Το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε προχθές το απόγευμα στο café «Δίαυλος» της Μυτιλήνης η νεοϊδρυθείσα Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου, ενώ έκοψε και την πρώτη της βασιλόπιτα.
Το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε προχθές το απόγευμα στο café «Δίαυλος» της Μυτιλήνης η νεοϊδρυθείσα Λέσχη Φίλων Αμπέλου και Οίνου Λέσβου, ενώ έκοψε και την πρώτη της βασιλόπιτα.
Μέσα σε ευχάριστο κλίμα, οι 40 περίπου παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση αμπελοκαλλιεργητές και οινοπαραγωγοί, αλλά και απλοί φίλοι του κρασιού, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Λέσχης, αλλά και για τη διαδικασία της οινοπαραγωγής, καθώς και να δοκιμάσουν από τα κρασιά που υπήρχαν άφθονα στο χώρο.
Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση που ο καλλιεργητής και οινοπαραγωγός από την Άντισσα Νίκος Καλατζής έκανε στην αρχή της βραδιάς. Μιλώντας για τις ποικιλίες που ο ίδιος καλλιεργεί και το κρασί που παράγει, ο κ. Καλατζής αναφέρθηκε εν συντομία στη διαδικασία που ακολουθεί, τόσο για την παραγωγή του κρασιού, όσο και γι’ αυτή της παραγωγής κονιάκ που φτιάχνει από τα στέμφυλα που αποστάζει. Ο ίδιος υποστήριξε, μάλιστα, ότι ενώ φέτος δεν ήταν καλή χρονιά για το κρασί, με την ποσότητα μειωμένη κατά 50%, δεν ισχύει το ίδιο και για την ποιότητά του, η οποία είναι σαφώς καλύτερη.
Τη χαρά του για την ίδρυση της Λέσχης εξέφρασε ο πρόεδρος της πρώτης διοικούσας επιτροπής, Νίκος Μαυρουδής, ο οποίος, τονίζοντας ότι η Λέσβος έχει δεθεί με την παραγωγή κρασιού από τα αρχαία χρόνια, κάλεσε όλους τους φίλους του κρασιού και τα Μ.Μ.Ε. να συμβάλουν στην προώθηση του πολύτιμου αυτού προϊόντος.
Το πρώτο της διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Λέσχη Φίλων Οίνου και Αμπέλου προχθές το απόγευμα
Εκλογές και άλλα…
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς προστέθηκαν στη Λέσχη 13 νέα μέλη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 64, ενώ στην ψηφοφορία που ακολούθησε με πρόεδρο της συνέλευσης τον αντιδήμαρχο Παντελή Πατερέλλη, εξελέγη το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης, το οποίο απαρτίζεται από τους: Αναστάσιο Χαρέλλη, Νικόλαο Μαυρουδή, Φώτιο Ξενέλλη, Χριστόδουλο Μπαρέλλη, Τάκη Τσουρβαδέλλη, Νίκο Καλλιαλή και Αικατερίνη Σγουρέλλη, ενώ ως αναπληρωματικοί ορίστηκαν οι Γιάννης Πατανός και Γιώργος Τουρβάς, όλοι εκτός από έναν οινοπαραγωγοί.
Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης, καθώς και γεύμα και γευσιγνωσία των κρασιών όσων από τους καλλιεργητές παρευρέθηκαν στη συνάντηση.
«Καλά κρασιά» ευχήθηκε ο πρόεδρος, Τάσος Χαρέλλης, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Λέσχης
«Επτασφράγιστο μυστικό της Λέσβου»
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσέλευση των αμπελοκαλλιεργητών, των οινοπαραγωγών και των φίλων του κρασιού δηλώνει ο νέος πρόεδρος της Λέσχης, Τάσος Χαρέλλης, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το κρασί ως «επτασφράγιστο μυστικό» της Λέσβου, τονίζει ότι επιθυμία της Λέσχης είναι να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της προχθεσινής βραδιάς εκφράζει και ο αντιδήμαρχος Παντελής Πατερέλλης, που αποτελεί μάλιστα ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Λέσχης, έχοντας εγγραφεί ως απλός φίλος, παρ’ όλο που και ο ίδιος παράγει κρασί.
«Ήταν πολύ ωραία η συνάντηση, θεωρώ μάλιστα ότι είχε πολύ κόσμο», λέει ο ίδιος. «Η σύλληψη της ιδέας, όταν αυτή ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, ήταν να δημιουργηθεί μια κουλτούρα στο νησί μας γύρω από το κρασί, που από την αρχαιότητα ήταν συνδεδεμένα. Νομίζω ότι η προσπάθεια έφτασε σε μια πολύ καλή κατάσταση, αφού και το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους.»
Η πρώτη συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία θα οριστεί και η σύνθεσή του, θα γίνει την επόμενη Τρίτη.