«Λεσβιακό Καλοκαίρι» συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και τοπικών εθίμων

Με μεγάλα ονόματα…

31/05/2013 - 16:02

Με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά., αλλά και πολλά τοπικά σχήματα και εκδηλώσεις λαογραφικού και γαστρονομικού χαρακτήρα και αναβιώσεις τοπικών εθίμων, θα κυλήσει το φετινό «Λεσβιακό Καλοκαίρι».

Με μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Ελένη Βιτάλη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρινέλλα, ο Κώστας Χατζής, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.ά., αλλά και πολλά τοπικά σχήματα και εκδηλώσεις λαογραφικού και γαστρονομικού χαρακτήρα και αναβιώσεις τοπικών εθίμων, θα κυλήσει το φετινό «Λεσβιακό Καλοκαίρι». Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου έχει καταρτίσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων, που μένει να ολοκληρωθεί εντός των ημερών, φιλοδοξώντας να προσφέρει στους κατοίκους του νησιού ψυχαγωγία και πολλές ευχάριστες στιγμές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Κώστα Αστυρακάκη, φέτος το κονδύλι που είναι διαθέσιμο για τις εκδηλώσεις του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» είναι πολύ περιορισμένο, αγγίζοντας το 1/4 μόλις προηγούμενων ετών.

«Γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης και άλλων πόρων», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά στο «Ε». «Μέχρι στιγμής ο Δήμος Λέσβου δεν “αγοράζει” εκδηλώσεις, αλλά τα διάφορα μεγάλα σχήματα έρχονται με αυτοδιοργάνωση και αποδίδουν το ποσοστό επί των εισπράξεών τους, που για φέτος ανέρχεται στο 7%. Έτσι βγαίνουμε κερδισμένοι, χωρίς να ρισκάρουμε, για όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Το πρόβλημα για όλα αυτά τα σχήματα είναι τα μεγάλα έξοδα που δημιουργεί η νησιωτικότητα ως προς τη μεταφορά τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια καταφέρνουμε με μεγάλη προσπάθεια κι εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή των καλύτερων σχημάτων, φτιάχνοντας το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου ένα φεστιβάλ που είναι το καλύτερο στην Ελλάδα, σύμφωνα και με το Υπουργείο Πολιτισμού, που πέρυσι μας έστειλε συγχαρητήριο για τις 120 εκδηλώσεις που είχαν περιληφθεί στο “Λεσβιακό Καλοκαίρι”, τόσο τις τοπικές, όσο και αυτές που ήρθαν από άλλες περιοχές της χώρας.»

Το φετινό πρόγραμμα
Σύμφωνα με τον κ. Αστυρακάκη, για φέτος έχει εξασφαλιστεί και πάλι ό,τι καλύτερο υπάρχει, τόσο όσον αφορά στις συναυλίες, όσο και στις θεατρικές παραστάσεις, που θα φιλοξενηθούν εκτός από το Κάστρο Μυτιλήνης και σε άλλους χώρους του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις που μέχρι στιγμής έχουν «κλείσει» προφορικά, είναι οι εξής:

Στις 5 κι 6 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Μυτιλήνης η παιδική θεατρική παράσταση «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες». Στις 12 Ιουλίου θα εμφανιστούν στον ίδιο χώρο οι «Modern Jazz Trio», που στις 13 του μήνα θα παίξουν και στη Γιορτή του Ούζου που θα γίνει στη μαρίνα Μυτιλήνης. Το γνωστό θεατρικό έργο «Caveman», θα ανέβει στις 13 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης, ενώ στις 15 Ιουλίου θα εμφανιστεί στην Άντισσα η Ορχήστρα του Δήμου, με μαέστρο το Νίκο Τσιριγώτη.

Στις 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης η μεγάλη συναυλία με την Ελένη Βιτάλη. Στις 19 Ιουλίου θα γίνει στα Παράκοιλα αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου, ενώ στις 22 του μήνα θα παρουσιαστεί στο Κάστρο το παιδικό θεατρικό έργο «Το παραμύθι του Μέγα Αλέξανδρου». Στις 22 Ιουλίου, η Ορχήστρα του Δήμου θα παίξει στην Αγία Παρασκευή, όπου και θα παρουσιαστεί βιβλίο της Μάρως Ματθαίου. Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Μυτιλήνης συναυλία με το Γιάννη Κότσιρα, ενώ στον ίδιο χώρο θα τραγουδήσει στις 28 Ιουλίου ο Μάριος Φραγκούλης. Στις 29 Ιουλίου, στο Κάστρο θα παίξει η Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου.

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου ξεκινούν την 1η του μήνα, με το θεατρικό έργο «Mary Poppins», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Ταμίλα Κουλίεβα. Στις 5 του μήνα, ο Γιάννης Ζουγανέλης έρχεται στο Κάστρο Μυτιλήνης με την παράσταση «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους», ενώ στις 6 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο συναυλία με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Στις 7 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Τα Βαφτίσια» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ για τις 9 του μήνα γίνονται προσπάθειες να έρθει στο Κάστρο ο Κρητικός μουσικός Γιάννης Χαρούλης.

Στις 10 Αυγούστου θα γίνει στο Μόλυβο η επίσημη έναρξη της Aegean Regatta, ενώ στις 16 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Μυτιλήνης το παιδικό θεατρικό «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα». Θα ακολουθήσει στις 17 Αυγούστου «Ο επιθεωρητής», με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και το Γιώργο Αρμένη, ενώ στις 18 θα παρουσιαστεί στο Κάστρο του Μολύβου η παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα». Η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής θα τραγουδήσουν μαζί στο Κάστρο Μυτιλήνης στις 21 Αυγούστου, ενώ στις 23 του μήνα θα ακολουθήσει η εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Ποιος τη ζωή μου;» και στις 24 Αυγούστου, η «Μήδεια» με το Γιώργο Κιμούλη σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου.

Πέρα από τις παραπάνω εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν Γιορτές Ούζου και Σαρδέλας, Γιορτή Γκιουζλεμέ και άλλες τοπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, σε διάφορα σημεία του νησιού και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey