Η συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης

Απασχόλησαν ΔΕΥΑΛ & ΔΕΔΑΠΑΛ [Vid]

17/09/2024 - 16:03 Ενημερώθηκε 19/09/2024 - 12:47

3 τουλάχιστον ώρες διήρκησε η συζήτηση για την ΔΕΔΑΠΑΛ με θέματα του χωροταξικού και της νέας στρατηγικής διαχείρισης των απορριμμάτων να απασχολούν το σώμα. Ειδική αναφορά έγινε στην μείωση των ογκωδών αντικειμένων που είχαν ως αποτέλεσμα μείωση εσόδων. Μάλιστα ως προς το ζήτημα αυτό διενεργείται έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Η πολύωρη συζήτηση που έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης, έκλεισε με την τοποθέτηση, επί προσωπικού του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κατζανού ο οποίος εξαπολύοντας βόμβα  «μεγατόνων» ως προς το έλλειμμα που συνδέεται με την μείωση του όγκου των απορριμμάτων που παρουσιάζεται σήμερα καθώς όπως είπε κατά την ζύγιση των ογκωδών τα προηγούμενα έτη δίνονταν νούμερα πολλαπλάσια του πραγματικού μεγέθους για τον λόγο αυτό υπήρχαν και επιπλέον έσοδα, που προέρχονταν από τα τέλη που πλήρωναν οι δημότες μέσω των δημοτικών τελών.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου είχε τίτλο «Ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης για την πορεία και την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας με την επωνυμία «Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Απορριμμάτων & Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου Ανώνυμος Εταιρεία» και διακριτικό τίτλο ΔΕΔΑΠΑΛ ΑΕ». Τη συζήτηση του θέματος ζήτησαν, όπως σημειωνόταν στην πρόσκληση, με το από 02/09/2024 αίτημά τους, τα δώδεκα μέλη της δημοτικής παράταξης «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» με επικεφαλής τον Πανάγο Κουφέλο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Γιώργος Αλεξίου κατά την ενημέρωση του σώματος θέλησε παράλληλα να δώσει απάντηση και στην ανακοίνωση που είχε κοινοποιήσει το διάστημα που προηγήθηκε η παράταξη Νέα Δράση – Νέος Δήμος, η οποία όπως υποστήριξε βασίστηκε σε δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ο κ. Αλεξίου στην εισαγωγή του έκανε αναφορά στο ιστορικό της επιχείρησης και τόνισε ότι η εταιρεία σήμερα δραστηριοποιείται στον νομό Λέσβου και οι συμβάσεις που έχει με τους 72 εργαζόμενους σε αυτή είναι συμβάσεις έργου. Εκτός από τις συμβάσεις έργου υπάρχουν και προγραμματικές συμβάσεις για την ενίσχυση στελέχωσης της εταιρείας. Ανέφερε επιπλέον ότι οι οφειλές των Δήμων προς την ΔΕΔΑΠΑΛ δεν είναι μεγάλες και πως γίνεται παρακράτηση μέσω της ΔΕΗ και πως οι 4 Δήμοι κατά μεγάλο ποσοστό υποβάλλουν τα χρέη που οφείλουν προς την ΔΕΔΑΠΑΛ και τόνισε ότι είναι στην διάθεση του ενδιαφερόμενου τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης που δεν θέλησε να γνωστοποιήσει κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καθώς όπως υποστήριξε ανήκουν στην σφαίρα των προσωπικών δεδομένων.

Ως προς το ζήτημα αλλαγής των εγκαταστάσεων ανέφερε ότι οι προηγούμενες δεν είχαν ούτε τουαλέτα για τις ανάγκες των εργαζομένων που περιλαμβάνονται προφανώς στην σφαίρα των υποχρεώσεων πρόνοιας. Τόνισε ότι οι προηγούμενες εγκαταστάσεις δεν μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και γι’ αυτό αναζήτησε με την αναλήψη των καθηκόντων του νέες. Εντόπισε το νέο χώρο 300τμ. με 1300 ευρώ ενοίκιο όπου μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων «και να λειτουργεί ως μια επιχείρηση ΑΕ». Ως προς το ζήτημα των επίπλων τόνισε ότι τα έπιπλα που αγοράστηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες 11 υπαλλήλων και της αίθουσας συσκέψεων κοστίζουν 5.800 ευρώ. «Έχετε δει πολυτελή γραφεία με 5800;».

Ως προς το έλλειμμα  τόνισε ότι ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα καλώντας Διοικητικό Συμβούλιο. «Κ. Κατσαβέλλη το πρώτο τρίμηνο ήσασταν εσείς πρόεδρος. Ιανουάριο, Φεβρουάριο, 22 Μαρτίου αναλάβαμε εμείς. Εγώ όταν ανέλαβα το πρώτο τρίμηνο βρήκα απορρίμματα 8154 από 1/1/2024 έως 31/03/2024 όταν το 2023 ήταν 12.704 Είχαμε 4.500 λιγότερα και σε ποσό γύρω στις 200.000 ευρώ. Άρα έλλειμμα είναι το 200.000 ευρώ; Άρα με παραδώσατε με έλλειμμα εσείς;». Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μείωση προϊόντος. «Είναι γνωστό ότι η ΔΕΔΑΠΑΛ σήμερα, με την τροποποίηση που προβλέπεται θα αλλάξει καθεστώς και το κύριο μέλημα δεν είναι η αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά να εντάξουμε την Μονάδα Ανάκτησης – Ανακύκλωσης για την οποία από την προηγούμενη διοίκηση υπήρξε μελέτη π/υ 38 εκ. ευρώ η οποία σήμερα χρειάζεται επικαιροποίηση(..) Μέλημά μας είναι να αξιοποιήσουμε την μονάδα αυτή (..) και να μπορέσει ο Δήμος να κερδίσει χρήματα όπως γίνεται σήμερα στα Χανιά».

Αποστόλου: Πρέπει να συνεργαστούν οι δύο Δήμοι για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Στέφανος Αποστόλου ως ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος της εταιρείας ανέφερε ότι κατά την έναρξη οι όποιες προσλήψεις έγιναν με συμβάσεις εργασίας και ασφάλεια στο ΙΚΑ ωστόσο ήταν ορισμένου χρόνου. Έπειτα λόγω κρίσης πάγωσαν οι προσλήψεις και το συμβούλιο αποφάσισε να υποστηρίξει στελεχιακά την εταιρεία με συμβάσεις έργου – καθεστώς που υιοθέτησαν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα αυτό. Ο κ. Αποστόλου ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ από το ½ τέλος της Δημαρχίας Γαληνού έως τον πρώτο χρόνο της Δημαρχίας Κύτελη. Σε αυτό το διάστημα όπως είπε ξεκίνησε την σύνταξη μελετών για τα πράσινα σημεία – οι οποίες έχουν εκπονηθεί- και την νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων (ΣΜΕΑ), καθώς και η προσπάθεια για την επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων της εταιρείας που ξεκαθαρίστηκε στο διάστημα που ακολούθησε και ήταν καθοριστικός παράγοντας για την πορεία των έργων. Τα έργα για τα ΣΜΕΑ όπως είπε δεν έχουν ενταχθεί από το Υπουργείο παρότι έχουν εκπονηθεί και υποβληθεί οι μελέτες. «Ένα άλλο έργο που προχωρήσαμε ήταν τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων». Το έργο αυτό ανατέθηκε σε εταιρεία για την εκπόνηση μελέτης ενώ η ΔΕΔΑΠΑΛ ανέλαβε την σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης. Το ΠΕΣΔΑ Βορείου Αιγαίου, έπειτα από πολλά προβλήματα ως προς την σύνταξη, δεν εγκρίθηκε εξαιτίας αντιρρήσεων της ΕΕ και το θέμα ακόμη εκκρεμεί. «Ανέλαβε το Υπουργείο να επιλύσει τα ΠΕΣΔΑ και το θέμα δεν έχει επιλυθεί. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν χρηματοδοτείται έργο από την ΕΕ αν δεν υπάρχει ΠΕΣΔΑ».  

Μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η ΔΕΔΑΠΑΛ διαχρονικά αποτέλεσε όργανο των Δήμων για την υποστήριξη προσωπικού. «Αποκαταστήσαμε το αποθεματικό της Εταιρείας. Η εταιρεία βάση νόμου έπρεπε να διατηρεί αποθεματικό. Δεν υπήρχε τίποτα. Σήμερα υπάρχει (..) Κάθε χρόνο γίνεται έλεγχος από τους Ορκωτούς Λογιστές (..) Εγώ θέλω να σας ενημερώσω για το μέλλον».  Η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 ωστόσο όπως επισήμανε δεν έχει γίνει τίποτα, υπενθυμίζοντας τα ΠΕΣΔΑ. Αυτό είχε ως επακόλουθο να συζητείται ότι τις μονάδες θα τις κάνουν ιδιώτες και πως το ΣΔΙΤ θα αφορά όλο το Βόρειο Αιγαίο. «Αλλά όχι μόνο το Βόρειο Αιγαίο αλλά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα πάει σε ένα (..) Στο τέλος καταργήθηκε η ΔΕΔΑΠΑΛ Λήμνου και έπρεπε να την πάρουμε εμείς (..) Η μελέτη της Λήμνου προβλέπει ένα ΚΔΑ στη Λήμνο και προβλέπει ο πράσινος κάδος να έρχεται στην Λέσβο. Ο Άγιος Ευστράτιος θα πηγαίνει τα σκουπίδια στη Λήμνο (..) Η δική μας μελέτη προβλέπει για τη Λέσβο τη ΜΕΑ, την κατασκευή νέου κυττάρου καθώς το υπάρχον είναι κορεσμένο και την αναβάθμιση του βιολογικού με την κατασκευή αντίστροφης ώσμωσης». Πρόσθεσε ότι παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν για την Λήμνο για την μεταφορά των σκουπιδιών στην Λέσβο, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση από τους αρμόδιους του Υπουργείου. Ακόμη ανέφερε ότι σε συνεδρίαση μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκου έγινε γνωστό ότι το έργο του ΣΔΙΤ που αφορά το Βόρειο Αιγαίο συμπεριλαμβανομένης της Λέσβου αφορά μία ΜΕΑ στην Μυτιλήνη που θα έχει και ΚΔΑΥ – ωστόσο δεν προβλέπει ούτε επέκταση κυττάρου ούτε αντίστροφη ώσμωση, μία ΜΕΑ στην Σάμο και μία κομποστοποίηση στην Ικαρία. Αυτή η δαπάνη όπως ανακοινώθηκε δια στόματος Γραφάκου αντιστοιχεί στα 100 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 60 εκ. ευρώ προέρχονται από την ΕΕ, 20 εκ. από το ελληνικό δημόσιο και άλλα 20 εκ  από το ΣΔΙΤ. Ο κ. Αποστόλου επισήμανε στο κ. Γραφάκο τα ζητήματα που απασχολούν το νησί ωστόσο όπως υποστήριξε δεν πήρε καμία απάντηση μέχρι τούδε. «Πρώτοι στην επεξεργασία αποβλήτων είναι τα Χανιά και μετά ακολουθεί η Κοζάνη. Εγώ πιστεύω ότι σαν Λέσβος πρέπει να διαχειριστούμε τα δικά μας απόβλητα. Θα πρέπει να συνεργαστούν οι δύο Δήμοι, να καλέσουμε από την Κρήτη τον κ. Πατεράκη που είναι γνώστης κά προκειμένου να σχεδιάσουμε ένα δικό μας» και κατέληξε τονίζοντας ότι οι δύο Δήμοι θα πρέπει να συνεργαστούν και να δώσουν λύση διαφορετικά θα αυξηθούν δραματικά τα δημοτικό τέλη.

Αναγνώστου : Πρέπει να γίνει καινούργια μελέτη τιμολόγησης

Ο λογιστής της ΔΕΔΑΠΑΛ Στέλιος Αναγνώστου, που κλήθηκε κατά την συνεδρίαση, κατά την ενημέρωση του σώματος θέλησε να κάνει ξεκάθαρο ότι υπάρχει εννοιολογική διαφορά μεταξύ των όρων, έλλειμμα, στέρηση εσόδων και ζημιών. «Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας κάναμε μία σύγκριση της χρήσης του 2023 με 2024 μέχρι 31/08/2024 που είχαμε στοιχεία. Εκεί προέκυψε μία υστέρηση εσόδων 329.000 ευρώ η οποία από έλεγχο που κάναμε προέκυψε από την μείωση των τόνων σκουπιδιών κατά 8.000» και πρόσθεσε ότι ο κάθε τόνος δίνει έσοδα 40 ευρώ στην εταιρεία. Ακόμη είπε ότι ταυτόχρονα υπήρχε μία μείωση εξόδων 98.000 ευρώ. «Ποσοστιαία είχαμε μείωση εσόδων 14% ενώ εξόδων 3% και αυτό δημιουργούσε πρόβλημα. Έπρεπε να δούμε που οφείλεται. Το που οφείλεται το βρήκαμε. Είναι ανελαστικό, δεν μπορούμε δηλαδή να βρούμε έσοδα με το ζόρι» Παράλληλα είπε ότι παρότι έχει έρθει η Λήμνος στην ΔΕΔΑΠΑΛ της Λέσβου, δεν έχει γίνει καινούρια μελέτη τιμολόγησης με συνέπεια η Λήμνο να τιμολογεί με 20 ευρώ τον τόνο «ενώ εκ πείρας λέμε ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 40 ευρώ ο τόνος».

«Μετά από όλα αυτά είδαμε τι έσοδα θα έχουμε τον Αύγουστο από απορρίμματα Ιουλίου – Αυγούστου που δεν έχουν τιμολογηθεί για τη Δυτική Λέσβο, τη Μυτιλήνη, τα απορρίμματα της Λήμνου που δεν είχαν τιμολογηθεί. Οι 3 προγραμματικές συμβάσεις που εκτελεί η ΔΕΔΑΠΑΛ με Δήμο Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης κι ΔΕΥΑΛ εκεί καταλήξαμε ότι εκτιμώμενη ζημιά που θα είχε η επιχείρηση 31/08/2024 είναι 206.000 ευρώ και εκεί το Συμβούλιο κλήθηκε να βρούμε τρόπους πως θα περιοριστεί. Διότι τέλος του χρόνου πρέπει – αν δεν είναι κερδοφόρα κατά 105.000 ευρώ που είναι το ποσό που θέλουμε για το αποθεματικό – να μην είναι τουλάχιστον ζημιογόνα, δηλαδή να καλύψουμε τις 206.000 ευρώ με περικοπές. Εκεί, 31-08-2024 δεν ανανεωθήκαν 14 συμβάσεις (ΧΥΤΑ – ΣΜΑ) εκ των οποίων οι 6 ήταν από παραίτηση. (..) Ουσιαστικά 8 εργολάβοι δεν ανανέωσαν την σύμβασή τους. Από αυτό εξοικονομομούμε 75.000 ευρώ για όλο το χρόνο μέχρι 31/12/2024. Αυτά είναι τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν μέχρι 31-08-2024». Ακολούθως ανέφερε ότι αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα είναι καινούργια μελέτη τιμολόγησης καθώς, όπως είπε πέρα του προβλήματος με την Λήμνο επιβαρύνει τους Δήμους με ΦΠΑ. «Αν γίνει η μελέτη τιμολόγησης και υπογραφή η προγραμματική σύμβαση με τους δήμους δεν θα επιβαρύνονται οι Δήμοι με ΦΠΑ και έχει όφελος ο Δήμος. Είναι το πρόστιμο από τον ΧΥΤΑ της Λήμνου που δεν έχουμε παραλάβει ακόμη με ευθύνη του Δήμου Λήμνου».   

Δευτερολογία Αλεξίου

Στην δευτερολογία του ο κ. Αλεξίου σε ότι έχει να κάνει με την μείωση των ογκώδη αντικειμένων είπε ότι διεξάγεται έρευνα για να αποσαφηνιστεί που οφείλεται αυτή. Για τον  όγκο της χωματερής – 3000 τόνοι- επισήμανε ότι εδώ και δύο μήνες χάλασε η ερπύστρια  του Δήμου Μυτιλήνης που συμπύκνωνε τον όγκο υπάρχει ένας πρόχειρος φορτωτής που δεν προτίθεται να κάνει την δουλειά αυτή , ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα με μία οργανωμένη κίνηση θα μεταφερθούν στα ΧΥΤΑ. Για τις προγραμματικές συμβάσεις είναι θέμα δήμων. «Όταν αναλάβατε κ. Κατσαβέλλη την επιχείρηση 21/04/2021 οι εργαζόμενοι στην κεντρική ΔΕΔΑΠΑΛ ήταν 46 άτομα, όταν παρέλαβα εγώ 22/03/2024 υπήρχαν 85 άτομα. Υπάρχει όπως καταλαβαίνετε μία τεράστια διαφορά, σχεδόν ο διπλάσιος αριθμός ατόμων. Στο διάστημα που είμαι εγώ, 5 μηνών προσλήφθηκαν μόνο 3 άτομα τα οποία ήταν απαραίτητα για την λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ». Πρόσθεσε ότι επρόκειτο να προσληφθούν 2 περιβαλλοντολόγοι και ενός οικονομολόγου ως μόνιμο προσωπικό για τις ανάγκες ΦΟΣΔΑ.  Πρόσθεσε ακόμη ότι συντάσσεται μελέτη για την νέα τιμολογιακή πολιτική και αναμένεται να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε ότι έχει να κάνει με το πράσινο σημείο που αφορά την Μυτιλήνη είπε: «Εμείς 09/05/2024 σαν διοίκηση πήραμε την απόφαση για να γίνει δωρεάν παραχώρηση για χρήση οικοπέδου του Δήμου Μυτιλήνης 2,5 στρεμμάτων, ώστε να είναι έτοιμη η υποβολή φακέλου ένταξης όταν ανοίξει το σχετικό πρόγραμμα». Για τα ΣΜΑ λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για την σύνταξη της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΜΑ» για την λειτουργία τους σαν ΣΜΑ Λέσβου με σημεία ανακύκλωσης σε Γέρα, Άντισσα, Πέτρα, Πολιχνίτου. «Η νέα διοίκηση της ΔΕΔΑΠΑΛ τον Ιούλιο του 2024 ανέθεσε σε τοπογράφο την απεικόνιση της υφιστάμενης κατάστασης του κυττάρου του ΧΥΤΑ ώστε να δούμε ακριβώς τον αριθμό πλήρωσης του χώρου» τα αποτελέσματα της μελέτης αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.  

Τορπίλη Κατζανού

Η συνεδρίαση, που διήρκησε τουλάχιστον 3 ώρες, έληξε μετά την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Κατζανού, ο οποίος έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα. Συγκεκριμένα είπε: «Μιλάνε για έλλειμμα εσόδων αυτή τη στιγμή οι δύο πρόεδροι Κατσαβέλλης – Αλεξίου. Εγώ θα σας πω τι συμβαίνει και τι συνέβαινε. Ένα κοντέινερ ογκώδη το βγάζανε 15-24 μέχρι και 30 τόνους βάρος. Το κοντέινερ το μάξιμουμ που βγαίνει σε ογκώδη είναι 4,5-7 τόνους. Γι’ αυτό είχαν έσοδα οι κύριοι. Σήμερα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά δεδομένα. Τι γινόταν κ. πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι ; Εγώ θα πω το εξής.. Πού πήγαν κύριε Κατσαβέλλη όλα τα απόβλητα, όλα τα μπάζα από το Καλαμάρι. Ρωτώ και αν θέλετε μου απαντάτε (..) όλα αυτά κάθε δημοτικός σύμβουλος, κάθε αντιδήμαρχος, έπαιρνε τηλέφωνο στην ‘πόρτα’ στη security και έλεγε: ‘Αφήστε το φορτηγό να μπει με μπάζα’. Όλα αυτά τα πλήρωναν οι δημότες, τα έξοδα τα κάλυπταν από τα δημοτικά τέλη.    

 

3 οι ΕΔΕ που εκκρεμούν στη ΔΕΥΑΛ

Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δημοτικός Σύμβουλος, Προκόπης Τζιμής, έθεσε το ερώτημα αν τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας που ανακοινώθηκαν από την ΔΕΥΑΛ στις 04 Σεπτεμβρίου 2024 κοινοποιήθηκαν και προς ενημέρωση των υπαλλήλων της επιχείρησης προκειμένου να μην πραγματοποιούνται κατά την περίοδο εφαρμογής των μέτρων αγοραπωλησίες νερού από την επιχείρηση. Επιπλέον ρώτησε πόσα βυτία νερού πουλήθηκαν εντός του 2024 από την ΔΕΥΑΛ. Αν έχει συγκροτηθεί από την αρχή της θητείας το Πειθαρχικό Όργανο της ΔΕΥΑΛ και αν έχει εκκρεμεί και άλλη ΕΔΕ σε βάρος υπαλλήλου για παραβάσεις. Μάλιστα δευτερολογώντας τόνισε ότι εκκρεμεί ακόμη μία ΕΔΕ κατά υπαλλήλου για συγκεκριμένες παραβάσεις και «δεν την έχετε βγάλει από το συρτάρι από την αρχή της θητείας σας».  

Σε απάντησή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Παναγιώτης Βάλεσης τόνισε πως οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο από τον πρόεδρο και πως όλοι οι υπάλληλοι γνώριζαν για τα συγκεκριμένα μέτρα και τα οποία ανακοινώθηκαν στον Τύπο.  Επιπλέον ως προς το δεύτερο σκέλος απάντησε ότι δεν γνωρίζει πόσα βυτία πουλήθηκαν και η μοναδική περίπτωση που γνωρίζει είναι εκείνης του Πλωμαρίου που αφορούσε 4 βυτία. Πρόσθεσε ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη το Πειθαρχικό όργανο και δεν γνωρίζει για άλλη παράβαση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από την προηγούμενη διοίκηση του Γιώργου Φλώρου εκκρεμούν δύο ΕΔΕ η μία εκ των οποίων αφορά άτομο που συνδέεται με την Δημοτική Αρχή και το θέμα αφορά κακοδιαχείριση εσόδων. Ως εκ τούτου το Πειθαρχικό Όργανο που δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι τούδε θα έχει να εξετάσει 3 υποθέσεις, δύο από την προηγούμενη Διοίκηση και η τρίτη αφορά στο περιστατικό του Πλωμαρίου.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey