Σημαντικές υποψηφιότητες

01/07/2012 - 05:56
Συνολικά 14 καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.
Τα ονόματα των 14 καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι υποψήφιοι στις εκλογές ανάδειξης του Συμβουλίου Διοίκησης

Συνολικά 14 καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου. Τα ονόματά τους, ωστόσο, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη στην επίσημη ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το θέμα αυτό από την Οργανωτική Επιτροπή, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός της υποψηφιότητας και του νυν αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Κάλλα, αφού λίγο καιρό πριν η πρυτανική αρχή δήλωνε επανειλημμένως την αντίθεσή της στη δημιουργία συμβουλίου διοίκησης στο ίδρυμα.

Οι 14 διδάσκοντες που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους, είναι με αλφαβητική σειρά: ο αναπληρωτής καθηγητής Βρατσάλης Κώστας (Ρόδος), ο καθηγητής Γκιάλας Ιωάννης (Χίος), ο αναπληρωτής καθηγητής Ζούρος Νίκος (Μυτιλήνη), ο αναπληρωτής καθηγητής Κάλλας Ιωάννης (Μυτιλήνη), η επίκουρη καθηγήτρια Καραντζόλα Ελένη (Ρόδος), ο καθηγητής Καρκαζής Ιωάννης (Χίος), ο αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντινίδης Δημήτριος (Σάμος), ο καθηγητής Λαγός Δημήτρης (Χίος), η επίκουρη καθηγήτρια Λεκάκου Μαρία (Χίος), ο αναπληρωτής καθηγητής Σακκάς Ιωάννης (Ρόδος), ο επίκουρος καθηγητής Σοφός Αλιβίζος (Ρόδος), ο καθηγητής Τρούμπης Ανδρέας (Μυτιλήνη), ο καθηγητής Τσαπόγας Γιώργος (Σάμος) και ο αναπληρωτής καθηγητής Τσιρτσής Γιώργος (Μυτιλήνη).
Από τους παραπάνω υποψηφίους, οι οκτώ θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τα πρώτα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου Διοίκησης μετά τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος του μήνα, πέρα από τις έξι εξωπανεπιστημιακές «διακεκριμένες προσωπικότητες» και έναν εκπρόσωπο των φοιτητών.

Ενδιαφέρουσα η λίστα
Η λίστα των υποψηφίων παρουσιάζει ενδιαφέρον, δεδομένου ότι σε αυτή συγκαταλέγονται τρεις εκλεγμένοι νυν κοσμήτορες (Κώστας Βρατσάλης, Ιωάννης Καρκαζής, Γιώργος Τσαπόγας), δύο εκλεγμένοι νυν πρόεδροι τμημάτων (Νίκος Ζούρος και Γιώργος Τσιρτσής), ένας πρώην πρύτανης (Ανδρέας Τρούμπης), αλλά και ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Ιωάννης Κάλλας. Από τη στιγμή που μέχρι και λίγο καιρό πριν, η πρυτανική αρχή επανειλημμένως διακήρυττε πως τασσόταν κατά του νέου νόμου και της δημιουργίας συμβουλίου διοίκησης στο ίδρυμα, η υποψηφιότητα του κ. Κάλλα εύκολα μπορεί να προκαλέσει την έκπληξη αρκετών. Το «Ε» προσπάθησε χτες να επικοινωνήσει με τον ίδιο, ωστόσο αυτό δε στάθηκε δυνατό και έτσι δεν ξέρουμε ακόμη τους λόγους που οδήγησαν τον αντιπρύτανη να θέσει κι αυτός υποψηφιότητα στις εκλογές.
«Είναι μια λίστα υποψηφίων που διαθέτει μια ισχυρή νομιμοποίηση», δήλωσε χτες στο «Ε» ο κ. Τρούμπης, που επανέρχεται στη διοίκηση του Πανεπιστημίου μέσω αυτής της υποψηφιότητάς του. «Προσωπικά το αποφάσισα την τελευταία στιγμή, όταν είδα πως πολλοί ήταν οι συνάδελφοι που με προέτρεπαν προς την κατεύθυνση αυτή θεωρώντας πως η παρουσία μου στην παρούσα πρώτη δημιουργία του οργάνου θα ήταν σημαντική.»
Να σημειωθεί πως ούτε και χτες στάθηκε δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ιωάννη Δαρζέντα, παρ’ όλο που τον αναζητήσαμε κατ’ επανάληψη.


Ο Ζώρας ζητά ματαίωση των εκλογών

Να συμβάλει στη ματαίωση των προγραμματισμένων εκλογών της 29ης Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ζητά από το Πρυτανικό Συμβούλιο ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης του ιδρύματος Κώστας Ζώρας.


Θυμίζοντας τα παραδείγματα άλλων πόλεων της χώρας που, όπως λέει, «έδειξαν το δρόμο», ο κ. Ζώρας υποστηρίζει πως ο νόμος εισάγει στο δημόσιο πανεπιστήμιο την επιβολή, τον αυταρχισμό και την ολιγαρχία και τονίζει σε σχετική του επιστολή:
«Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα λύσουν το οξύτατο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία δε γνωρίζει, ως γνωστόν, αδιέξοδα. Οι ασφαλιστικές δικλείδες των θεμελιωδών αρχών του πολιτικού φιλελευθερισμού ισχύουν πάντοτε. Η επικείμενη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η συνακόλουθη απόφαση θα λύσουν το συνταγματικό-νομικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι οι σύμβουλοι της Επικρατείας δε θα λησμονήσουν τις λαμπρές και ένδοξες αντιδικτατορικές παρακαταθήκες του ανωτάτου αυτού δικαστηρίου.»
Για το λόγο αυτό, ζητά από την πρυτανική αρχή να ματαιωθούν εγκαίρως οι «προκηρυχθείσες εκλογές» της 29ης Φεβρουαρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey