Παρά τις παλινωδίες και την αρχική δυσαρέσκεια, ο Δήμος εξασφαλίζει από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» πέντε έργα

«Τσίμπησε» δύο εκατομμύρια ευρώ

11/02/2015 - 14:22

Την επίσημη ενημέρωση πως στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να μπουν δύο ακόμη έργα, αναμένουν στη δημοτική αρχή, αφού ανεπισήμως έχουν ήδη πληροφορηθεί πως εξασφαλίζονται για το Δήμο Λέσβου δύο ακόμη έργα αγροτικής οδοποιίας.

Την επίσημη ενημέρωση πως στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται να μπουν δύο ακόμη έργα, αναμένουν στη δημοτική αρχή, αφού ανεπισήμως έχουν ήδη πληροφορηθεί πως εξασφαλίζονται για το Δήμο Λέσβου δύο ακόμη έργα αγροτικής οδοποιίας.

Αν και, ούτε ο δήμαρχος Λέσβου ούτε οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Στρατής Τζιμής και Κώστας Κατσαρός θέλησαν να σχολιάσουν κάτι στο «Ε» για την εξέλιξη αυτή πριν φτάσει η επίσημη ενημέρωση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου, εν τούτοις φαίνεται πως η πρόσφατη αλληλογραφία του Σπύρου Γαληνού με τον τέως υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Καρασμάνη είχε αποτελέσματα.

Έτσι, εγκρίνεται η ένταξη για έργα ανάπτυξης αγροτικής οδοποιίας τόσο στην περιοχή Γενί Λιμάνι, όσο και στην περιοχή μεταξύ Συκούντας και Ιππείου, ύψους 900.000 ευρώ.

Στα πλέον αξιοσημείωτα καταγράφεται πως αν ο Δήμος Λέσβου πάρει τελικά και με τη «βούλα» αυτά τα δύο επιπλέον έργα, τότε δεδομένου ότι έχουν εγκριθεί από τα τέλη τού 2014 το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, της διαμόρφωσης χώρου στάθμευσης στην Άντισσα και της εγκατάστασης πλαστικού τάπητα στο γήπεδο Μεσοτόπου, θα αποτελεί το δήμο με το μεγαλύτερο αριθμό επιλέξιμων έργων από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε έργα ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Έπιασαν τόπο και οι… πιέσεις
Στις αρχές του νέου έτους, ο δήμαρχος Λέσβου, επικαλούμενος ανεπίσημες πληροφορίες που ενέκριναν τη χρηματοδότηση για το έργο της εγκατάστασης πλαστικού τάπητα στο γήπεδο Μεσοτόπου, είχε στείλει επιστολή στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Κουρασμάνη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του και ζητώντας κατ’ αρχήν την παρέμβασή του για να πάρει ο Δήμος Λέσβου ως ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας τον αριθμό έργων που του αναλογούν, αφού μέχρι εκείνη την περίοδο διαφαινόταν πως η Λέσβος θα έπαιρνε για μία ακόμη φορά… «ψίχουλα» από το πρόγραμμα.

Παράλληλα, όμως, ο δήμαρχος είχε ζητήσει από τον υπουργό να τηρηθεί στη διεύρυνση των επιλέξιμων έργων η σειρά προτεραιότητας αυτών, έτσι όπως την είχε παρουσιάσει ο Δήμος στη συνολική πρότασή του στο «Αλέξανδρος Μπαλατζτής».

Γενί Λιμάνι και Ίππειος - Συκούντα
Όπως όλα δείχνουν, όμως, η έκκλησή του τότε εισακούστηκε, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίνεται τόσο το έργο «Βελτίωσης Αγροτικής Οδού από Κάπη προς Άγιο Νικόλαο και Διακλάδωση Λαγκάδας», ύψους 472.000 ευρώ, όσο και το έργο πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις Ιππείου - Συκούντας, ύψους 404.000 ευρώ, έργα τα οποία βρίσκονταν στην κορυφή της προτεραιότητας που είχε θέσει προς έγκριση ο Δήμος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η επίσημη ενημέρωση, που θα ανάψει και τυπικά το «πράσινο φως» για να τρέξουν οι διαδικασίες για πέντε πλέον έργα για το Δήμο, τα οποία μάλιστα έχουν άμεσο ορίζοντα υλοποίησης, πιθανότατα ακόμα και μέσα στο 2015.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey