Οι εργαζόμενοι του ΚΥΕ

Κι όμως παραμένουν απλήρωτοι

20/08/2013 - 14:27

Παρά τη δικαστική τους δικαίωση, σε πρώτο βαθμό, παρά την απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να μην ασκήσει ένδικα μέσα σε βάρος της κατάσχεσης, οι εργαζόμενοι του ΚΥΕ (του πάλαι ποτέ Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών της Νομαρχίας Λέσβου) παραμένουν απλήρωτοι.

Παρά τη δικαστική τους δικαίωση, σε πρώτο βαθμό, παρά την απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να μην ασκήσει ένδικα μέσα σε βάρος της κατάσχεσης, οι εργαζόμενοι του ΚΥΕ (του πάλαι ποτέ Κέντρου Υποδοχής Επενδυτών της Νομαρχίας Λέσβου) παραμένουν απλήρωτοι. Το χειρότερο από όλα είναι πως μπροστά τους φαίνεται να ανοίγεται ένας νέος δικαστικός Γολγοθάς, που είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Χθες ο δικηγόρος των τριών εργαζομένων, Νίκος Χωριατέλλης, μας εξήγησε πως παρά τη θετική στάση της Περιφέρειας, η οποία αποφάσισε να μην ασκήσει ένδικα μέσα, το πρόβλημα της είσπραξης των δεδουλευμένων συνεχίζεται. Διότι η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί με δικαστική απόφαση από τους εργαζόμενους του ΚΥΕ, δεν μπορεί να κατασχεθεί.

Κι έτσι δεν καταβάλει στους εργαζόμενους τα ποσά που δικαιούνται ως δεδουλευμένα με βάση τη δικαστική απόφαση.

Παράλληλα «πετάει» την ευθύνη της πληρωμής των εργαζομένων στην Περιφέρεια καθώς θεωρεί ότι η Περιφέρεια μπορεί να αναλάβει τα χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό ως ειδικός διαχειριστής του προγράμματος ΚΥΕ. Με τη λύση αυτή συμφωνούν και οι εργαζόμενοι.

Η Περιφέρεια αποφεύγει να προχωρήσει στην ανάληψη των χρημάτων από το λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κανένα αρμόδιο στέλεχος της δεν εισηγείται την κίνηση αυτή στην πολιτική ηγεσία. Προφανώς φοβούνται ότι είναι πιθανό σε δεύτερο βαθμό οι εργαζόμενοι του ΚΥΕ να μην δικαιωθούν.

Οι εργαζόμενοι του ΚΥΕ μέσω του δικηγόρου τους, μετά τις νέες εξελίξεις, στρέφονται νομικά κατά της Τράπεζας της Ελλάδος διότι θεωρούν ότι σωστά είχε γίνει η κατάσχεση του λογαριασμού του ΚΥΕ που τηρούνταν στην Τράπεζα της Ελλάδος και αφορούσε τις αμοιβές τους.

Επίσης στρέφονται και κατά της Περιφέρειας διεκδικώντας να πάρουν τα δεδουλευμένα τους μέσα από άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς της.

Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι του ΚΥΕ με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, η οποία είναι προσωρινά εκτελεστή, δικαιούνται να λάβουν 139.996 ευρώ. Τα οποία αντιστοιχούν σε δεδουλευμένους μισθούς και αποζημιώσεις απόλυσης.

Όλα δείχνουν ότι η δικαστική διαμάχη για την υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να κλείσει σύντομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey