Υποσχέσεις για πλήρη αντιμετώπιση των συγκοινωνιακών αναγκών

Πραγματικό στολίδι το «Blue Star Patmos»

13/07/2012 - 15:46

Εντυπωσιακό από κάθε άποψη είναι το νεότευκτο «Blue Star Patmos». Ο πιο επιβλητικός χώρος του πλοίου είναι η γέφυρα, στην οποία κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που δίνουν στον καπετάνιο και τους βοηθούς του όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την πλοήγηση του πλοίου, δηλαδή τη θέση του στην ανοιχτή θάλασσα ή το λιμάνι, την πορεία που ακολουθεί κ.λπ..

Εντυπωσιακό από κάθε άποψη είναι το νεότευκτο «Blue Star Patmos». Ο πιο επιβλητικός χώρος του πλοίου είναι η γέφυρα, στην οποία κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που δίνουν στον καπετάνιο και τους βοηθούς του όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την πλοήγηση του πλοίου, δηλαδή τη θέση του στην ανοιχτή θάλασσα ή το λιμάνι, την πορεία που ακολουθεί κ.λπ..

Ο χαμηλός φωτισμός κάνει ακόμη πιο επιβλητική τη γέφυρα σε κάθε επισκέπτη. Βέβαια, αυτοί που θα έχουν τη δυνατότητα να την βλέπουν, είναι ελάχιστοι.

Οι περισσότεροι θα πρέπει να αρκεστούν στους υπόλοιπους χώρους του πλοίου. Στα μεγάλα και άνετα σαλόνια, κυριαρχεί η μοντέρνα διακόσμηση. Για όσους ταξιδεύουν συχνά με πλοίο, είναι βέβαιο ότι θα ξαφνιαστούν ευχάριστα από τις καρέκλες και τα υπόλοιπα έπιπλα στα καταστρώματά του. Δεν έχουν καμμία σχέση με ό,τι έχουν συναντήσει σε άλλα πλοία της ακτοπλοΐας.

Άνεση και καθαριότητα κυριαρχούν στους χώρους των εστιατορίων του πλοίου. Όσοι θέλουν να αντιμετωπίζουν το ταξίδι με το πλοίο ως μια μίνι κρουαζιέρα, θα προτιμούν τις πολυτελείς καμπίνες και το εστιατόριό του. Όμως ακόμη και τα αεροπορικά καθίσματα είναι ευρύχωρα και άνετα.

Βέβαια, οι μόλις 90 καμπίνες και τα 326 κρεβάτια που διαθέτει, δύσκολα θα ικανοποιήσουν το επιβατικό κοινό της Λέσβου που θα ταξιδεύει τη νύχτα.

Πολλά θετικά σχόλια θα προκαλέσει στο επιβατικό κοινό η κυλιόμενη σκάλα του πλοίου, που κάνει άνετη την επιβίβαση στους ηλικιωμένους και σε όσους μεταφέρουν βαλίτσες.

Επίσης παρατηρήσαμε ότι αμέσως μετά τις σκάλες, υπάρχουν θύρες που απομονώνουν το χώρο της πρύμνης. Πρόκειται για ένα απαραίτητο μέτρο ασφαλείας, που προστατεύει τους επιβάτες του πλοίου.

Στην υποδοχή
Στη μικρή τελετή που έγινε κατά την παρουσίαση του πλοίου στη Μυτιλήνη, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group, Σπύρος Πασχάλης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι με τη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos», το 75% των επιβατών στα νησιά του Αιγαίου θα ταξιδεύει με σύγχρονα πλοία. Επίσης υπογράμμισε ότι η δρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή ανοίγει νέες προοπτικές για την τουριστική κίνηση και παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα της εξάλειψης κάθε προβλήματος που υπάρχει στη μεταφορά φορτηγών από και προς τη Λέσβο.

Θετικά σχόλια για το πλοίο και την επένδυση της εταιρείας έκαναν ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης, και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαλκιώτης συνεχάρη την εταιρεία για την επένδυση που έκανε και σημείωσε ότι ο τολμών νικά. Επίσης αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ζήλο που δείχνει ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, ως προς την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας. Ο περιφερειάρχης, εκτός από τα θετικά σχόλια, ευχήθηκε το πλοίο να καλύπτει τη γραμμή και το χειμώνα.

Με εμφανή συγκίνηση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό σε όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του πλοίου, ο κεντρικός πράκτορας της Blue Star στη Μυτιλήνη, Ηλίας Πίκουλος.

Στις δύο ώρες που κράτησε η παρουσίαση του πλοίου, το επισκέφθηκαν πολλές εκατοντάδες Μυτιληνιοί.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey