50.000 ευρώ για φιλοξενία προσώπων και συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, από το Επιμελητήριο Λέσβου

Ψαλίδι στον προϋπολογισμό…

20/12/2012 - 15:26

Μειωμένος κατά 108.000 ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Λέσβου για το 2013, σε σχέση με το 2012.

Μειωμένος κατά 108.000 ευρώ θα είναι ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου Λέσβου για το 2013, σε σχέση με το 2012.

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου τού 2012 ανερχόταν στο 1,187 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 κατεβαίνει στο 1,079 εκατομμύριο.

Στο προϋπολογισμό περιλαμβάνεται ένα μεγάλο κονδύλι (έσοδα) 350.000 ευρώ, που προέρχεται από το πρόγραμμα Ολοκληρωμένες Αστικές Παρεμβάσεις και μέσω αυτού θα χρηματοδοτούνται οι Γιορτές Αγοράς και εργασίες που θα γίνουν στο κτήριο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Συνδρομές
Τα έσοδα του Επιμελητηρίου Λέσβου από τις συνδρομές των επιχειρηματιών αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ των 350.000 και 370.000 ευρώ, δηλώνει στο «Ε» ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Τατάκης.

Στον προϋπολογισμό έχει γίνει μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη, όπου εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν 350.000 ευρώ από απλήρωτες συνδρομές προηγούμενων ετών και 180.000 ευρώ από συνδρομές του τρέχοντος έτους. Το ποσό που υπολείπεται για να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, θα καλυφθεί από άλλες πηγές εσόδων του Επιμελητηρίου.

Τα κονδύλια που θα διατεθούν για συμμετοχή σε εκθέσεις και έξοδα φιλοξενίας, ανέρχονται σε 50.000 (από 25.000 ευρώ το καθένα). Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι επιχορηγήσεις που δίνει το Επιμελητήριο σε φορείς για την κάλυψη της συμμετοχής τους σε ορισμένες εκθέσεις (π.χ. ο Σύνδεσμος Ναυτιλιακών, Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Λέσβου).

Στο νέο προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα, θα μειωθούν οι δαπάνες για μετακινήσεις των μελών τού Δ.Σ.. Επίσης μειωμένες θα είναι οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού και για τις φιλοξενίες προσώπων που καλεί το Επιμελητήριο. Μεγάλο πρόβλημα για το Επιμελητήριο είναι η μη πληρωμή των εισφορών από όλο και μεγαλύτερο αριθμό μελών. «Όταν μειώνονται τα έσοδα από τις συνδρομές, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει, κι αναγκαζόμαστε να περιοριστούμε στις απολύτως απαραίτητες, όπως είναι η τουριστική προβολή της Λέσβου», τονίζει ο κ. Τατάκης.

Έντονη είναι η ανησυχία του Επιμελητηρίου Λέσβου για το μέλλον των αποθεματικών του που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μέχρι τώρα υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι δε θα υποστούν νέο κούρεμα, αλλά όπως λέει ο κ. Τατάκης, στις μέρες που ζούμε, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Στις αρχές του χρόνου να θυμίσουμε πως τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου είχαν υποστεί κούρεμα κατά 70.000 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey