Νέες κινητοποιήσεις στη Λήμνο

14/11/2012 - 15:14

Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου την προηγούμενη Τετάρτη στη Μύρινα, αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα των κατοίκων του νησιού. Με το σύνθημα «Η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει», η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων στη συνεδρίασή της την Πέμπτη, αποφάσισε να διοργανώσει μεγάλη ανοιχτή παλλημνιακή συγκέντρωση την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012.

Μετά την επιτυχημένη κινητοποίηση που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων της Λήμνου την προηγούμενη Τετάρτη στη Μύρινα, αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα των κατοίκων του νησιού. Με το σύνθημα «Η Λήμνος θέλει να ζήσει και θα ζήσει», η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων στη συνεδρίασή της την Πέμπτη, αποφάσισε να διοργανώσει μεγάλη ανοιχτή παλλημνιακή συγκέντρωση την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, με στόχο την παλλαϊκή συμμετοχή και την προβολή του αγώνα στο ευρύτερο δυνατό κοινό, μέσω των Μ.Μ.Ε. πανελλαδικώς.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στην οποία θα επιδιωχθεί η συμμετοχή όλων των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, η οποία όπως υποστηρίζουν οι φορείς «θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αποφασιστικότητας, αλλά και του ανυποχώρητου αγώνα μας για το αυτονόητο δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να ζούμε στα νησιά μας με αξιοπρέπεια. Η Λήμνος θέλει να ζήσει.».

Ακόμη, η Επιτροπή Φορέων αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως συναντήσεις των εκπροσώπων της Λήμνου με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και σε συντονισμό των κινητοποιήσεων με τα άλλα νησιά που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής στο ΣτΕ για την κατάργηση των ΔΟΥ σε νησιά της χώρας.

Επίσης θα υπάρξει κινητοποίηση και ενημέρωση των κεντρικών κλαδικών φορέων, ομοσπονδιών και συλλόγων Λημνιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συστηματική ενημέρωση των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, με συνεκτίμηση ενδεχόμενων παράλληλων ενεργειών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων ή βουλευτών του Νομού. Τέλος, συγκέντρωση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού υπογραφών στο ψήφισμα της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου, το οποίο υπογράφουν 33 φορείς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey