«Ντροπή και αίσχος», δηλώνουν οι φορείς μετά τις νέες εξελίξεις σε Νοσοκομείο και ΔΟΥ

Σε νέους αγώνες οι Λημνιοί

15/01/2013 - 15:56

Με τη φράση «Αιδώς Αργείοι!», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Λήμνου εξέδωσε νέο ψήφισμα, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις μετά τις νέες εξελίξεις τόσο στο θέμα τής ΔΟΥ, όσο και στου Νοσοκομείου.

Με τη φράση «Αιδώς Αργείοι!», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Λήμνου εξέδωσε νέο ψήφισμα, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις μετά τις νέες εξελίξεις τόσο στο θέμα τής ΔΟΥ, όσο και στου Νοσοκομείου.

Μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του ενοποιημένου Οργανισμού των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, αλλά και την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων συνεδρίασε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, οπότε και πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων, καταγγέλλοντας παράλληλα όλους όσοι έδιναν υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων.

Σ’ ό,τι αφορά στο θέμα του Νοσοκομείου, η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων τονίζει ότι αυτό σημαίνει την απαρχή πορείας συρρίκνωσης του μοναδικού οργανωμένου φορέα υγείας στη Λήμνο και «τη δρομολογημένη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου».

Κατάργηση διά παρατάσεως…
Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου - σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων - «σηματοδοτεί ουσιαστικά την κατάργηση “διά της παρατάσεως” της ΔΟΥ Λήμνου. Σηματοδοτεί τη μόνιμη ταλαιπωρία των κατοίκων. Σηματοδοτεί την κατάργηση μιας κρίσιμης κρατικής παρουσίας στο νησί. Κυρίως, όμως, αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων. Καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο πόσο μας υπολογίζουν.».

Στη συνέχεια, στρέφεται κατά των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού, οι οποίοι - όπως καταγγέλλουν - «παρακολούθησαν αδύναμοι, ανίκανοι, ανήμποροι ή αδιάφοροι, κατά περίπτωση, τις απαράδεκτες εξελίξεις. Η ΔΟΥ Λήμνου δε συμπεριλήφθηκε στις εξαιρέσεις των καταργήσεων, όπως λίγους μήνες πριν το Νοσοκομείο δε συμπεριλήφθηκε στις εξαιρέσεις των διασυνδέσεων. Φαίνεται ότι εκτός από δίκιο, έπρεπε να διαθέτουμε και “μπάρμπα στην Κορώνη”.».

Αλλά και…
Για τα γενικότερα ζητήματα, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων αναφέρεται στην απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης, τη μείωση της συχνότητας και την εκτίναξη του κόστους των αεροπορικών δρομολογίων, την έλλειψη Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, τη συνεχιζόμενη - ακόμη και σήμερα - απουσία καθηγητών από το ΕΠΑΛ Μούδρου.

Όπως καταγγέλλουν οι Φορείς, όλα αυτά συμβαίνουν μόλις δύο εβδομάδες μετά τις διαβεβαιώσεις των κομμάτων της κυβέρνησης ότι «αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων τους και θα παρέμβουν άμεσα για λύσεις».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Τις λύσεις τις είδαμε! Ντροπή και αίσχος! Φτάνει πια! Αν δεν υπάρχουν όρια στην κοροϊδία, αν δεν υπάρχει σεβασμός στην πολιτική ηθική, αν δεν υπάρχει συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών, θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχουν κάποια όρια στην προσωπική αξιοπρέπεια. Αλλά, δυστυχώς! Φαίνεται ότι αυτοί που αποφασίζουν, ή δε θέλουν, ή δεν μπορούν, ή μας εμπαίζουν!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey