Κακρίδης και Μπουρτζοβίτης ακύρωσαν κανονικό γκολ και έδωσαν πέναλτι δικής τους ανακάλυψης εις βάρος του Αιολικού, στήνοντας «μπλόκο» στην Κάτω Αχαγιά

Ξεκίνησαν οι «ομορφιές»

10/02/2015 - 15:00

Κι ενώ μέχρι σήμερα ο παράγοντας «διαιτησία» δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον όμιλο του Αιολικού και την ίδια την ομάδα της Μυτιλήνης, η «παράσταση» του ρέφερι Κακρίδη προχτές το πρωί στην Κάτω Αχαγιά, έκανε μεγάλη ζημιά.

Κι ενώ μέχρι σήμερα ο παράγοντας «διαιτησία» δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον όμιλο του Αιολικού και την ίδια την ομάδα της Μυτιλήνης, η «παράσταση» του ρέφερι Κακρίδη προχτές το πρωί στην Κάτω Αχαγιά, έκανε μεγάλη ζημιά.

Ο Κορίνθιος διαιτητής, μετά από ένα ήρεμο α΄ ημίχρονο στο οποίο ο Αιολικός είχε το προβάδισμα, βάλθηκε στην επανάληψη να διαμορφώσει καταστάσεις -και το κατάφερε, ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Ζαγοριανού και καταλογίζοντας ένα πέναλτι λίγο αργότερα που… μόνο εκείνος είδε, όπως παραδέχτηκαν μάλιστα ακόμα και οι άνθρωποι της Αχαϊκής! Το τελικό 1-1 στέρησε από τον Αιολικό δύο πολύτιμους βαθμούς σε έναν, συν όλων των άλλων, πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο και δυσκόλεψε πολύ το έργο του εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Αιολικός καλούνταν στην «πρώτη» του Παναγόπουλου στον πάγκο του αφενός να πάρει τη νίκη, αφετέρου να κεφαλαιοποιήσει το κέρδος από τις δύο προηγούμενες γκέλες του Παναργειακού.

Γάλας και δοκάρι…
Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα λασπωμένο αγωνιστικό χώρο με τις καλύτερες προοπτικές για τον Αιολικό, αφού ουσιαστικά στην πρώτη κιόλας καλή του στιγμή, ο Γάλας με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του!

Ο Τόρρες έβγαλε σέντρα, ο Ζαγοριανός πάσαρε ιδανικά στο Νίκο Γάλα και το 0-1 στο 15΄ ήταν γεγονός. Η Αχαϊκή, ωστόσο, απάντησε άμεσα και στο 17΄ ο Ντεντόπουλος πήρε μία δυνατή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γόμος σε πρώτο χρόνο.

Η φάση, όμως, δεν είχε τελειώσει, αλλά οι Δημητρακόπουλος και Αποσκίτης με τα νέα διαδοχικά σουτ τους δεν κατάφεραν να βρουν στόχο, με το Μανουσάκη να αποκρούει επάνω στη γραμμή την μπάλα!

Η βροχή που εν τω μεταξύ δυνάμωσε, δυσκόλεψε το έργο και των 22 ποδοσφαιριστών. Παρ’ όλα αυτά, ο Αιολικός ήταν καλύτερος και στο 34΄ είχε άλλη μία καλή στιγμή σε σουτ του Μιχαλάκη που κατέληξε στην αγκαλιά του Δρακόπουλου, ενώ ακόμα καλύτερη στιγμή ήταν εκείνη στις καθυστερήσεις, όταν ο Μίχος με μία από τις γνωστές φαρμακερές εκτελέσεις φάουλ του, ανάγκασε το Δρακόπουλο σε ενστικτώδη απόκρουση, που έστειλε εν συνεχεία την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός έψαξε ορθά το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, σε ένα γήπεδο που όσο περνούσε η ώρα δημιουργούσε όλο και περισσότερα προβλήματα. Στο 47΄, μια φαρμακερή σέντρα του Γάλα πέρασε αναξιοποίητη από τους Τόρρες και Μανουσάκη, για να φτάσουμε στη φάση τού 51΄, όπου ο διαιτητής Κακρίδης άρχισε να κάνει την… εμφάνισή του.

Όργια…
Ο Τόρρες εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζαγοριανός… υποβασταζόμενος κυριολεκτικά από τον προσωπικό του αντίπαλο, όχι μόνο έμεινε όρθιος σε μία περίπτωση καθαρού πέναλτι, αλλά πήρε και τη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα!

Η ετυμηγορία, όμως, του Κορίνθιου ρέφερι ήταν… επιθετικό φάουλ και ακύρωση ενός κανονικού γκολ! Τίποτα όμως δε συγκρίνεται με την απόφαση της φάσης τού 55΄, όταν ο Γόμος έδιωξε την μπάλα με τις γροθιές σε εκτέλεση κόρνερ των παικτών της Αχαϊκής και η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μιχαλάκη, ο οποίος μάλιστα δεν είχε οπτική επαφή μαζί της!

Ο βοηθός της αναμέτρησης Μπουρτζοβίτης, σήκωσε τη σημαία του και υπέδειξε στο διαιτητή το σημείο τού πέναλτι για… χέρι του Μιχαλάκη, που δεν μπορούσε να καταλάβει ποια μπορεί να ήταν η παράβασή του! Ο Αποσκίτης από τα 11 βήματα δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-1 και βάζοντας ξανά τον Αιολικό σε θέση να… ψάχνει για ένα ακόμα τέρμα.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της Μυτιλήνης προσπάθησε να πιέσει, χωρίς όμως να καταφέρνει να βγάλει τη μεγάλη φάση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βγήκαν σε δύο περιπτώσεις πολύ καλά στην κόντρα επίθεση και στο 77΄ ο Κυριαζόπουλος σούταρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γόμου.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους παίκτες και τον πάγκο του Αιολικού να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητή της αναμέτρησης για τις αποφάσεις του, που εμφανώς αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Θεαγένης Διονυσάτος, ήταν έξαλλος, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει…

Ας σημειωθεί ότι ο αγώνας μεταδόθηκε μέσω live streaming και όλο το χρονικό Κακρίδη έγινε αντιληπτό στη Μυτιλήνη.

Στο «διά ταύτα», ο Αιολικός έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια, σε ένα παιχνίδι όπου δεν υπολόγιζε σε καμμία των περιπτώσεων βαθμολογική απώλεια. Επιπλέον ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη διαιτησία φέτος.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος δεν ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο του και λόγω του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, δεν μπορεί να κριθεί για τη διαφορετική, σε σχέση με τον προκάτοχό του, προσέγγιση στο παιχνίδι της ομάδας. Πάντως εμπιστεύτηκε τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή, με το Σαμπάνη να παίζει αντί του Λένγκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΧΑΪΚΗ (Κωνσταντινόπουλος): Δρακόπουλος, Ντάζος, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Κωστής, Γεωργίου, Κυριαζόπουλος, Γιουβανέλλης (74΄ Αυγερινός), Δημητρακόπουλος (80΄ Αθανασόπουλος), Ντεντόπουλος, Αποσκίτης (91΄ Καρράς)
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παναγόπουλος): Γόμος, Γ. Σαμπάνης, Παπαζούδης, Γάλας, Μαγγανάς, Μίχος, Μπακάλης, Τόρρες (74΄ Σπανός), Μανουσάκης, Μιχαλάκης (63΄ Λαλάς), Ζαγοριανός

Αποτελέσματα
17η Αγωνιστική
Παναργειακός - Κύμη    3-0 (α.α.)
ΠΑΟ Βάρδας - Ζακυνθιακός    0-0
Παναρκαδικός - Αστέρας Μαγ.    4-0
Πανελευσινακός - Ερμής Κιβ.    3-0
Καλαμάτα - Βύζας Μεγ.    1-1
Αχαϊκή - Αιολικός    1-1
Λουτράκι - Δόξα Ν. Μανωλάδας    0-1
Ρεπό: Μανδραϊκός

Βαθμολογία
σε 16 αγώνες
1. Παναργειακός    36    30-8
2. Αιολικός    31    27-12
3. Πανελευσινιακός    31    25-11
4. Καλαμάτα    30    18-9
5. Δόξα Ν. Μανωλάδας    29    19-12
6. Λουτράκι        27    12-5
7. Βύζας Μεγ.    23    18-13        
8. ΠΑΟ Βάρδας    23    21-20
9. Ζακυνθιακός    21    21-17
10. Παναρκαδικός    21    22-23
11. Αχαϊκή    16    18-27
12. Ερμής Κιβ.    14    12-17
13. Αστέρας Μαγ.    9    11-27
14. Μανδραϊκός    8    8-20
15. Κύμη    1    1-39

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey