμο. Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που παρουσίασαν τα προϊόντα τους στην εκδήλωση είναι: «Τεπές. Βρώσιμες ελιές & πάστα ελιάς», Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λέσβου, Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων, «Λεσβιγάλ - Αφοί Δ. Ρόδου Ο.Ε.», «Παστουρμάς Καμπούρη», «Γλιγλής Κ. Γρηγόριος: Καλλιέργεια ελιάς - βιολογικό ελαιόλαδο», Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αγίας Παρασκευής, «Ανδριάνη Μερόπη: Βιολογικό Ελαιόλαδο», «Ιωάννα Ζούρου: Βιολογικά Ελαιοκτήματα», Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου, «Γράμμης: Παραδοσιακό γιαούρτι & ρυζόγαλο», Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Ασωμάτου, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου (ΛΕΣΕΛ), «Μελόσταγμα. Πρότυπο Μελισσοκομικό Εργαστήρι», Αγροτοτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Άγρας, «Πάρις Αλεξανδρής: Χωριάτικα λουκάνικα με λαδοτύρι», «Κώστας Σαμιώτης: Εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων & γλυκών», «Μανώλης Χατζέλης Α.Ε.: Παραγωγή αυγών», «Ελένη Γεωργακάκη: Βιολογικά φρούτα & λαχανικά», «ΕΠΕΚ Α.Ε.: Αλλαντικά Μυτιλήνης», «Γαλακτοκομική Λέσβου Α.Β.Ε.Ε.», «Δύο εποχές» «Μαρία Κωστή: Προϊόντα μελιού», «Μαρία Τριζέλλη: Ροφήματα - αρωματικά φυτά Αγιάσου», «Ιγνάτης Βασιλέλλης: Γαλακτοκομικά & τυροκομικά προϊόντα», «Μεσάντρα - Φώτης Ξενέλης: Προϊόντα από σύκα» και «Στάχυ: Φούρνος Ταμβάκη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey