
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
«Τσουκάλι Άνοιξε»
Αυτή τη φορά επιλέξαμε μια παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή που απευθύνεται σε vegan & vegetarian. Παρέα με την Ελένη Σιβρή φτιάξαμε χαλβά με πετιμέζι από την Οικοτεχνία FILIA ΓΗ. Ένα γλυκό με γεμάτη πλούσια γεύση και παράλληλα τόσο απλό που γίνεται με υλικά που όλοι έχουμε στον ντουλάπι μας.
Υλικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ρίχνουμε σε μια κούπα όλα τα στερεά υλικά αφού προηγουμένως τα έχουμε κοσκινίσει (αλεύρι, baking powder, σόδα). Ακολουθούν οι σταφίδες και το καρύδι. Σε ένα άλλο δοχείο προσθέτουμε την ζάχαρη και έπειτα τα υγρά υλικά και αναδεύουμε. Στο επόμενο στάδιο ρίχνουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αλευρομένο ταψί, ισιώνουμε το μείγμα και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μία ώρα περίπου.