Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ωραιοποιημένη εικόνα της κατάστασης που θα επικρατεί στο παλιό στρατόπεδο Παραδέλλη όταν ανεγερθούν και λειτουργήσουν τα δύο Κέντρα Προσφύγων που προτίθεται να κατασκευάσει εκεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επεχείρησαν να παρουσιάσουν οι εκπρόσωποί του κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου το απόγευμα της Τετάρτης.
Και παρά την κοινή συνισταμένη όλων των παρεμβάσεων, να υπάρξει η δέουσα φροντίδα και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών αλλά και των προσφύγων, διατυπώθηκαν πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις για το πώς πρέπει να γίνει αυτό.
Η βασική ένσταση που κατατέθηκε, ήταν κυρίως από όσους συμμετείχαν απ’ το «Χωριό τού Όλοι Μαζί», που χαρακτήρισαν τα Κέντρα φυλακές-χώρους κράτησης μεταναστών, ζητώντας να υπάρξει δομή ανοιχτού τύπου.
Στο διά ταύτα, ξεκαθαρίστηκε πως οι αποφάσεις απ’ το Υπουργείο έχουν ήδη ληφθεί χωρίς να προηγηθεί ενημέρωση-διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, που σύντομα θα δει δίπλα της να αναπτύσσεται ή «μια νέα Αμυγδαλέζα εκτός οικισμού», ή μια «εκσυγχρονισμένη Παγανή», προδιαγραφών φιλοξενίας 180 μεταναστών και προσφύγων στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και 500 στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών.
Δηλαδή, μισή ακόμη Μόρια δίπλα στη 1.450 κατοίκων δημοτική κοινότητα, που διά του προέδρου της, Κώστα Δρακούλη, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και για πρακτικά ζητήματα, όπως π.χ. το πώς θα υδρεύεται το πολυπληθέστατο συγκρότημα, όταν το νερό της μοναδικής πηγής που υδρεύει το χωριό, οριακά αρκεί για το μόνιμο πληθυσμό της.
Το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση προκειμένου, όπως επέμειναν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως οι Σωτήρης Μαρινάτος, Αναστασία Αντωνέλλη και Στρατής Πάλλης, καταθέτοντας διαφορετικό σκεπτικό, να υπάρξει απόφαση που να καταδεικνύει την πρόταση του Δήμου για τα Κέντρα.