Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού»

Τρεις μήνες εκδηλώσεων, σε όλο το νησί…

27/06/2013 - 15:51

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού». Με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού να έχει εξασφαλίσει μια σειρά από αξιόλογες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού». Με τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού να έχει εξασφαλίσει μια σειρά από αξιόλογες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου διάφοροι χώροι του νησιού θα υποδεχθούν μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, καθώς και πολλά τοπικά σχήματα και εκδηλώσεις λαογραφικού και γαστρονομικού χαρακτήρα και αναβιώσεις τοπικών εθίμων, που φιλοδοξούν να προσφέρουν στους κατοίκους του νησιού τρεις γεμάτους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως γράφαμε πριν από λίγο καιρό, η Ελένη Βιτάλη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Κιμούλης κ.ά. θα είναι κάποια μόνο από τα «μεγάλα» ονόματα του φετινού «Λεσβιακού Καλοκαιριού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Αστυρακάκη, έχει εξασφαλιστεί για φέτος «ό,τι καλύτερο υπάρχει», τόσο όσον αφορά στις συναυλίες, όσο και στις θεατρικές παραστάσεις που θα έρθουν από την Αθήνα.

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, με την παιδική θεατρική παράσταση «Μάικ ο Φασολάκης», που θα ανέβει στις 9:15 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης. Στο «Λεσβιακό Καλοκαίρι» έχουν ενταχθεί και οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες, οι εικαστικές εκθέσεις, οι βιβλιοπαρουσιάσεις, οι βιντεοπροβολές, τα αφιερώματα κ.λπ., που θα φιλοξενηθούν από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έως το Σάββατο 31η Αυγούστου στον πολυχώρο «Ιανός» της Λουτρόπολης Θερμής, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί, με είσοδο ελεύθερη για όλους.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, θα ανέβει στο Κάστρο Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου», με τους Χάρη Ρώμα και Άννα Κουρή, σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και με κοστούμια του Μιχάλη Ασλάνη. Την ίδια μέρα, ο «Μάικ ο Φασολάκης» θα παιχτεί στο Κάστρο του Μολύβου, στις 9:15 το βράδυ.

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης το βιβλίο «Ανθρωπο-γράφημα», της Βασιλείας Δουκακάρου - Χαλκοδαίμωνος, ενώ την ίδια μέρα η παράσταση «Είδα το Χάρη με τα μάτια μου» θα ανέβει στο Κάστρο του Μολύβου στις 9:30 το βράδυ.

Το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Πλωμάρι, με είσοδο ελεύθερη για όλους, διήμερος εορτασμός για τη Γιορτή του Ούζου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία», με μικρασιάτικα τραγούδια από το συγκρότημα «Μουσικές Διαδρομές» και το «Χορευτικό τμήμα του Δήμου Λέσβου, με τον Κώστα Αγκοπιάν.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, θα ανέβει στο Κάστρο του Μολύβου η παιδική θεατρική παράσταση «Ο γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες», από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Η ίδια παράσταση θα ανέβει Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 9:15 το βράδυ, στο Κάστρο Μυτιλήνης.

Την Τρίτη 9 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 8:30 το βράδυ, το βιβλίο «Η βασίλισσα του Αιγαίου», της Δέσποινας Τζανή. Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Σίγρι η Γιορτή Ούζου, που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για όλους. Την ίδια μέρα, στο Κάστρο Μυτιλήνης θα εμφανιστεί στις 9:30 το βράδυ η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ως «Caveman»…

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία» θα παρουσιαστεί και την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο Πέραμα Γέρας, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και είσοδο ελεύθερη. Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, η καλύτερη μπάντα jazz μουσικής στη χώρα, θα παρουσιάσει στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 9:30 το βράδυ, τη μουσική παράσταση «Modern jazz trio». Από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Πανηγύρι του Ταύρου από το Μορφωτικό Σωματείο «Η Αναγέννηση» Πηγής και Κώμης, με είσοδο ελεύθερη.

Το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης, θα ανέβει η θεατρική σόλο παράσταση «Caveman» («Ο άνθρωπος των σπηλαίων»), με το Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στη μαρίνα Μυτιλήνης η Γιορτή του Ούζου, ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Μπάλος» διοργανώνει εκδήλωση για την ένταξη της Λέσβου στο Δίκτυο Γεωπάρκων τής UNESCO, με ομιλητή το διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Νίκο Ζούρο.

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα ανέβει στο Κάστρο του Μολύβου, στις 9:30 το βράδυ, η θεατρική παράσταση «Τα παιδιά θα έρθουν στις 8», με τους Αλέξανδρο Ρήγα και Βασιλική Ανδρίτσου, σε κείμενο Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου και σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Η ίδια παράσταση θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στην Άντισσα η συναυλία «Αφιέρωμα στα 30 χρόνια ορχήστρας του Δήμου Λέσβου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη.

Από Τρίτη 16 έως Τρίτη 23 Ιουλίου, θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης η έκθεση από πίνακες και τσάντες, με τίτλο «Παραμυθονεραϊδοϊστορίες». Την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, θα γίνει δραματοποιημένη αφήγηση τεσσάρων παραμυθιών με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά», από το θέατρο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού». Την ίδια μέρα, στο Κάστρο Μυτιλήνης θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία με την Ελένη Βιτάλη.

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, θα φιλοξενηθεί στη Σκάλα Ερεσού η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία», ενώ την Παρασκευή 19 του μήνα, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Παρακοίλων αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου, με την ίδια μουσικοχορευτική εκδήλωση. Την ίδια μέρα, στο Κάστρο του Μολύβου θα ανέβει στις 9:30 βράδυ η θεατρική παράσταση «Σ’ αγαπάω, αλλά», με τους Αλέξανδρο Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Ιωσήφ Μαρινάκη και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, και στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου θα παρουσιαστεί η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά», από το θέατρο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού».

Η παράσταση «Τα παιδιά θα ‘ρθούνε στις οχτώ»…

Από το Σάββατο 20 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στην Πινακοθήκη του Μολύβου έκθεση ζωγραφικής νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, με τίτλο «Μήνυμα στη θάλασσα», που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, με χορηγία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 8:30 το βράδυ, ενώ η έκθεση θα έχει είσοδο ελεύθερη για όλους. Το Σάββατο 20 Ιουλίου θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Σ’ αγαπάω, αλλά», ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Παναγιούδας, στις 8:30 το βράδυ, η Γιορτή των Ψαράδων, με μουσικοχορευτική βραδιά από το χορευτικό του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παναγιούδας και τραγούδια από το Γιώργο Ασλάνη.

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί στο Αρχοντικό Γεωργιάδη η ταινία «Ο έρωτας της βασίλισσας», του Δανού και Λέσβιου σκηνοθέτη Νικολάι Αρσέλ - Τατά, με βράβευση του σκηνοθέτη από το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο. Την ίδια μέρα θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης η παιδική θεατρική παράσταση «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου», από την παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, ενώ στην Αγία Παρασκευή θα εγκαινιαστεί στις 8:30 το βράδυ έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καλλιπολίτη, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Ο Χρόνος και η ακριβή στην Αγία Παρασκευή Λέσβου», από τη συγγραφέα Μάρω Ματθαίου, και θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Αφιέρωμα στα 30 χρόνια ορχήστρας του Δήμου Λέσβου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης η μεγάλη συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα. Από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου, θα γίνει στην παραλία των Βατερών το Beach Street Festival, με τέσσερις μέρες graffiti και μουσικής, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο, video art, κινηματογραφικές προβολές, σεμινάρια κ.ά.. Από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου θα λάβει χώρα στην Επάνω Σκάλα ο τριήμερος εορτασμός για την 33η Γιορτή του Ούζου, με μουσικοχορευτικές βραδιές από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Επάνω Σκάλας, με την αρωγή του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 9 το βράδυ και με είσοδο ελεύθερη για όλους, χορωδιακή βραδιά από τη Χορωδία Μυτιλήνης «Νίκος Μυρογιάννης», με μαέστρο τη Λία Κεφαλά. Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα γίνει στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 9:30 το βράδυ, η μεγάλη συναυλία με το Μάριο Φραγκούλη.

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία για τα 30 χρόνια ορχήστρας του Δήμου Λέσβου. Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του Πύργου «Χρυσώ», στον Άγιο Νικόλαο των Πύργων Θερμής, έκθεση ζωγραφικής με ελαιογραφίες και ακουαρέλες της Καίτης Μεσσηνέζη, με θέμα «Μετ’ αισθήσεις». Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη. Την ίδια μέρα, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου θα παρουσιαστεί στις 8 το βράδυ η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 λεπτά».

Η θεατρική παράσταση «Σ’ αγαπάω, αλλά»

Την Τρίτη 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Κάπη η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία», στις 9 το βράδυ και με είσοδο ελεύθερη, ενώ την ίδια μέρα στις 9:30 το βράδυ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα τραγουδήσει στο Κάστρο της Μυτιλήνης, με special guest το Μηδενιστή.

Τέλος, την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα ανέβει στις 8:30 το βράδυ, στο Κάστρο Μυτιλήνης, η μουσικοχορευτική παράσταση «Όταν η στεριά συνάντησε τη θάλασσα», από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τη Σχολή Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης.

Οι εκδηλώσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου
Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου ξεκινούν την Πέμπτη 1η του μήνα, με τη θεατρική παράσταση «Μαίρη Πόππινς», με την Ταμίλα Κουλίεβα και το Φώτη Σπύρου, που θα ανέβει στις 9:15 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης. Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα γίνει στα Μιστεγνά η Γιορτή Γκιουζλεμέ, με τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία» και με ώρα έναρξης 9 το βράδυ.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, θα ανέβει στις 9:15 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Η σεξουαλική ζωή του Κου και της Κας Παπαχαραλάμπους», με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Τζόυς Ευείδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Παπαδοπούλου και Αγγελίτας Τσούγκου. Την ίδια μέρα, στον Πύργο «Χρυσώ» στον Άγιο Νικόλαο Πύργων Θερμής, θα πραγματοποιηθεί βραδιά καντάδας, αφιερωμένη στον τροβαδούρο της Μυτιλήνης Σπύρο Βαξεβανέλλη, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Παζαΐτη, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και είσοδο ελεύθερη για όλους.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης η συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, ενώ την Τετάρτη 7 του μήνα θα ανέβει στον ίδιο χώρο η θεατρική παράσταση «Τα βαφτίσια», με τους Νίκο Μουτσινά, Ζέτα Μακρυπούλια, Θανάση Αλευρά, Αθηνά Οικονομάκου και Ελένη Καρακάση, σε σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά και ώρα έναρξης 9:15 το βράδυ.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στη Σκάλα Καλλονής, η Γιορτή Σαρδέλας, με τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία». Την Τρίτη 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης συναυλία με το Θάνο Μικρούτσικο με τίτλο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…» και συμμετοχή της Ρίτας Αντωνοπούλου. Την ίδια μέρα, στην πλατεία της Άγρας θα γίνει στις 8:30 το βράδυ το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Λέσβου, με τον Κώστα Αγκοπιάν και το χορευτικό «Αρίων». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Δανός και Λέσβιος σκηνοθέτης της ταινίας «Ο έρωτας της βασίλισσας» Νικολάι Αρσέλ...

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου, θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», με τους Κώστα Βουτσά και Θανάση Τσαλταμπάση. Την ίδια μέρα, στο λιμάνι του Μολύβου θα γίνει η άφιξη των πληρωμάτων τής Aegean Regatta, με τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Από τη Σμύρνη στον Περαία».

Το Σάββατο 17 Αυγούστου, θα ανέβει στις 9:15 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Ο Επιθεωρητής», με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Γιώργο Αρμένη, Αριέττα Μουτούση και Μιχάλη Μητρούση, σε απόδοση και σκηνοθεσία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Την ίδια μέρα, στο Φοινικόδασος του Καλαμιάρη της Παναγιούδας, θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για όλους, μουσικοχορευτική βραδιά από τη Χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παναγιούδας και το συγκρότημα «Τα Φώτα Απέναντι», ενώ στην Πλατεία Λευκονοίκου του Μολύβου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την Aegean Regatta, με μουσική τζαζ.

Την Κυριακή 18 Αυγούστου, θα ανέβει στις 9:30 το βράδυ στο Κάστρο του Μολύβου η θεατρική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», του Μενέλαου Λουντέμη, με τους Κώστα Βουτσά και Θανάση Τσαλταμπάση. Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης συναυλία με τους Μαρινέλα και Κώστα Χατζή.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ η μουσική παράσταση αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Ποιος τη ζωή μου…», με τους Γρηγόρη Βαλτινό, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστο Πλαΐνη και Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, με τραγούδι από τους Κώστα Μακεδόνα, Γιώτα Νέγκα, Κώστα Θωμαΐδη και Άννα Λινάρδου. Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, θα ανέβει η παράσταση κουκλοθεάτρου «Ταξίδι στη χώρα της τύχης», από το θέατρο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού».

Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στις 9:15 στο Κάστρο της Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Μήδεια», με τους Γιώργο Κιμούλη και Αιμίλιο Χειλάκη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, θα γίνει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Ερμογένη με βάρκα, στην ομώνυμη παραλία με το ξωκκλήσι.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η εκδήλωση για την ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων τής UNESCO. Την ίδια μέρα, στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου θα ανέβει στις 8 το βράδυ η παράσταση κουκλοθεάτρου «Ταξίδι στη χώρα της τύχης».

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η παιδική θεατρική παράσταση «Αίσωπος… κάτι θέλει να μας πει», από την Κάρμεν Ρουγγέρη. Την Τετάρτη 28 Αυγούστου η παράσταση θα ανέβει την ίδια ώρα και στο Κάστρο του Μολύβου.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31η Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς, από τις 8 έως τις 10:30 το βράδυ, ένα διήμερο εκδηλώσεων για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, που θα περιλαμβάνουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, ζωγραφική και κατασκευές, με θέμα τα πουλιά και τα θαλασσοπούλια.

Το Σάββατο 31η Αυγούστου θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης στις 9:30 το βράδυ συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, με τους Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μαρία Γαλάνη και Μιχαήλ Δουκάκη, μια συνδιοργάνωση του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, της ομάδας «Θέατρο η Ζωή μου» και της «Ηχώ Α.Ε.».

Τέλος, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στο Πολύκεντρο Μανταμάδου η παράσταση κουκλοθεάτρου «Ταξίδι στη χώρα της γης», από το θέατρο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey