Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Επιμελητήριο από την αρχή του χρόνου, είναι η μείωση των εσόδων του. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης, η μείωση των εσόδων το τρέχον έτος σε σχέση με πέρυσι κυμαίνεται μεταξύ 35% και 40%, καθώς οι επιχειρηματίες του Νομού αρνούνται να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Το θέμα έχει έρθει πολλές φορές στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, είτε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης είτε με αφορμή άλλο συναφές ζήτημα. Η μη καταβολή των εισφορών αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Επιμελητηρίου, καθώς χωρίς οικονομικούς πόρους, δεν μπορεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές του. Μεγάλο πρόβλημα για το Επιμελητήριο είναι και η μη καταβολή εισφοράς προηγούμενων ετών από τα μέλη του.
Στις αρχές του χρόνου, το Επιμελητήριο Λέσβου δέχθηκε ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα, καθώς τα κεφάλαιά του, που ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέστησαν μια μεγάλη περικοπή επειδή είχαν μετατραπεί σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Το ποσό που έμεινε, έχει μετατραπεί και πάλι σε ομόλογα του Δημοσίου. Η ρευστοποίησή τους συνεπάγεται τεράστια οικονομική ζημία, διότι η ονομαστική αξία των νέων ομολόγων θα καταβληθεί στο τέλος της χρονικής τους διάρκειας. Η άμεση ρευστοποίησή τους δε, γίνεται στην τρέχουσα αξία. Για παράδειγμα, ένα ομόλογο αξίας 20.000 ευρώ, αν ρευστοποιηθεί άμεσα, δίνει στον κάτοχό του μόλις 4.000 ευρώ, δηλαδή το 20% της ονομαστικής του αξίας. Να σημειώσουμε πως η κατάθεση των αποθεματικών κεφαλαίων των επιμελητηρίων στην Τράπεζα της Ελλάδος και η μετατροπή τους σε ομόλογα του Δημοσίου είναι υποχρεωτική βάσει νόμου.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι για το Επιμελητήριο Λέσβου ισχύει ό,τι και για όλα τα επιμελητήρια της χώρας, που δε λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ ως επιχορήγηση από το Δημόσιο. Όλα τα έσοδά τους προέρχονται από τις εισφορές των μελών τους και την αξιοποίηση της περιουσίας τους, εφόσον έχουν.
Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου Λέσβου είναι λιγότεροι από τα δάκτυλα του ενός χεριού, επειδή το Ελληνικό Δημόσιο απαγορεύει νέες προσλήψεις, παρ’ όλο που δεν πρόκειται να έχει καμμία επιβάρυνση ο κρατικός προϋπολογισμός