Μουσούλη - Νορβηγία, μέσω… Λέσβου από τετράποδο

Η περιπέτεια του γάτου Κουνκούς!

23/02/2016 - 17:45

Στης Ανατολής τα μέρη, μια φορά κι έναν καιρό, ο Κουνκούς αποφάσισε να ακολουθήσει την οικογένειά του. Η ιστορία ενός γατούλη από το Ιράκ, που ονομάζεται Κουνκούς, κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του πλανήτη, καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες ταξίδεψε από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη.

Στης Ανατολής τα μέρη, μια φορά κι έναν καιρό, ο Κουνκούς αποφάσισε να ακολουθήσει την οικογένειά του. Η ιστορία ενός γατούλη από το Ιράκ, που ονομάζεται Κουνκούς, κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο του πλανήτη, καθώς μέσα σε τέσσερις μήνες ταξίδεψε από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη.

Από το Ιράκ ο λευκός γάτος ήρθε μαζί με την οικογένειά του στη Λέσβο, χάθηκε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και χάρη στη βοήθεια εθελοντών ταξίδεψε στη Νορβηγία, προκειμένου να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του, μια οικογένεια προσφύγων που έκανε το επικίνδυνο ταξίδι στην Ευρώπη, προς αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής.

Μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετικά με το θέμα έχει κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κώστας Γιαννακόπουλος: «Τα κατοικίδια που παίρνουν μαζί τους οι πρόσφυγες δεν είναι μόνο ένα συγκινητικό γεγονός, αλλά και επαναπροσδιορίζει τα όρια μεταξύ ανθρώπινου και μη ανθρώπινου (human and non-human)».

Ο Δίας (όπως σημαίνει το όνομα Kunkush στα Ιρακινά), από τη Μοσούλη του Ιράκ, έφτασε με την οικογένειά του με πλαστική βάρκα το Νοέμβριο του 2015 και το κλουβί μεταφοράς του γάτου διαλύθηκε με το που πάτησαν στη Σκάλα Συκαμιάς, και ο κατατρομαγμένος γάτος εξαφανίστηκε.


Η επανένωση με την οικογένειά του

Η οικογένεια είπε στους εθελοντές τι είχε συμβεί και όλοι μαζί άρχισαν να ψάχνουν την αφράτη λευκή γάτα με τα κίτρινα μάτια. Δεν κατάφεραν να τη βρουν εγκαίρως και σύντομα η οικογένεια αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της, χωρίς εκείνη.

Δύο από τους εθελοντές, η Ashley Anderson και η Amy Shrodes, ένιωσαν τη θλίψη της οικογένειας που αγαπούσε τόσο πολύ το γάτο της, και αποφάσισαν να κάνουν κάτι για αυτό.

Εκστρατεία επανένωσης
Όταν, λοιπόν, εντόπισαν το Δία σε ένα κοντινό χωριό τρεις ημέρες αργότερα, ξεκίνησαν μια εκστρατεία στα social media, δημιουργώντας τη σελίδα «Reunite Dias» στο Facebook και καλώντας τους χρήστες να μοιραστούν την ιστορία του, ενώ παράλληλα δημιούργησαν σελίδα GoFundMe για να καλύψουν τα κτηνιατρικά έξοδα.
Η ιστορία του έγινε θέμα στο ABC News και σε άλλα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

Και ενώ αναζητούσαν ακόμα την οικογένεια, έστειλαν το Δία σε ανάδοχη οικογένεια στο Βερολίνο, καθώς πίστευαν ότι υπήρχαν πολλές πιθανότητες οι ιδιοκτήτες του να βρίσκονται εκεί, αφού στη Γερμανία εγκαταστάθηκαν πολλοί πρόσφυγες.

Τελικά, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η αληθινή του οικογένεια του Δία εντοπίστηκε στη Νορβηγία στις 12 Φεβρουαρίου.

Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε μέσω skype στις 14 Φεβρουαρίου και αφού εξακριβώθηκε ότι επρόκειτο όντως για την οικογένειά του, έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις και ο Δίας ξεκίνησε για τη Νορβηγία.
Έτσι, ο Δίας έφτασε στη Νορβηγία και απολαμβάνει ήδη τη ζεστασιά της αγκαλιάς των δικών του ανθρώπων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey