«Έσκισε» το γυμνάσιο!

01/07/2012 - 05:56
Διακρίθηκαν και στη β΄ φάση του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής τέσσερις μαθητές γυμνασίου, οι Στράτος Βαμβουρέλλης, Γιώργος Μεταξάς, Γιάννης Χαλδέζος και Θοδωρής Κόκκορης, που σπουδάζουν στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος.
Τέσσερις στη β΄ φάση του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Διακρίθηκαν και στη β΄ φάση του 24ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής τέσσερις μαθητές γυμνασίου που σπουδάζουν στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος. Ο Στράτος Βαμβουρέλλης, ο Γιώργος Μεταξάς, ο Γιάννης Χαλδέζος και ο Θοδωρής Κόκκορης πέρασαν επιτυχώς τη διαδικασία και οδεύουν προς το τελικό στάδιο του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και θα τους ανοίξει το δρόμο για τους διεθνείς θεσμούς της Ολυμπιάδας και της Βαλκανιάδας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι τέσσερις μαθητές κατάφεραν να διακριθούν μεταξύ πολλών συναγωνιζομένων τους και να αναδειχθούν μεταξύ των 28 συνολικά μαθητών όλης της χώρας που πέτυχαν την επιθυμητή βαθμολογία, στην κατηγορία του γυμνασίου.
Σύμφωνα με το Στρατή Πλάτωνα, η επίδοση των τεσσάρων μαθητών είναι πραγματικά αξιόλογη για την ηλικία τους, αφού το επίπεδο των θεμάτων υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων, ενώ έπρεπε να εκτελεστούν και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, περιλαμβάνοντας τεράστιο όγκο δεδομένων.
«Οι μαθητές είχαν διδαχθεί παρόμοιες μεθόδους αντιμετώπισης και δε συνάντησαν ιδιαίτερο πρόβλημα, παρουσιάζοντας μάλιστα διαφορετικές λύσεις ο καθένας τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλάτων.
Τώρα, οι τέσσερις μαθητές λάτρεις της Πληροφορικής ετοιμάζονται για το τελευταίο στάδιο του Διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 7 Απριλίου. Εφόσον διακριθούν και σε αυτήν τη φάση του Διαγωνισμού, θα μπουν στην τελική ευθεία για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα, που πέρυσι έγινε στη Ρουμανία.


Τι λένε οι ίδιοι οι μαθητές


Στράτος Βαμβουρέλλης, Β΄ γυμνασίου:
«Είχαμε καλύτερη προετοιμασία…»



Κατά τι πιο δύσκολα φάνηκαν τα θέματα στο Στράτο Βαμβουρέλλη, που τονίζει ωστόσο την καλύτερη προετοιμασία που τους είχε γίνει από τον καθηγητή τους, Στρατή Πλάτωνα. «Μας έδωσε και νέα πράγματα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε», αναφέρει ο ίδιος. «Έχω την υποστήριξη των γονιών μου και είμαι αισιόδοξος πως θα τα πάω καλά και στην Αθήνα.»

Γιώργος Μεταξάς, Β΄ γυμνασίου
Διστακτικός για την επόμενη φάση



Παρ’ όλο που είναι η πρώτη χρονιά που παίρνει μέρος στο Διαγωνισμό, τα πράγματα για το Γιώργο Μεταξά πήγαν καλά και στη β΄ φάση. Αν και τα θέματα του φάνηκαν πιο δύσκολα από πριν, συγκέντρωσε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Δεν ξέρει, ωστόσο, ακόμη αν θα πάρει μέρος και στην επόμενη φάση της Αθήνας, αφού η δυσκολία των θεμάτων θα είναι μεγαλύτερη και ο ίδιος δε νιώθει πως τα μαθήματα που έχει ήδη παρακολουθήσει επαρκούν, αφού τα κάνει λίγο καιρό. «Οι γονείς μου με υποστηρίζουν και εφόσον αποφασίσω να πάρω μέρος, θα βάλω τα δυνατά μου», λέει.

Γιάννης Χαλδέζος, Β΄ γυμνασίου:
«Ελπίζω για το καλύτερο»



Πιο δύσκολα από αυτά της α΄ φάσης φάνηκαν αυτήν τη φορά τα θέματα στο Γιάννη Χαλδέζο. Τα κατάφερε, ωστόσο, και τώρα ετοιμάζεται για την επόμενη φάση. «Όλοι μας το περιμέναμε να πάω καλά, κι εγώ και οι γονείς μου. Αυτοί ήταν που επέμεναν να πάω και στην επόμενη φάση, αφού πιστεύουν πολύ σε μένα, και τώρα, παρ’ όλο που ήμουν διστακτικός, προετοιμάζομαι και ελπίζω για το καλύτερο», είπε ο ίδιος στο «Ε».

Θοδωρής Κόκκορης, Α΄ γυμνασίου:
«Εύκολα τα θέματα…»



Εύκολα φάνηκαν και αυτήν τη φορά τα θέματα στο «Βενιαμίν» της ομάδας της Σχολής Πλάτωνος, Θοδωρή Κόκκορη. Παρ’ όλο που είναι ο μικρότερος από τους τέσσερις, υποστηρίζει πως δε συνάντησε δυσκολίες, καθώς και πως ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος από πριν, έχοντας και την ενθάρρυνση της οικογένειάς του και των φίλων του. «Όλοι μού έδωσαν συγχαρητήρια μετά τη β΄ φάση και τώρα ετοιμάζομαι για την Αθήνα, όπου πλέον πιστεύω πως τα θέματα θα είναι πιο δύσκολα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey