Υπό όρους οι άδειες για χρήση κοινόχρηστων χώρων από το Λιμενικό Ταμείο

Και συμμάζεμα προκυμαίας

11/04/2014 - 16:18

Χώρους «ελεύθερους αυθαιρεσιών» θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση το Λιμενικό Ταμείο για τα τμήματα για τα οποία θα λάβει αιτήσεις παραχώρησης από τους καταστηματάρχες.

Χώρους «ελεύθερους αυθαιρεσιών» θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση το Λιμενικό Ταμείο για τα τμήματα για τα οποία θα λάβει αιτήσεις παραχώρησης από τους καταστηματάρχες.

Στην τελευταία της συνεδρίαση, η Λιμενική Επιτροπή καθόρισε τη διαδικασία βάσει της οποίας θα γίνει η παραχώρηση στα καταστήματα κοινόχρηστων χώρων που υπεισέρχονται στη δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου.

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του μήνα λήγει η ισχύς της τρέχουσας σύμβασης και οι επαγγελματίες για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τους συγκεκριμένους χώρους, οφείλουν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με την αίτηση για εκ νέου παραχώρηση.

Οριστικά ανεκτέλεστη μένει η απόφαση του Δικαστηρίου για το βορειοανατολικό τμήμα της προκυμαίας στο σκέλος που αφορά την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων.

Μάλιστα το Λιμενικό Ταμείο σύντομα αναμένεται να προχωρήσει στην εκ νέου παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων για χρήση από τους επιχειρηματίες.

Οι όροι για την παραχώρηση των χώρων όπως αποφασίστηκαν από τη Λιμενική Επιτροπή, περιλαμβάνουν την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των καταστηματαρχών σχετικά με προηγούμενες οφειλές για τη μίσθωση του χώρου, κατάθεση επικαιροποιημένου τοπογραφικού διαγράμματος στο οποίο θα φαίνεται επακριβώς ο χώρος που ζητείται, και τέλος ορίζεται ως προϋπόθεση ο χώρος να είναι απαλλαγμένος από οποιαδήποτε αυθαίρετη κατασκευή.

Τη ρητή διαβεβαίωσή του πως οι προϋποθέσεις που αποφασίστηκαν, θα τηρηθούν απαρέγκλιτα εξέφρασε στο «Ε» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σωτήρης Ζαμτράκης, τονίζοντας πως όλες οι αιτήσεις επαγγελματιών για εκμίσθωση των κοινόχρηστων χώρων θα εξεταστούν διεξοδικά από τη Λιμενική Επιτροπή.

Παρεμβάσεις στην προκυμαία
Σειρά παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της εικόνας στην προκυμαία θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Με σχετική απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθούν επισκευές των φαναριών, επιδιορθώσεις στα παγκάκια, αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων απορριμμάτων, συντήρηση σε σημεία που παρουσιάζονται φθορές και χρωματισμός των ξεθωριασμένων διαγραμμίσεων.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος της προκυμαίας, ώστε η εικόνα της πιο πολυσύχναστης περιοχής της πόλης να απαλλαγεί από τα κακώς κείμενα, εν όψει και της τουριστικής περιόδου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey