Σεμινάριο για την Commedia dell’arte στη Μυτιλήνη

Φτιάχνοντας μάσκες, αυτοσχεδιάζοντας…

30/05/2013 - 16:23

Ένα σεμινάριο σχετικά με την Commedia dell’arte, με εισηγητή τον κουκλοπαίχτη Camilo Bentancor, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Mυτιλήνη από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου.

Ένα σεμινάριο σχετικά με την Commedia dell’arte, με εισηγητή τον κουκλοπαίχτη Camilo Bentancor, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Mυτιλήνη από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου.

Ο Camilo Bentancor γεννήθηκε στην Ουρουγουάη και μεγάλωσε στην Αργεντινή, αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών τού Μπουένος Άιρες και τη Σχολή Τσίρκου του Mario Pérez, ενώ έκανε μετεκπαίδευση στη Σχολή Magenia του Παρισιού, με κατεύθυνση την παντομίμα.

Έχει συνεργαστεί με διάφορες θεατρικές ομάδες, ενώ στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με τη Μαρία Λουίζα Παπαδοπούλου, τη Μάρθα Φριντζήλα και τη Λυδία Κονιόρδου, ενώ είναι και συνιδρυτής της ομάδας «Κι όμως Κινείται».

Το σεμινάριο
Όσοι πάρουν μέρος στο εβδομαδιαίο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, θα έχουν την ευκαιρία να ασκηθούν, να προπονηθούν και να παίξουν πάνω στις βασικές αρχές της σκηνικής παρουσίας και του διαλόγου, μεταξύ θεατή και συμπαίκτη. Ερευνώντας εμπειρίες του παλιού τρόπου παιξίματος των θιάσων της μεσαιωνικής εποχής, θα μοιραστούν διάφορες τεχνικές. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα για να φτιάξουν τους ρόλους, θα παίξουν τους τελευταίους για να φτιάξουν το καναβάτσιο και όλα αυτά, με σκοπό να αυτοσχεδιάσουν μια δραματουργία: να παίξουν comedia, χρησιμοποιώντας το σώμα, τη φωνή και το χώρο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές και ακροβάτες. Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κουκλοπαίχτρια Ευγενία Τσιχλιά στο τηλέφωνο 6934-953076. Σημειώνεται ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 10 άτομα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey