Μείωση του κόστους εργασίας στην ακτοπλοΐα

Σχέδια Μουσουρούλη

18/07/2012 - 16:30

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τα θέματα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Ο κ. Μουσουρούλης ανέφερε πως είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, λόγω της οικονομικής κρίσης, των διακυμάνσεων των διεθνών τιμών των καυσίμων και των άλλων προβλημάτων που απειλούν τη βιωσιμότητά της. Κατά την άποψή του, πρέπει να ληφθούν μέτρα σε όλο το φάσμα της ακτοπλοΐας, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Ένα από αυτά είναι η μείωση του κόστους εργασίας στον κλάδο.

Ακόμη ο υπουργός δήλωσε πως φέτος το καλοκαίρι δε θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, διότι έχουν γίνει όλες οι κινήσεις έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα κώλυμα στη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, επιδιώκει μέσα στο καλοκαίρι να βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα μας επιτρέψουν «να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Πέρα από την πυκνότητα των συνδέσεων, κρίσιμο ζήτημα για τον υπουργό είναι ο συνδυασμός των γραμμών με τέτοιο τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα, ούτε στους κατοίκους, αλλά ούτε και στους ακτοπλόους.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey