×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Cache\Storage\FileStorage::_deleteFolder Δεν μπορείτε να διαγράψετε ένα βασικό φάκελο.

Βελτίωση κεντρικών δρόμων στην πόλη, αποκαταστάσεις στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης

Πέφτει άσφαλτος

18/09/2013 - 15:00

Συνολικά 17 μεγάλες οδικές παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης, ως επί το πλείστον σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία, περιλαμβάνει ο κατάλογος των οδικών έργων που θα απασχολήσει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Συνολικά 17 μεγάλες οδικές παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης, ως επί το πλείστον σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία, περιλαμβάνει ο κατάλογος των οδικών έργων που θα απασχολήσει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Μετά τα έργα που δρομολογήθηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο, έρχεται η σειρά της πόλης, αλλά και των χωριών της Δημοτικής Ενότητας, αφού με την ίδια πίστωση, ύψους 422.350 ευρώ, προβλέπονται και αποκαταστάσεις στους δρόμους των υπόλοιπων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Μυτιλήνης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή σε προηγούμενη συνεδρίασή της ενέκρινε τη μελέτη του έργου «Βελτίωση βατότητας τμημάτων οδικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με ασφαλτόμειγμα», που αφορά σε καταγεγραμμένες παρεμβάσεις οι οποίες απαιτούνται στο οδικό αστικό δίκτυο. Σε συνέχεια της έγκρισης, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Αυτεπιστασίας, Δημήτρης Μουτζούρης, θα εισηγηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της μελέτης και τη χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ των έργων που περιλαμβάνονται στη μελέτη.

Τα τμήματα που πρόκειται να επισκευαστούν, οι δρόμοι όπου θα πέσει άσφαλτος, είναι:

Δικαστήρια, οδός 8ης Νοεμβρίου, δρόμος στην περιοχή Ταμπακαριά, δρόμος στην περιοχή Ουτζά, δρόμος από διακλάδωση Ακρωτηρίου προς Αγία Μαρίνα, δρόμος από Ακαδημία προς Ακλειδιού, δρόμος από διακλάδωση Αγίας Μαρίνας μέχρι είσοδο Ταξιαρχών και έξοδο Λουτρών, οδός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ μέχρι Μητροπολίτου Ιακώβου, συμβολή Οικονόμου Τάξη και Αναπαύσεως, οδός Κωνσταντινουπόλεως μέχρι ΟΤΕ, περιοχή Νοσοκομείου (μπακάλικο Θαλασσέλλη), δρόμος από Άγαλμα μέχρι παλιά Στρατολογία, περιοχή Βίγλα, δρόμος μπροστά απ’ το Δημοτικό Θέατρο, οδός Γ. Μούρα, συμβολή Ζωοδόχου Πηγής - Αεροπόρου Γιανναρέλλη, συμβολή Οικονόμου Τάξη - Υακίνθου και οδός Χατζηγρηγόρη.

Λακκούβες και στα χωριά
Όπως ανέφερε ο κ. Μουτζούρης, στις παραπάνω οδούς θα γίνουν εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης σε μεγάλα τμήματα, χωρίς βέβαια να επεκταθούν σε εργασίες διαπλάτυνσης, εκσκαφών ή επιχώσεων. Σε κάποιες οδούς, όπως στην οδό Βουρνάζων, αλλά και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, θα κλείσουν λακκούβες και θα αποκατασταθούν καθιζήσεις απολογιστικά και κατ’ επιλογήν, ανάλογα με την κατάσταση των δρόμων και τις δυνατότητες των ασφαλτικών συνεργείων που θα συγκροτηθούν, όπως και με βάση τα διατιθέμενα ασφαλτικά υλικά σε καλοκαιρινές - χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey