Ακόμη μία έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευεργέτουλα, προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με το έργο του βιολογικού. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία η ανάθεση του έργου στην «Εγνατία Α.Ε.».
Ακόμη μία έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ευεργέτουλα, προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με το έργο του βιολογικού. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε με ισχυρή πλειοψηφία η ανάθεση του έργου στην «Εγνατία Α.Ε.», ώστε ο βιολογικός του δήμου Ευεργέτουλα να είναι το μόνο παρόμοιο έργο που θα προταθεί στην ανοιχτή έως και τις 14 Οκτωβρίου πρόσκληση ή - όπως είπε ο δήμαρχος - «να παίξουμε μπάλα μόνοι μας, χωρίς αντίπαλο». Εν τέλει ο δήμος πρόκανε και υπέβαλε πρόταση την Τετάρτη, ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ, προσδοκώντας άμεσα αξιολόγηση και ένταξη του έργου.
Στην προηγούμενη συνεδρίασή του για το ίδιο θέμα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει κατ’ αρχήν να συνεχίσει την προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλει ο δήμος προκειμένου να προχωρήσει η ένταξη στο ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου του βιολογικού. Για να γίνει αυτό έως τα μέσα Οκτωβρίου που επρόκειτο να κλείσει η πρόσκληση για την υποβολή της πρότασης, το Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζουμε ότι είχε αποφασίσει να ζητήσει απ’ την Περιφέρεια να αναλάβει διά των υπηρεσιών της ως φορέας υλοποίησης του έργου. Διαφορετικά, στην περίπτωση που δεν μπορούσε η Περιφέρεια, αποφασίστηκε να αναλάβει το έργο η «Εγνατία Α.Ε.».
Στις 8 Οκτωβρίου, το πρωί - όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο δήμαρχος Ευεργέτουλα, Μιχάλης Πολυπαθέλλης - «με ενημέρωσε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου, ότι επειδή το έργο αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα έργα στα οποία θα εμπλακεί η “Εγνατία Α.Ε.”, δεν μπορεί να πάει μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Για αυτό και συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση την ίδια μέρα το βράδυ, όπου και αποφασίστηκε με δέκα ψήφους “υπέρ”, μία “κατά” και μία ψήφο “παρών” να αναθέσουμε το έργο στην εταιρεία.».
Μοναδική πρόταση
Ο κ. Πολυπαθέλλης προσέθεσε ότι αν μέχρι τη λήξη της πρόσκλησης για ένταξη έργων περιβάλλοντος στο ΠΕΠ δεν είχε λυθεί αυτό το ζήτημα, δε θα μπορούσε ο δήμος να υποβάλει φάκελο για ένταξη. «Τη στιγμή που είμαστε ο μοναδικός φορέας που είχε έτοιμη και ώριμη πρόταση προς ένταξη, θα ήταν κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία και να περιμένουμε επόμενη πρόσκληση, στην οποία ποιος ξέρει πόσοι άλλοι θα διεκδικήσουν ένταξη έργων τους στο πρόγραμμα», συνέχισε ο δήμαρχος, που τις προηγούμενες μέρες είχε συνεργασία και με τα στελέχη της ΜΟΔ Α.Ε. για την τελική διαμόρφωση του τεχνικού δελτίου που υπέβαλε ο δήμος στη διαχειριστική αρχή.
Το έργο που προτάθηκε προς ένταξη, ύψους 15 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε Ίππειος, Συκούντα, Κάτω Τρίτος, Μυχού, Κεραμειά, Ασώματο και Λάμπου Μύλους, καθώς και την κατασκευή δύο μονάδων πρωτοβάθμιας καθίζησης (σε Ασώματο και Λάμπου Μύλους) και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Η μονάδα έχει χωροθετηθεί στο δρόμο προς τα Κεραμειά (στο Κλίτσι), μεταξύ αναχώματος και επαρχιακής οδού, σε οικόπεδο που έχει αγοραστεί εδώ και πολλά χρόνια απ’ το δήμο.