Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει πολλές σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και «άρωμα» προσφυγιάς

«Πλούσιο» Λεσβιακό Καλοκαίρι 2012

30/06/2012 - 14:11

Με πολλές και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας, όπως είχε άλλωστε εξαγγελθεί και ορισμένες εβδομάδες πριν, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και μια σειρά από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικά με τοπικό άρωμα, που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη και σε πολλές περιοχές της Λέσβου, ξεκίνησε την Τετάρτη το «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2012».

Με πολλές και σημαντικές θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας, όπως είχε άλλωστε εξαγγελθεί και ορισμένες εβδομάδες πριν, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, αλλά και μια σειρά από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικά με τοπικό άρωμα, που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη και σε πολλές περιοχές της Λέσβου, ξεκίνησε την Τετάρτη το «Λεσβιακό Καλοκαίρι 2012». Τη διοργάνωση έχει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, που επιχειρεί, όπως φαίνεται απ’ το πρόγραμμα, να «φτάσουν» οι εκδηλώσεις σε όσα περισσότερα χωριά γίνεται. Φέτος, μάλιστα, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και εκπαιδευτικές δράσεις, όπως το Διεθνές Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη Μετανάστευση, ενώ οι φετινές εκδηλώσεις συνδέονται θεματικά και με την επέτειο των 100χρονων της Απελευθέρωσης.

Οι ηθοποιοί Άννα Βαγενά, Γιώργος Κιμούλης, Φαίη Ξυλά, Ταμίλα Κουλίεβα και Κάτια Δανδουλάκη, αλλά και οι μουσικοί Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Φραγκούλης και Γιώτα Νέγκα, είναι μερικά μόνο από τα «μεγάλα» ονόματα του φετινού Λεσβιακού Καλοκαιριού.

Θέατρα και συναυλίες της Αθήνας
Οι θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν στις 2 Ιουλίου, με την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Τρις εξαμαρτείν», από το θέατρο «Άρμα» στο Κάστρο του Μολύβου, ενώ η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στις 4 Ιουλίου, στο Κάστρο Μυτιλήνης. Ο ίδιος σύλλογος θα παρουσιάσει στις 3 Ιουλίου στο Κάστρο Μολύβου και στις 5 στο Κάστρο Μυτιλήνης, την ίδια ώρα, την κωμωδία του Αντώνη Μόλα «Ο γάμος του Καραγκιόζη», με τη συμμετοχή του Αγάθωνα και της ορχήστρας του.

Στις 14 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Μυτιλήνης η θεατρική παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή», με τους Γιώργο Κιμούλη, Ταμίλα Κουλίεβα και Φαίη Ξυλά, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη και σκηνικά Πάουελ Ντομπρίτσκι, ενώ την ίδια μέρα στο «Makara Club» της Σκάλας Καλλονής, θα εμφανιστεί ο Χρήστος Δάντης.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Μάνου και η Μαρία Χαλουλάκου, θα εμφανιστούν στις 18 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης, για μια συναυλία αφιέρωμα στα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανωμένη από το ΚΕΘΕΑ. Στις 20 Ιουλίου, ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος θα τραγουδήσει νησιώτικα και λαϊκά τραγούδια στην Καντίνα Χαραμίδας, με είσοδο ελεύθερη, ενώ στις 21 Ιουλίου στο «Makara Club» της Σκάλας Καλλονής, θα εμφανιστούν σε νεανική συναυλία ο Μηδενιστής, η Demy, ο DJ Kas και ο ράπερ OGE.

Η Μαρινέλλα και η Νατάσσα Θεοδωρίδου εμφανίζονται μαζί στις 23 Ιουλίου στο Γήπεδο Μυτιλήνης, ενώ στις 24 Ιουλίου η θεατρική παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, από την παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες», θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Μυτιλήνης. Μια νοσταλγική φωνή, αυτή του Κώστα Χατζή, θα τραγουδήσει την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης, για τα 50 χρόνια προσφοράς του στο ελληνικό τραγούδι, ενώ στις 28 του μήνα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Κικίδη εμφανίζονται στο «Makara Club» της Σκάλας Καλλονής.

«Να ζει κανείς ή να μη ζει;», είναι η παράσταση με την Κάτια Δανδουλάκη, το Γιάννη Τσιμιτσέλη και το Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης και στις 30 στο Κάστρο του Μολύβου, ενώ στις 29 του μήνα στην Καντίνα της Χαραμίδας θα υπάρχει ροκ συναυλία με αθηναϊκά συγκροτήματα.

Μέσα στον Αύγουστο θα παρουσιαστεί την 1η του μήνα στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 2 στην Ερεσό και στις 3 στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, η θεατρική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου», με την Άννα Βαγενά και με αφήγηση της Γιασεμί Κελαηδόνη, ενώ την 1η Αυγούστου στη μαρίνα Μυτιλήνης θα παίξουν ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιάννης Μηλιώκας και ο Νίκος Ζιώγαλας και στην πλαζ «Τσαμάκια» η Πάολα.

Ο Μάριος Φραγκούλης παίζει στις 3 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης «Με ανοιχτά Φτερά», ο Ματθαίος Γιαννούλης τραγουδάει νησιώτικα την ίδια μέρα στη μαρίνα Μυτιλήνης και στις 5 Αυγούστου η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου θα παρουσιάσει την «Πεντάμορφη και το Τέρας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Την ίδια μέρα, ο θίασος «Αστροπελέκι», το «Ποντικάκι που έπαιζε ακορντεόν» στην Καντίνα Χαραμίδας και ξανά στις 8 Αυγούστου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου.

Στις 6 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Κάστρο του Μολύβου η «Πεντάμορφη και το Τέρας», από την παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, που θα επαναληφθεί στις 7 Αυγούστου στο Κάστρο της Μυτιλήνης. Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παρουσιάζει stand up comedy στις 8 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης.

Στις 9 Αυγούστου, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και ο Τάκης Παπαματθαίου παίζουν στους «Ιππής», στο Κάστρο Μυτιλήνης, ενώ άλλη μια παιδική παράσταση, ο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου, ανεβαίνει στις 12 Αυγούστου στο Κάστρο Μολύβου και στις 13 στο Κάστρο Μυτιλήνης, κι άλλη μια, το «Ακούς τη γιορτή;», από τη Θεατρική Ομάδα «Τα Τσόκαρα», στις 19 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Παρασκευής, στις 20 στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 21 στο Δημοτικό Σχολείο Περάματος Γέρας, στις 22 στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, στις 23 στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοτόπου, στις 24 στην Πλατεία Ερεσού, στις 25 στην Άντισσα, στις 26 στο Μανταμάδο, στις 27 στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και στις 28 στην Πέτρα.

Οι αθηναϊκές παραγωγές θα κλείσουν με τη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» με τους Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια και Μαρίνα Ασλάνογλου στις 20 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης, με τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Στέφανου Κορκολή «Ένα πιάνο - μια φωνή» στις 21 στον ίδιο χώρο και με την παιδική θεατρική παράσταση «Το κυνήγι του Θησαυρού», από την παιδική σκηνή

«Το Δελφινάκι», στις 29 και 30 του μήνα, στο Κάστρο Μυτιλήνης και Μολύβου αντίστοιχα.

Με τοπικό άρωμα…
Μέχρι τις 8 Ιουλίου θα «τρέχει» η έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του νησιού από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, που πραγματοποιείται στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης με ελεύθερη είσοδο, κάθε μέρα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου θα παρουσιαστεί στις 9 το βράδυ στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου η παράσταση «Η νεράιδα και το σαλιγκάρι», από το θέατρο κουκλοπαραμυθάδων «Λαχταρού». Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο Πολύκεντρο Σκοπέλου, στις 12 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Παρασκευής, στις 14 Ιουλίου στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου και στις 21 Ιουλίου στο Πολύκεντρο Μανταμάδου.

Στις 3 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας θα παρουσιάσει μουσική βραδιά με πανσέληνο στην 1η Καντίνα του αεροδρομίου, στις 9 το βράδυμ με ελεύθερη είσοδο.

Από 3 Ιουλίου και κάθε Τρίτη μέχρι και τις 28 Αυγούστου θα παραδίδονται στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης τα μαθήματα ζωγραφικής από την ΠΟΛΙΑΝΑ, ενώ στις 4 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Πολύκεντρου Πολιχνίτου, θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Αιγαιοπελαγίτικες μελωδίες στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου», με το μουσικό σχήμα των Γιώργου Αδαμπατά, Απόστολου Μυρογιάννη, Λευτέρη Παπαμακαρίου και το χορευτικό του Δήμου Λέσβου, με τον Κώστα Αγκοπιάν. Η ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί στις 11 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 18 Ιουλίου στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, στις 22 Ιουλίου στο Πέραμα της Γέρας, στις 5 Ιουλίου στην Ερεσό, από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου στο Πλωμάρι στο πλαίσιο της «Γιορτής Ούζου» και την 1η Αυγούστου στην Πέτρα.

Από 13 έως 15 Ιουλίου θα γίνουν τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης του Μολύβου, με έκθεση μετά από χρόνια της μόνιμης συλλογής Μήθυμνας στο κοινό. Τις ίδιες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Πηγή και την Κώμη το Πανηγύρι του Ταύρου.

Στις 14 Ιουλίου στο Ίππειος, στις 18 Ιουλίου στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, στις 21 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 28 Ιουλίου στο Κάστρο Μολύβου και στις 11 Αυγούστου, η Θεατρική Ομάδα Αγίας Παρασκευής «Οι Παράλογοι» θα παρουσιάσει τα μονόπρακτα του Ντάριο Φο «Η μαμά φρικιό» και «Ελεύθερο ζευγάρι».

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου θα παρουσιάσει στις 14 Ιουλίου στο Κάστρο Μολύβου, στις 15 Ιουλίου στο Κάστρο Μυτιλήνης, στις 9 το βράδυ, την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Ψαράς», ενώ η Ορχήστρα του Δήμου Λέσβου με μαέστρο το Νίκο Τσιριγώτη θα παρουσιάσει στις 16 Ιουλίου στο Μόλυβο, στις 23 Ιουλίου στο Μεσότοπο, στις 30 Ιουλίου στο Σίγρι και στις 6 Αυγούστου στο Κάστρο Μυτιλήνης, ένα αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση.

Από 24 έως 31 Ιουλίου ο Χαράλαμπος Καπτσής θα εκθέτει έργα ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Στις 26 Ιουλίου θα εμφανιστεί στο Μουσείο Ελιάς της Αγίας Παρασκευής το μουσικοχορευτικό τμήμα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Ο Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» θα γιορτάσει τη Γιορτή Ούζου από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, στις 27 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Όλυμπος» θα χορέψει στην Πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου, στις 28 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παμφίλων θα παρουσιάσει στη Σκάλα Παμφίλων μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Άκρως Λαϊκόν» και στις 31 Ιουλίου στην Καντίνα της Χαραμίδας θα έχει παραδοσιακή ρεμπέτικη βραδιά.

Οι «Άστεγοι» παρουσιάζουν στις 5 Αυγούστου την παράσταση «Άντε πάλλλι άλλο ένα Ρωμαίος και Ιουλιέτα…» στο Κάστρο Μυτιλήνης και την ίδια μέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Λιοστάσι» διοργανώνει τη Γιορτή Σαρδέλας στην καντίνα της Σκάλας Λουτρών, με το συγκρότημα «Άκρως Λαϊκόν». Δε θα λείψει και μουσική εκδήλωση για τον Ελύτη, με θεατρικό από μαθητές, στις 6 Αυγούστου, καθώς και Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από το «Μακαρέα Άγρας», στις 7 του μήνα και μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου την ίδια μέρα, από τον τοπικό Σύλλογο Γυναικών.

Από τις 9 έως τις 12 του μήνα θα γίνουν στην Ανεμότια τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τουρνουά ποδοσφαίρου και μέχρι τις 13 στο λιμάνι Σιγρίου το «Europe Windsurfing Πρωτάθλημα 2012». Στις 10 του μήνα στην Καντίνα της Χαραμίδας διοργανώνεται η Γιορτή της Θάλασσας, στις 11 και 12 Αυγούστου θα γίνει στη Σκάλα Καλλονής η Γιορτή της Σαρδέλας, στις 11 Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στο Κάστρο Μολύβου και στις 12 μουσικοχορευτική βραδιά στο Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Με εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μανταμάδου στις 13 του μήνα, με την παιδική θεατρική παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Λέσβου «Η Λίμνη των Κύκνων», εκδηλώσεις για τη «Regatta» στις 17 και 18 του μήνα, «Ο Αρραβώνας του Καραγκιόζη» από τις 18 έως τις 20 Αυγούστου, διήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Βενιαμίν του Λέσβιου στο Πλωμάρι και το Μεγαλοχώρι, αφιέρωμα στο Μανώλη Καλλιγιάννη από τη Λεσβιακή Παροικία στις 27 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μουσική βραδιά με πανσέληνο στις 31 στην 1η Καντίνα Μυτιλήνης και μουσικοχορευτική βραδιά στο Ίππειος την 1η Σεπτεμβρίου, κλείνουν οι τοπικές εκδηλώσεις.

Προσφυγικές μνήμες
Στο Λεσβιακό Καλοκαίρι ήταν ενταγμένο το έθιμο του «Κλήδονα», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης.

Από 1ης έως και 10 Ιουλίου θα λάβει χώρα στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου το Διεθνές Θερινό Σχολείο «Πολιτισμοί, μεταναστεύσεις, σύνορα», που γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Άμστερνταμ και το Ολλανδικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Η εκδήλωση με τις μικρασιατικές γεύσεις της Ένωσης Μικρασιατών Καλλονής, στις 8 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στη Σκάλα Καλλονής, έχει ενταχθεί επίσης στο Λεσβιακό Καλοκαίρι.

Στις 27 Ιουλίου θα γίνει στο λιμανάκι της Κουντουρουδιάς ο Κολυμβητικός Διάπλους Κουντουρουδιάς - Περάματος, σε εκδήλωση μνήμης για τους ξεριζωμένους Έλληνες πρόσφυγες.

Από 1ης έως 10 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης αρχιτεκτονική έκθεση με θέμα «Ρωμιοί Αρχιτέκτονες της Πόλης, στην περίοδο του Εκδυτικισμού», αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Απελευθέρωσης από το Περιφερειακό Τμήμα ΒΑ Αιγαίου τού ΤΕΕ, ενώ ως τις 13 Αυγούστου μέλη τής ΦΕΜ θα εκθέτουν φωτογραφίες τους στην Πλατεία Σαπφούς.

Αφιερωμένη στην Απελευθέρωση της Λέσβου θα είναι και η εκδήλωση που θα κάνει την 1η Αυγούστου το Αναγνωστήριο Αγιάσου, ενώ στις 7 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης, το βιβλίο της Λενέτας Στράνη «Το ξενοπούλι και ο συνορίτης ποταμός».
«Αγιάσος 1912 - 2012. 100 χρόνια ελεύθερου βίου» θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα γίνει στις 8 Αυγούστου στο Αναγνωστήριο Αγιάσου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey