Επέστρεψε στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και καταστάσεις πληρωμής

Δεν πληρώνει τους βιοκαλλιεργητές του Αιγαίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ

23/02/2016 - 23:13

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των βιοκαλλιεργητών του Αιγαίου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο Οργανισμός πληρωμής των επιδοτήσεων με έγγραφο δηλώνει ότι δεν μπορεί να πληρώσει τις επιδοτήσεις του 2013 αν δεν ανοίξει το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της νέας περιόδου. Πρόκειται για τις πληρωμές που είχε υποσχεθεί το υπουργείο ότι θα γίνονταν στα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει σειρά γραφειοκρατικών ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να ενεργοποιηθεί το μέτρο της βιολογικής γεωργίας ώστε να γίνουν οι πληρωμές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση η πληρωμή της επιδότησης του 2013 θα γίνει το 2017. Εν τω μεταξύ η πενταετής ένταξη των παραγωγών στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται το 2016.

Η πρακτική αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνδυασμό με τα όσα σκανδαλώδη έγιναν τα προηγούμενα χρόνια τινάζουν στον αέρα ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στα νησιά του Αιγαίου.

Το έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

Αναφορικά με το ανωτέρω θέμα σας ενημερώνουμε ότι δεν ήταν εφικτή η καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων για το σύνολο των δικαιούχων των περιοχών στόχου «Νήσοι Αιγαίου» εξαιτίας εξάντλησης των ορίων του εγκεκριμένου χρηματοδοτικού πίνακα του Π.Α.Α. 2007 -2013 όπως αυτό είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπροσθέτως λόγω λήξη της τέταρτης προγραμματικής περιόδου (Π.Α.Α. 2007 -2013) και έναρξης της πέμπτης (Π.Α.Α. 2014 – 2020), για να πραγματοποιηθούν πληρωμές του Μέτρου 2.1.4. των Γεωργοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων θα πρέπει να προηγηθούν εργασίες από την Διαχειριστική Αρχή του ΠΑΑ, της υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. και τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ (αλλαγή ποσοστών κοινοτικής συμμετοχής, ένταξη ως ανειλημμένες υποχρεώσεις, ΚΥΑ χρηματοδότησης κλπ).

Ως εκ τούτου σας επιστρέφουμε τον φάκελο που αφορά στην κάτωθι παρτίδα πληρωμής και η οποία θα διαγραφεί από το μηχανογραφικό σύστημα των Γεωγοπεριβαλλοντικών Ενισχύσεων:

2013214110018300018

Επισημαίνουμε ότι θα ενημερωθείτε με νεώτερο έγγραφο μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από τους εμπλεκόμενους φορείς».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey