Εννέα μήνες προσπαθεί ο Δήμος να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη μετεγκατάσταση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής στην Καλλονή

Περιμένοντας το Υπουργείο…

05/02/2015 - 14:30

Προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της Καλλονής η νέα κωλυσιεργία που παρατηρείται στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, καθώς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Η υπόθεση της μετεγκατάστασης επρόκειτο να συζητηθεί και να… εγκριθεί, με αδιευκρίνιστο ωστόσο τρόπο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας.

Προβληματισμό προκαλεί στους κατοίκους της Καλλονής η νέα κωλυσιεργία που παρατηρείται στο ζήτημα της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, καθώς του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Η υπόθεση της μετεγκατάστασης επρόκειτο να συζητηθεί και να… εγκριθεί, με αδιευκρίνιστο ωστόσο τρόπο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας.

Με την παρότρυνση, όμως, και της παράταξης του «Άλλου Δρόμου», η συζήτηση αναβλήθηκε, προκειμένου να εξαντληθούν στο επόμενο διάστημα οι πιθανότητες ανάληψης της υποχρέωσης κάλυψης του κόστους του μισθώματος σε νέο κτήριο, από το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι αυτή η επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο υποτίθεται ότι επιχειρείται εδώ και εννέα μήνες, η τελευταία εξέλιξη προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους ότι μπορεί να φύγουν από την Καλλονή και το Τμήμα της Αστυνομίας και εκείνο της Πυροσβεστικής. Προκαλεί όμως και αγανάκτηση στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, που συνεχίζουν να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες στα υπάρχοντα κτήριά τους.

Η μετεγκατάσταση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της Καλλονής, αποτέλεσε δέσμευση ότι θα προχωρούσε, τόσο της δημοτικής αρχής Βουνάτσου, όσο και της σημερινής αρχής του Σπύρου Γαληνού.

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος επιβαρύνεται με σημαντικά ποσά για τη στέγαση των δύο σημαντικών υπηρεσιών για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου και από την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, γίνεται προσπάθεια να αναλάβει το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το κόστος αυτής, σε νέο ωστόσο, σύγχρονο κτήριο.

Το Υπουργείο δεν απάντησε ποτέ…
Παρά τις επαφές που έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εκείνες που ακολούθησαν από τη σημερινή, το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο αίτημα, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας και να λειτουργούν κάτω από άθλιες συνθήκες στα σημερινά τους κτήρια, που είναι δεδομένο πως δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Στο μεταξύ, η δημοτική αρχή, αλλά και οι ίδιες οι υπηρεσίες από μόνες τους, έκαναν μία... έρευνα αγοράς για να εκτιμήσουν τον ιδανικό χώρο μετεγκατάστασής τους, με πρόθεση αμφότερες οι υπηρεσίες να συστεγαστούν στο ίδιο κτήριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αγία Τριάδα, λίγο έξω από την Καλλονή.

Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός πως δε βρίσκεται… άκρη με το Υπουργείο μέχρι και σήμερα, καθυστερεί όλες τις διαδικασίες, εντείνοντας τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, αλλά και την αγανάκτηση των αστυνομικών και των πυροσβεστών, που αναμένουν πώς και πώς την αλλαγή αυτή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής, Ιγνάτης Καραθεοδώρου, που εισηγήθηκε το θέμα, περιέγραψε περιληπτικά την όλη κατάσταση.

Η συζήτηση, όμως, αναβλήθηκε για να εξεταστεί το ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση, με το σώμα να αποφασίζει στο μεσοδιάστημα να γίνουν νέες καθοριστικές επαφές με τη νέα πλέον ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν ικανοποίησε τους άμεσα ενδιαφερομένους, αλλά και την παράταξη του «Αδέσμευτου Συνδυασμού», η οποία μέσω του δημοτικού συμβούλου Στρατή Δαγκλή, που έχει και την ιδιότητα του αστυνομικού, εκτιμά πως με τις τελευταίες εξελίξεις το θέμα μεταφέρεται στις… καλένδες.

«Θα χάσουμε τους Σταθμούς…»
«Κρίνεται αναγκαίο και πρέπει να σταματήσει η διαχρονική κοροϊδία της προηγούμενης και της τωρινής δημοτικής αρχής. Αν και υπήρχε δέσμευση τόσο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η υπόθεση πήγες στις καλένδες.

Το ίδιο συμβαίνει δυστυχώς και με τη σημερινή δημοτική αρχή και παρά το ότι ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως θα παραχωρούσε συγκεκριμένο δημοτικό κτήριο και οι δαπάνες θα επιβάρυναν το Υπουργείο, τελικά αυτό δόθηκε στο Σύλλογο Μικρασιατών.

Τώρα το θέμα με πρόταση και του “Άλλου Δρόμου” αναβλήθηκε, με τη δημοτική αρχή να μεταφέρει ξανά την υπόθεση στις καλένδες.

Το ζήτημα όμως είναι σοβαρό και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά άμεσα, για το καλό όλων. Δεν μπορεί να κοροϊδευόμαστε άλλο πια μεταξύ μας…»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey