Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Οι κινήσεις της ΑΔΕΛ τον τελευταίο χρόνο, βρίσκονται στην κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού «θησαυρού» της Λέσβου, που δεν είναι άλλος από τις ιαματικές πηγές της και ο Δήμος επιχειρεί να διευρύνει την όλη προσπάθεια, επιχειρώντας να αξιοποιήσει όλες τις ενδεχόμενες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν χρηματοδοτικά προγράμματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Λέσβου αναμένεται να δώσει το «παρών» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ), που θα γίνει στην Αθήνα και εκεί θα πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα ενημέρωση από την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών του ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα, ακριβώς για τη χρηματοδότηση των υποδομών των ιαματικών από το ΕΣΠΑ.
Ο Δήμος Λέσβου, που ήδη δείχνει κινητικότητα στο στοίχημα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών, έστω και με τον «αμφιλεγόμενο» τρόπο της εκμίσθωσης σε ιδιώτες (σ.σ. Θέρμα και Λισβόρι), έχει σε εκκρεμότητα τις προοπτικές των αντίστοιχων ιαματικών τόσο στην Εφταλού, όσο και στον Πολιχνίτο. Και γνωρίζοντας πως θα βγει πρόσκληση από το ΕΣΠΑ για την ανάδειξη αλλά και συντήρηση των υποδομών των ιαματικών, παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις, όπως παραδέχονται στο «Ε» η πρόεδρος της ΑΔΕΛ, Ταξιαρχούλα Πνακά, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κατσαρός. Και θεωρούν την ενημέρωση της ειδικής γραμματέως κ. Φωτονιάτα, εξαιρετικά χρήσιμη.
Εν αναμονή και των πιστοποιήσεων
Εξάλλου αξίζει να σημειωθεί, ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο, κοντά και στην ολοκλήρωση μίας -αυτονόητης κανονικά- δράσης, που αφορά την πιστοποίηση όλων των πηγών του Δήμου Λέσβου. Και έχοντας παραλάβει εδώ και λίγες ημέρες την «προσωρινή» πιστοποίηση, αναμένει την επίσημη μέσα στο επόμενο δίμηνο, αφού κατάφερε να ολοκληρώσει (και να στείλει στον ΕΟΤ) τις απαιτούμενες μελέτες περιβαλλοντικών όρων που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.