Το έργο της Κιβωτού: Ένα πολύτιμο σωματείο για τ' απροστάτευτα ζώα

06/11/2017 - 15:50 Ενημερώθηκε 06/11/2017 - 17:42

Ας γνωριστούμε με τον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων "Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης"

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων "Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης" συστάθηκε τον Ιούλιο του 2008 με σκοπό να βοηθήσει τα ζώα που υποφέρουν και να συνεισφέρει στη λύση του προβλήματος των αδέσποτων. Μέλη του είναι εθελοντές φιλόζωοι, συμπολίτες μας και όχι μόνο.

 

Τι ΔΕΝ δύναται να κάνει η ΚΙΒΩΤΟΣ;

  1. Δεν λαμβάνει καμία επιδότηση ούτε από το Δήμο ούτε από κάποιο άλλο φορέα. Όλες οι δραστηριότητές της υποστηρίζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ιδιωτικές δωρεές και τις συνδρομές των μελών του συλλόγου.
  2. Δεν έχει δικό της χώρο φιλοξενίας οπότε και δεν μπορεί να φιλοξενήσει αδέποτα ζώα. Σύμφωνα με τον νόμο, η προστασία και φροντίδα των αδέσποτων κάθε πόλης είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η οποία αποκλειστικά και μόνο έχει το δικαίωμα να εισπράττει τα απαραίτητα κονδύλια για το έργο αυτό. Γι’ αυτό εξάλλου, ο Δήμος Λέσβου έχει δημιουργήσει και λειτουργεί, όπως απαιτεί η Ελληνική Νομοθεσία, Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (τηλ. 22510 25196). Ως εκ τούτου, η ΚΙΒΩΤΟΣ όπως και όλοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι απλώς συμπαρίστανται σε αυτή την προσπάθεια και την ενισχύουν.

 

Τι κάνει η ΚΙΒΩΤΟΣ;

  1. Φροντίζει για στειρώσεις, εμβολιάσμούς και αποπαρασιτώσεις αδέσποτων ζώων.
  2. Συνδράμει στη μεταφορά χτυπημένων και άρρωστων ζώων σε κτηνιάτρους. Φροντίζει τα ζώα αυτα μέχρι τη αποθεραπεία τους στα σπίτια των μελών, τις περιόδους κατά τις οποίες το Κέντρο Περίθαλψης Ζώων του Δήμου δεν είναι διαθέσιμο.
  3. Μεσολαβεί ώστε να βρεθεί προσωρινή εθελοντική φιλοξενία για αδέσποτα και εγκαταλειμμένα ζώα ώστε να είναι προστατευμένα όσο αναζητούμε μια μόνιμη οικογένεια για αυτά.
  4. Βρίσκει κατάλληλες οικογένειες για να υιοθετήσουν κυρίως κουτάβια και νεογέννητες γάτες που κάποιοι ανεύθυνοι εγκαταλείπουν στο δρόμο απροστάτευτα.
  5. Μεριμνεί για την υποχρεωτική εμφύτευση μικροτσίπ στα ζώα που δίνονται για υιοθεσία ώστε να προστατευτούν από τυχόν μελλοντική εγκατάλειψη.
  6. Βοηθάει στον έλεγχο καταγγελιών για κακοποίηση ζώων.
  7. Οργανώνει, μία φορά ετησίως, καμπάνια προώθησης στειρώσεων των ιδιόκτητων θηλυκών σκυλιών με μειωμένες τιμές.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι στο έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ συμβάλλουν σημαντικά και άτομα που δεν είναι μέλη του συλλόγου, με τη φιλοξενία εγκαταλειμμένων ζώων μεχρι να υιοθετηθούν καθώς και στην μεταφορα τραυματισμενων ή αρρωστων ζώων σε κτηνιατρεία.

 

Μερικές από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΚΙΒΩΤΟΥ:

  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις στα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της Λέσβου με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα φιλοζωίας και προστασίας των ζώων.
  • Τοποθέτηση ταϊστρων σε διάφορα σημεία της πόλης για τα αδέσποτα. Ο εφοδιασμός τους με τροφή γίνεται σε συνεργασία με την Ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS.
  • "Διαφημιστικό" μήνυμα σε ορισμένα αστικα λεωφορεία της Μυτιλήνης για την προώθηση της δράσης της με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα των βαρελόσκυλων σε συνεργασία με την Ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS.
  • Τηλεοπτικό σποτ με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα βαρελόσκυλα της Λέσβου.
  • Συμβολικός αγώνας δρόμου στο κέντρο της Μυτιλήνης για την προστασία των αδέσποτων της Λέσβου.

 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα αδέσποτα και τα εγκαταλειμμένα ζώα στη Λέσβο;

  1. Στειρώστε τα κατοικίδιά σας. Το 70% των «αδέσποτων» ζώων προέρχονται από ανεπιθύμητες γέννες ιδιόκτητων ζώων.
  2. Φιλοξενήστε ένα ζωάκι. Στη φιλοζωία δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ενός αδέσποτου και εγκαταλειμμένου ζώο. Είναι αυτό που κάνει κυριολεκτικά τη διαφορά ανάμεσα στο θάνατο και τη ζωή, τη διαφορά ανάμεσα σε μια καθημερινότητα με τις συνεχείς απειλές του δρόμου και την ασφάλεια μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη οικογένεια.
  3. Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζωάκι. Η αγάπη ΔΕΝ αγοράζεται! Αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι ψάξτε στη σελίδα της ΚΙΒΩΤΟΥ στο Facebook (Κιβωτος, Μυτιληνη - Kivotos, Mytilene, Greece) όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ζώα προς υιοθεσία.
  4. Καταγγείλτε την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων ζώων. Αν γίνετε μάρτυρας βίαιης συμπεριφοράς απέναντι σε ζώα ή κακοποίησης τους, επικοινωνήστε άμεσα με τον σύλλογο. Η κακοποίηση ζώων είναι έγκλημα και ο νόμος (Ν.4039/2012) την τιμωρεί αυστηρά.
  5. Νοιαστείτε για τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σας. Βάλτε τους λίγη τροφή και νερό και αν παρατηρήσετε κάποιο πρόβλημα υγείας, ενημερώστε το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λέσβου (22510 25196) ή την ΚΙΒΩΤΟ, για να τα βοηθήσουν.

 

Πως μπορείτε να ενισχύσετε το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ;

  • Γίνετε μέλη της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης. Ως μέλος της ΚΙΒΩΤΟΥ, μπορείτε να υποδείξετε τις αδέσποτες σκυλίτσες και γατούλες τις γειτονιάς σας που θέλετε να στειρώθούν χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για εσάς. Επίσης, έχετε προνομιακές παροχές σε κτηνιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες στα συνεργαζόμενα με την ΚΙΒΩΤΟ, Pet Shops και Κτηνιάτρους.
  • Ενισχύστε οικονομικά τον σύλλογο, είτε μέσω των κερματοσυλλεκτών που βρίσκονται σε πολλά μέρη της Μυτιλήνης, είτε συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του έργου του.

Μην ξεχνατε το σημαντικοτερο: Βοηθώντας την ΚΙΒΩΤΟ, συμβάλλετε πρακτικά και ουσιαστικά στην λυση του προβληματος με τα αδεσποτα.

 

Με τη βοήθειά σας, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης, για τα εγκαταλειμμένα και αδέσποτα ζώα της Λέσβου, από το 2014 μέχρι σήμερα έχει πετύχει τα εξής:

373 αδέσποτα δώθηκαν για υιοθεσία, τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα.

505 εγκατελελειμένα ζώα προωθήθηκαν για φιλοξενία.

82 σκυλίτσες στειρώθηκαν.

293 γατούλες στειρώθηκαν.

43.043€ δώθηκαν σε κτηνιατρικη φροντίδα.

60.407€ βεβαιώθηκαν σε πρόστιμα.

 

Στην ιστοσελίδα της ΚΙΒΩΤΟΥ: www.kivotosmitilini.gr θα βρείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις του συλλόγου, τρόπο επικοινωνίας καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αδέσποτα.

Στη σελίδα της στο Facebook: Κιβωτος, Μυτιληνη - Kivotos, Mytilene, Greece είναι καταχωρημένα όλα τα ζώα προς υιοθεσία.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey