Παρουσίαση έργου από την Ελένη Σιβρή

H Ελένη Σιβρή H Ελένη Σιβρή Φωτογραφία Αρχείου: Ιγνάτης Τσικνής

11η Ανταλλαγή Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών στα Παράκοιλα

11/04/2025 - 14:52 Ενημερώθηκε 12/04/2025 - 15:54

Το δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία Αιγίλοπας, σε συνεργασία με το Σφοντύλι – Δίκτυο Ντόπιων Ποικιλιών Λέσβου, διοργανώνουν την 11η Ανταλλαγή Σπόρων Ντόπιων Ποικιλιών το Σάββατο 12 Απριλίου στη 1 μ.μ., στο Καφενείο "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" στην Πλατεία Παρακοίλων.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Ανταλλαγή σπόρων παραδοσιακών και ντόπιων ποικιλιών, συμβάλλοντας στη διατήρηση και ενίσχυση της αγροτικής βιοποικιλότητας.
  • Συζήτηση για τη δημιουργία δικτύου παραγωγών ντόπιων ποικιλιών, ένα βήμα προς μια πιο αυτάρκη και βιώσιμη γεωργία.
  • Παρουσίαση έργου από την Ελένη Σιβρή, που σχετίζεται με τις ντόπιες ποικιλίες και την καλλιέργεια τους.
  • Προβολή βίντεο, σχετικού με την αξία της διατήρησης των παραδοσιακών ποικιλιών και την καλλιέργεια τους.
  • Η δράση αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της διατήρησης της αγροτικής πολιτιστικής κληρονομιάς και να ενισχύσει τις τοπικές κοινότητες μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και υλικού.

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι – φέρτε σπόρους, ιδέες και καλή διάθεση!» καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey